Sari la conținut

TRYING TO BEAT RANDOM ENTRY


Postări Recomandate

I was doing a seminar with Tom Basso (see his sections in Chapters 3 and 5) in 1991.

Tom was explaining that.the most important part of his system was his exits and his position-sizing algorithms. As a result, one member of the audience remarked, “From what you are saying it sounds like you could make money consistently with a random entry as long as you have good exits and size your positions intelligently.”

Tom responded that he probably could. He promptly returned to his office and tested his own system of exits and position sizing with a “coin flip”-type entry. In other words, his system simulated trading four different markets and he was always in the market, either long or short, based upon a random signal. As soon as he got an exit signal, he’d reenter the market again based upon the random signal. Tom’s results showed that he made money consistently, even using $100 per contract for slippage and commissions.

We subsequently duplicated those results with more markets.

I published them in one of my newsletters and gave several talks

on them. Our system was very simple. We determined the volatility

of the market by a lo-day exponential moving average of the

average true range. Our initial stop was three times that volatility reading. Once entry occurred by a coin flip, the same three-times-volatility stop was trailed from the close. However, the stop could only move in our favor. Thus, the stop moved closer whenever the markets moved in our favor or whenever volatility shrank. We also used a 1 percent risk model for our position-sizing system, as described in Chapter 12.

That’s it! That’s all there was to the system-a random entry, plus a trailing

stop that was three times the volatility, plus a 1 percent risk algorithm

to size positions. We ran it on 10 markets. And it was always

in each market, either long or short, depending upon a coin flip. It’s a good illustration of how simplicity works in system development.

Whenever you run a random entry system, you get different results. This system made money on 80 percent of the runs when it only traded one contract per futures market. It made money 100 percent of the time when a simple 1 percent risk money management system was added. That’s pretty impressive. The system had

a reliability level of 38 percent, which is about average for a trend following

system.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Dacă aţi citit cartea lui Van Tharp - Trade Your Way to Financial Freedom, probabil că v-a atras atenţia pasajul de mai sus.

Mie da. :D

Şi nu numai mie:

Zilele astea am mai vazut şi alte persoane discutând despre asta, pe chatul de la Marketiva. Şi cum se tot invartea fi-miu pe langa mine, sa ii arat cum sa trazactioneze si el, am facut un cont demo, comun. :D

El pune trazactiile dupa cum il taie capul: are mai multe perechi din care sa aleaga. Am fixat eu 0.1 lot şi ştie ca trebuie să apese new order si butonul ala roşu sau pe cel albastru.

El e cu intrările, eu cu ieşirile.

Să vadem ce iese. :D

 

Avantaje?

În primul rând, e un exerciţiu mai mult decât util să mă concentrez exclusiv pe ieşiri şi pe position sizing.

În al doilea rând... chiar dacă ştiu câteva persoane care o să mă întrebe ce am cu bietu' copil, cine ştie ce trader excepţional o să iasă din el!

Cum spunea un prieten (responsabil cu punctele pe I) "să vezi că o să tranzacţioneze mai bine ca tine!" ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Foarte buna ideea! Pana la urma vei sfarsi prin a repeta testul meu cu bidurile aleatoare :D

 

Un sfat: Daca puştiu se plistiseste si renunta, tu nu renunta! Incearca sa dai cu banu! Si mentine contul cel putin 6 luni. O sa te miri singura.

 

O rugaminte: incearca sa ne propui spre dezbatere cauzele care te-au determinat sa iesi din acele tranzactii cu intrare aleatoare, in cazul ca ai iesit inainte de a atinge SL (sau TP daca folosesti), iar daca mergi pe ideea de a muta SL, spune-ne de ce il muti si cum. Poate cineva va sari cu idei care te vor ajuta sa iti imbunatatesti "psihologia", sa poti sa stai mai mult in tranzactiile care sunt profitabile, etc. Ca noi de idei si sfaturi de dat nu ducem lipsa... :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua i-am dat, belea mi-am capatat... :D

Acum omu' nu mai e multumit sa tranzactioneze la intamplare. Vrea sa ii fac contul lui si sa il invat sa tranzactioneze...

 

Asa...

Zicea cineva ca tranzactiile puse de fi-miu nu sunt chiar random si are dreptate. Vad ca prefera mai mult buy. Initial am crezut ca e din cauza ca albastru e culoarea lui preferata. :D

Dar vad ca a priceput cate ceva. Azi, cand a pus tranzactia, chartul era pe H1 si a vazut doua lumanari mari, in sus si a zis "dau pe asta, ca vreau sa creasca".

 

O rugaminte: incearca sa ne propui spre dezbatere cauzele care te-au determinat sa iesi din acele tranzactii cu intrare aleatoare, in cazul ca ai iesit inainte de a atinge SL (sau TP daca folosesti), iar daca mergi pe ideea de a muta SL, spune-ne de ce il muti si cum. Poate cineva va sari cu idei care te vor ajuta sa iti imbunatatesti "psihologia", sa poti sa stai mai mult in tranzactiile care sunt profitabile, etc. Ca noi de idei si sfaturi de dat nu ducem lipsa... :D

Reguli, reguli, reguli...

Multe din tranzactiile pe care le-a pus el le-as fi inchis imediat. ;)

Dar am pornit pe ideea sa nu ies decat la SL.

Asa ca am cautat sa pun SL la un nivel cat mai "sigur". Sub un suport sau deasupra unei rezistente, dupa caz.

 

Un sfat: Daca puştiu se plistiseste si renunta, tu nu renunta! Incearca sa dai cu banu! Si mentine contul cel putin 6 luni. O sa te miri singura.

Eu imi propusesem sa il tin 3 luni. 6 e si mai bine pentru a avea niste rezultate relevante.

Pana acum, contul e pe minus. Dar pana la sfarsitul celor 6 luni mai e cale lunga. ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu e nevoie de 6 luni ca sa trag primele concluzii. :D

 

Pana acum, luand in calcul doar tranzactiile inchise, sunt in minus.

Daca luam in calcul equity, as fi un pic in profit, inchizand toate tranzactiile care mai sunt acum.

 

Prima observatie se refera la mine. M-am simtit destul de ciudat incercand sa lucrez cu tranzactiile random.

Principalul motiv e ca imi caut intrarile dupa anumite criterii. iar aceste criterii influenteaza si modul in care stabilesc SL si TP (atunci cand folosesc TP).

La inceput, senzatia a fost de dezorientare. Ca si cum as fi fost legata la ochi si adusa intr-un loc nu neaparat necunoscut, iar acum trebuie sa imi caut niste repere.

 

A doua observatie are legatura tot cu mine, cu modul de abordare. Am incercat sa raspund intr-un mod vechi, la o problema noua. Acelasi tip de raspuns, indiferent de conditii.

 

La o prima evaluare, imi trebuie doua tipuri de abordare a tranzactiilor de acest fel.

 

O abordare de gen trend folowing, sa las tranzactia sa mearga cat mai mult in favoarea mea, atunci cand piata are un trend si eu sunt in directia buna si una de tip "musca si fugi" cu SL mai scurte si cu TP sau Trailling Stop atunci cand piata e nehotarata.

 

Trei, ar trebui sa fac si o descriere a modului in care am evaluat situatia pentru fiecare tranzactie in parte. In primul rand pentru mine, in al doilea rand tot pentru mine :D nu de alta, dar orice schimb de idei poate fi de folos - si e posibil ca, nefiind tranzactiile lor, cei care vor raspunde sa aiba o imagine mai obiectiva.

 

Patru: pana acum sunt 10 tranzactii. Rezultatele nu sunt spectaculoase. N-am triplat, n-am dublat, n-am facut nici macar un 5% profit.

DAR n-am facut nici 5% pierdere: pierderea a fost de ~2,3% din cont, luand in considerare doar tranzactiile inchise.

Ceea ce e un rezultat mai bun decat rezultatele multor incepatori. Nu putini au fost (si sunt inca) cei care au injumatatit un cont in 10 tranzactii.

 

Asta ca sa mai accentuez inca o data importanta money managementului.

Si asta in conditiile in care la inceput am pus mai multe tranzactii decat ar fi trebuit. Adica nu eu, fi'miu. :D

 

Bun, ca sa inchei: de vreme ce nu am nici un cuvant de spus in privinta intrarilor, e evident ca trebuie sa perfectionez iesirile.

De cateva ori am fost tentata sa inchid imediat unele din tranzactii. Inca ma mai gandesc daca sa fac asta.

Apoi, acolo unde era evident ca piata e nehotarata si ca sunt sanse mari sa imi atinga SL-ul, reactia initiala a fost sa caut un nivel cat mai greu de atins.

Ideea e sa pun un SL mai scurt si sa stabilesc si TP.

 

Ramane sa pun si un comentariu pentru fiecare tranzactie si o sa ma stradui sa fac asta cu toate ca saptamana asta am stat calare pe grafice. Am mancat grafice, am visat grafice, am respirat grafice.

Cu senzatia aia ca am toate piesele pentru a-mi face "masina ideala" si imi mai trebuie ceva sa le combin.

N-a avut bietu' copil nici loc sa isi puna tranzactia zilnica de mine. ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Asa... Stopul e pus sub minimul de ieri.

Daca ar fi fost dupa mine, as fi inchis imediat tranzactia. Nu am nici un indiciu care sa ma determine sa pun sau sa tin un long pe USD/CAD.

 

Dar nu pot sa ii ranesc mandria lui de trader in devenire si sa inchid, asa, pur si simplu. :D

 

La lotul si SL-ul folosite, riscul e mai mic decat cei 2% din cont pe care ii prevazusem.

 

De saptamna viitoare, o sa aiba voie sa puna mai multe ordine, daca riscul e in limita admisa.

 

In plus, Oanda nu permite hedgingul, asa ca in momentul in care a pus o tranzactie pe o pereche, nu mai are voie sa puna un alt ordin pe perechea respectiva pana cand prima tranzactie nu se inchide. Fie in profit, fie in pierdere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.