Sari la conținut

EUR/USD


maslow

Postări Recomandate

  • Moderators

si finalul de aseara, care mi-a adus 121 pipsi:

 

post-1272-127573888375_thumb.jpg

 

precum ziceam, un setup foarte bun pentru dezvoltare, toate semnalele erau (si mai sunt inca) de short, ca dovada ca s-a mai dus in jos dupa inchidere. Era bun sa fie lasat sa se matureze, totusi, fiind vineri si dupa NFP, nu se stie ce se poate intampla luni. Iesirea a fost prea devreme (cand am ajuns acasa era inchis). Dar mai bine plus mic decat minus mare...

 

(edit: sorry, acasa pe vista am alt setup, nu mai sunt aceleasi linii, dar contul e acelasi)

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua. Din moment ce am trecut de nivelul 1.2110 piata a iesit din faza de corectie inceputa pe data de 19.05.2010 si a inceput sa deseneze unda finala a impulsului de cadere inceput din data de 12.04.2010. Tinta orientativa spre care ne indreapta vectorul de cadere se afla in regiunea nivelului 1.18 . Insa avind in vedere faptul ca unda iv of (iii) este un truncated triangle si unda (iv) un skewed triangle - ambele indicindu-ne ideea ca avem un trend destul de puternic de cadere- nu trebuie de exclus si scenariul cu unda (v) extinsa. Astfel vom avea deja un impuls cu doua sub-unde extinse - cazuri destul de rar intilnite- in care unda (v) va tinde catre dimensiunile undei (iii).

post-4587-127575869032_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Interpretarea gresita a valurilor se fece cu usurinta nu vreau sa spun ca nu ai numarat bine(am postat pentru a vedea si alta parere). Valul 4 corectat aproximativ 44%(sau 68%)de regula ocupa cel mai mare timp dint toate valurile existente 123,asta indica posibilitatea unui val 5 alungit(exista si posibilitatea ca valul 1 si 3 sa fie aproximativ egale pentru un 5 alungit)in cazul nostru 3 si 5 sunt valuri extinse.Iar iregularele (maxim de 168%)valul c rar trece de punctul de origine al valului a(punctul 0 lui a).Eu merg cu trendul nu cu elliott.

Editat de RuuM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Interpretarea gresita a valurilor se fece cu usurinta nu vreau sa spun ca nu ai numarat bine(am postat pentru a vedea si alta parere). Valul 4 corectat aproximativ 44%(sau 68%)de regula ocupa cel mai mare timp dint toate valurile existente 123,asta indica posibilitatea unui val 5 alungit(exista si posibilitatea ca valul 1 si 3 sa fie aproximativ egale pentru un 5 alungit)in cazul nostru 3 si 5 sunt valuri extinse.Iar iregularele (maxim de 168%)valul c rar trece de punctul de origine al valului a(punctul 0 lui a).Eu merg cu trendul nu cu elliott.

 

In primul rind as vrea sa va spun ca exista un sistem standart international recunoscut de numerotare a undelor. Asta se face nu pt frumusete ci pt ca ideea sau scenariul pe care-l urmariti sa fie citet si pe intelesul celuia care-l studiaza.

In al doilea rind tin sa va reamintesc ca iregularele sunt compuse din trei unde in care primele doua(a si b) sunt la fel figuri de corectie iar unda "c" poate fi doar impuls. In cazul d-voastra as dori sa-mi detalizati numerotarea portiunii de grafic pe care o considerati drept iregular deoarece eu cred ca unda "c" din aceasta figura nu poate fi impuls avind in vedere structura interna.

In al treilea rind impulsuri cu unda a cincea extinsa se intilnesc cu mult mai rar decit impulsuri cu unda a treia extinsa. In numararea d-voastra am gasit doua astfel de impulsuri si daca nu ma gresesc ele chiar vin la rind. Mai mult, Elliot cind vorbea despre extensiile undelor cinci a pomenit de un fenomen caracteristic acestor tipuri de impulsuri pe care l-a numit double retracement. In general undele cinci extinse reprezinta un semnal destul de puternic de schimbare a trendului sau cel putin de o corectie de nu mai putin 61.8% din aceasta unda.

Ca sa nu ma mai opresc si la gradul inalt de diproportionalitate a undelor de acelasi nivel intilnit in numerotarea d-voastra si la multe alte neajunsuri v-as recomanda sa recititi mai atent materialele cu referinta la principiul undelor lui Elliot.

P.S. Sper ca nu v-am jignit cu nimic. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa trecem putin peste un patern.

 

1)Iregular Esuat – in functie de lungimea undei b fata de unda a, piata se afla intr-o pozitie puternica, urmatoarea avansare trebuie sa fie mult mai mare decat avansarea de dinaintea undei a. Atingerea liniei de trend opuse de catre unda c nu a neutralizat taria indicata de unda b, dar poate indica faptul ca aceasta corectie poate fi urmata de o unda x facand astfel ca intreaga corectie sa fie doar o parte a unei formatiuni mai Complexe(vezi poza pentru TL).Unda x la noi a fost anulata de cele 5 valuri in jos.

 

2)Iregular esuat.Acest pattern devine clar o dată cu trecerea valului -b mai mult de 138,2% din val – a. Ca valul b să devină lung, valul –a şi valul –c devin similare în preţ. Acest pattern este semnulul puterii post-action market. Valul –b trebuie să fie mai mare decât valul –a în preţ. Valul –c trebuie să nu se retragă tot peste valul –b. Valul c în general este egal in relaţie cu valul –a în timp şi preţ de egalitate ori de raţiile fibonacci. Aceste pattern se poate întalni în progresul numărării:

-valul 2,4 (înainte de valul extins).

-valul b (înainte de elongated –c din flat)

-b (zigzag în care valul –c este cel puţin 161% din -a)

Sunt mult mai multe de spus despre acest patern ,cit se retrage c sau timp etc.

 

Bun acum ca am sters putin praful peste paternul iregular esuat las la alegera ta:

1)sa treasezi lini o\B si mutat pe A(pentru a vedea daca C a neutralizat puterea lui b)

2)sa masori ratia fibo. lui B fata de A

3)sa masori valul A(in pipsi) si valul C pentru a vedea daca avem egalitate(se poate muta fibo de pe a pe c pentru a vedea egalitatea valurilor).

Iar legat de primele valuri cele notat cu alb(3\4) am in vedere si posibilitatea unnui alt val i ii(intern)care asta ar duce la anularea valui i (verde)(care asta ar semana putin cu numaratoare d-voastra)vezi aici.

 

Am vazut mai multe interpretari(exemple) la elliott decit la Biblie.Asi fi bucuros ca pozele atasate sa fie singurul mod de exprimre(legat doar de analiza elliott). Comentarile legate doar de patern ,fiecare stie ce are de facut cind vede o anliza (sapa adinc in materia cenusie sau citeste paternul care este prezentat), nu vreau sa invat pe nimeni elliott, consider ca pozele sunt suficiente pentu a explica opinia mea. Singurul mod in care adevarul iese la lumina este timpul asa ca hai sa lasam ca raspunsurile sa vina de la sine.Dupa cum am spus in postarea anterioara eu merg cu trendul nu cu elliott

Editat de RuuM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stimate RuuM, vad ca nu v-au fost clare indicatiile mele. N-are importanta cum faci analiza, important e sa o faci bine, dar asta nu inseamna ca tre sa te folosesti de o 100 de metode si nici una din ele sa le cunosti bine. Eu sunt de parere ca daca eu merg dupa Elliot, atunci discut si analizez doar in materie de Elliot mai ales ca aceasta viziune este autosuficienta. D-voastra daca mergeti dupa trend mergeti tot asa inainte dupa trend si nu incercati sa va incurcati pe d-voastra dar cu atit mai mult pe altii postind astfel de analize superficiale, facute la repezeala. Poate n-ati stiut dar unele scenarii se tin in analiza ani de zile si au compatibilitatea tuturor undelor de la toate nivelurile de realitate si se confirma in fiecare zi pt a fi in conformitate cu principiile expuse de Elliot.

Din cele spuse de neata mai sus imi dau seama ca v-ati inspirat din cartea mult stimatului domn Glenn Neely. Daca este asa atunci tin sa va spun ca putine tangente au mai ramas din ceea ce a expus Neely cu teoria clasica a undelor lui Elliot. Ceea ce se preconiza sa devina o devianta a devenit o deriva. Sa nu credeti ca am ceva impotriva neelystilor. Apropo sistemul lui Neely de a depista undele (o metoda prea simplificata) este si ea una autosuficienta. Ceea ce Neely are in vedere sub Irregular practic nu mai are nimik comun cu Irregular Flat al lui Elliot. Poate din cauza asta au aparut neintelegerile?

Cit tine de analiza clasica a undelor lui Elliot va mai repet inca odata ca cea mai mare importanta in depistarea paternurilor o joaca nu atit forma exterioara (care este deseori inselatoare) cit structura interna a subundelor ce apartin acestui patern. Asa dupa forma exterioara (care este necesara dar insuficienta) deseori se poate incurca un impuls cu un triplu zigzag; o tripla combinatie cu un triunghi orizontal... sau o portiune luata intimplator de pe grafic cu un irregular.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am editat postul anterior.Rog pe cei de la curatenie :D sa stearga ducerea in eroare cu analize de moda veche.Astept cu nerabdare urmatoarele anlize facute de d-voastra.

 

Cu stima.

 

 

Offtopic
Domnule am habibi :D avem aici analize elliott pe care sa pus praful, cei care vor sa invete pot citi toate analizele si vor putea vedea ce a facut pretul dupa postare. Vor avea posibilitatea de a invata din greseli sau reusite.
Editat de RuuM
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Probabil unda iii of (v) a luat sfirsit si momentan ne aflam in unda iv of (v). Daca e sa ne referim la statistica atunci ne putem astepta ca unda iv va ajunge pina la 38.2% din unda iii, insa avind in vedere ca unda ii reprezinta doar 36.4% din unda i sunt sanse mari ca unda iv sa ajunga si pina la 50% din unda iii.

post-4587-127589877263_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.