Sari la conținut

Postări Recomandate

Am vrut doar sa remarc ca se poate face carry trade si pe termen scurt, pentru ca cei care citesc sa nu ramana cu ideea ca trebuie sa tina bidurile deschise un an de zile. Mai bine zis pe termen mediu, ca nu putem face carry intraday, nu primim dobanda pentru asta. Si am mai remarcat ca tradingul pe termen scurt (swing, nu scalping) este mai profitabil decat pe termen lung.

Perfect de acord cu tine.

Doar unele amanunte ... practice: in momentul in care tranzactionam pe termen mediu-lung, nu avem dreptu' sa neglijam dobanda.

Mai ales pentru ordinele puse cu sl mai larg... puneu long un euro-usd, de exemplu, ca trendu' e prietenu' nostru si asteptam. Da' piata e in range si nici de-a naibii nu vrea sa creasca, ba chiar mai scade, fara sa atinga sl-ul. Ce faci? Astepti si platesti dobanda. Cu cat astepti mai mult, cu atat se duce pe apa sambetei mai mult din potentialu' profit.

Alta e situatia daca dobanda e favorabila.

Pretul se balaceste mult timp undeva pe la minus x pipsi? Asta e... atat timp cat nu a atinge stop lossul, el sa fie sanatos, ca adunam macar dobanda. Si daca creste, cu atat mai bine!

De aia e bine sa aruncati o privire pe tabelul cu swapurile.

 

Presupunand ca ai 200 de mii in cont, joci un lot pe carry pe un an, cursul se misca in sus si in jos cuminte, dar nu coboara cu 2000 de pipsi mai jos de linia de intrare si nu te scoate pe margine, dar nici nu urca mii de pipsi sa te imbogateasca, iar la sfarsitul anului inchizi exact la acelasi pret la cat ai deschis. Sa presupunem. Nu ai pierdut nimic, nu ai castigat nimic. Ai luat dobanda vreo 6-7 mii de parai la cele 365 de zile. La 200 de mii avute in cont, tocmai ai facut un profit anual de 3 la suta. Se merita? Nu mai bine pui banii in banca si ii lasi acolo? Ii schimbi direct, faci un cont la banca in valuta care are dobanda mai mare. Mai multa dobanda iei.

Da, asta cand ai un fond pe masura.

Da cand ai un contulet acolo, de cateva sute sau mii de euro, trebuie sa gasesti o cale de a profita la maxim si de dobanda si de variatia de pret.

 

Cum? Pai intri in tranzactii pe 1h, 3h (Oanda) 4h sau chiar daily si lasi tranzactiile cel putin de pe o zi pe alta (daca n-au atins sl-ul mai repede). Intri cu stopuri adecvate, 50-100-150 de pipsi. Si nu intri cu gandu' la carry trade - intri cu gandu' la profit. La pipsii aia pe care ii iei cand creste G/J sau cand scade E/U - ca am stabilit ca intram in sensu' in care ne avantajeaza dobanda.

 

Acum, sa zicem ca avem 1000 de euro in cont. In functie de unde am pus SL-ul, putem vinde 2000, 3000 sau chiar 4000 de euro si cumpara in schimb dolari, fara sa riscam mai mult decat ne-am propus.

Adica putem incasa dobanda pentru o suma de 2, 3 sau chiar 4 ori mai mare decat contu' nostru.

Ca nu vom avea noi mereu tranzactii deschise, ca nu vom primi mereu dobanda asta, mai putin important.

Important este ca putem face un profit din dobanda si ca tot ce trebuie sa facem pentru asta e sa avem grija ce perechi tranzactionam si in ce sens.

 

Si la sfarsitul anului, tranzactionand nu neaparat pentru aceasta dobanda, suma rezultatas-ar putea sa depaseasca cu mult cei 3% din exemplul tau.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • Moderators

@Methos

 

Perfect de acord si eu ;) Practic ai exprimat cu alte cuvinte exact ceea ce am spus eu, si ai dat exemplul pe sume mai mici, care mie mi-a scapat si lipsea din text.

 

Nu tranzactionam cu gandul la dobanda, ci cu gandul la profit. Dobanda trebuie sa vina peste, si sa nu ne stea impotriva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...

Cum se acorda swap-ul?

 

Mai potrivita ar fi fost intrebarea 'pt. ce perioada se acorda swap-ul?'.

Majoritatea brokerilor acorda swapul in momentul in care s-a incheiat ziua lor de tranzactionare.

Pt. un broker american, de obicei swap-ul se calculeaza la ora 5.00pm si se acorda pentru o zi intreaga chiar daca am avut pozitia deschisa 1-2 minute de pe o zi pe alta. Adica daca am deschis o pozitie la 23.58 GMT si am inchis-o 00.05pm sunt in situatia in care mi se acorda sau sunt taxat cu swap-ul.

Alta este situatia la Oanda. Swapul se calculeaza la secunda. Adica daca am avut pozitia deschisa 1000 de secunde numai aceste secunde sunt luate in calcul.

 

Dupa cum am prezentat in atasul de la #34 e bine ca din cand in cand sa mai vf. si dobanzile pe care pe incasam sau le platim. S-ar putea sa avem surprize. Adica sa fiu taxat fara discriminare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Exista multi brokeri care fac asa ceva. Ei pot fi clasificati drept "criminali" in momentul in care nu spun explicit treaba asta. Multi brokeri (a fost si cazul FXCM pana anul trecut, apoi le-a venit mintea la cap) acorda rollover pozitiv numai daca marginea din cont este peste o anumita suma sau peste un anumit procent. Exemplu concret, pana in nioembrie anul trecut, FXCM platea dobanda numai daca tranzactionai cu o margine mai mare de 2% din cont. In acest caz, sell-ul pe eurusd, de exemplu, iti aducea dobanda, iar pentru buy pe eurusd plateai dobanda, la fel ca la alti brokeri. Daca nu aveai margine mai mare de 2%, atunci plateai dobanda indiferent de directia in care tranzactionai eurusd. Motivatia lor (stupida) era probabil ca loturile mici sunt dificil de intretinut, imperecheat, bla bla, adica dau mai multa bataie de cap dealing desk-ului. De cand au renuntat la DD au inceput sa plateasca dobanda normal.

 

In orice caz, criminali sau necriminali, e bine sa va feriti de brokerii care nu acorda rollover, asa cum zice si tavi. Chiar daca ei zic pe faţă ce si cum, in spate ceva e putred la astfel de firme de brokeraj.

 

BTW, tavi, poate brokerul asta al tau a anticipat cresterea dobanzii la GBP cu cateva zile, ha ha ha ha.... Ca tot m-a luat gura pe dinaninte, fiti cu ochii pe GBP zilele astea, in special G/U si G/J. Azi va avea loc o sedinta mare a BOE la care se asteapta (se speră) ca vor creste dobanda la 5.75%. Dacă va fi asa, atunci cresterea cu 0.5 puncte a dobanzii la GBP va face ca GBP sa aiba dobanda mai mare cu 0.25 puncte decat USD. Toti traderii pe termen lung care au pândit shortul pe G/U vor pandi de acum sa intre long, pentru că directia dobanzii se va inversa. Asta va influenta tangential si cursurile de la AUD si NZD care au dobanda mare. Adica cursul a ajuns destul de sus si lumea se asteapta ca BOE sa incerce sa il mentina, Anglia este avantajata fiind un mare importator. Cresterea era planificata pentru luna August, dar miscarea din ultima vreme de pe JPY se pare ca a grabit lucrurile. Daca cresterea va veni in cursul zilei de azi, atunci vom asista la un curs (usor) crescator al GBP-ului pe urmatoarele luni, pana la sfarsitul anului. Si cum marea majoritate se asteapta la asta, jocurile sunt cam facute in directia respectiva. Traderii agresivi, cu bani multi, si bine informati, au intrat deja pe long, asta a tinut cursul sus in ultima vreme. Daca insa ziua de azi nu va aduce nimic la dobanda, si nici promisiuni de crestere in august, investitorii vor fi dezamagiti si vor iesi din tranzactii cu coada intre picioare, atunci vom asista la o cadere spectaculoasa, in cateva zile/saptamani, deoarece cursul GBP (alimentat de speranta cresterii dobanzii) a urcat exagerat de mult in ultimele saptamani, fara suport economic real.

 

Asta ca tot suntem la carry trading... Deci fiti cu ochii pe GBP azi si maine. Eu astept sa prind G/J pe buy undeva la 240, daca creste dobanda. Ha ha... Apoi va invit in Hawai pe toti ;) (n.t: later edit: cursul actual este 247, deci il astept sa scada 700 de puncte, apoi sa il prind pe buy, ca sa se inteleaga exact ;))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

Buy on dips in up-trend the curency with the biggest interest rate against the curency with the lowest interest rate using low leverage. S-ar parea ca asta ramane singura metoda viabila , logica si matematica de a pacali forexul si nu pot decat sa-l felicit pe tavi care, de altfel e unul din cei mai realisti traderi de pe forum.

Metoda asta cu carry trade e foarte buna daca in tara in care exista inflatie exista stabilitate politica si nu e vorba de inflatie galopanta si daca si alti traderi vor sa cumpere acea valuta.Nu ma apuc acum sa investesc in zimbabwe.Problema e, dupa cum am mai explicat intr-un alt topic ca informatia circula cu mare viteza in zilele noastre si ceea ce stiai cu ceva timp in urma este deja stiut si te poti astepta la curmarea rapida a profitului oricand.De ex. tavi spunea ca dupa orice corectie povestea o ia de la inceput.Asa e, dar conditiile pot fi foarte diferite, vedeti foarte bine cum stau lucrurile acum.Nu prea frumos... =border=

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 an mai târziu...

Multumesc pt sustinere.

Mentionez ca de 3 sapt stau in loc. ce produc pierd in aceeasi zi dar nu asta e important...

am lasat un oil deschis peste noapte si dimineata avea -154 RON si +234 RON la swap, nu am mai vazut asa ceva, cunoasteti fenomenul?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pt sustinere.

Mentionez ca de 3 sapt stau in loc. ce produc pierd in aceeasi zi dar nu asta e important...

am lasat un oil deschis peste noapte si dimineata avea -154 RON si +234 RON la swap, nu am mai vazut asa ceva, cunoasteti fenomenul?

 

Sa ai swapul mai mare ca profitul, este ceva. Ceva de genul: norocul incepatorului. No offense, dar nu aud prea des asa ceva. Spor la treaba in continuare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.