Sari la conținut

Puterea de a spune NU!


oltciter

Postări Recomandate

>;)<Va salut pe toti !

Numele meu este Oltciter si sunt un loser.

 

In articolul meu de spatamana trecuta am tras cateva concluzii dupa ce am implinit un an de trade.

Dar, toata saptamana am simtit ca ceva lipsea din acel articol, ceva lipsea din autoanaliza mea . Si, azi noapte, pe la 1:50 ,am realizat care este piedica majoara (cel putin pentru mine) pe care trabuie sa o trec pentru a depasii nivelul la care sunt acum.

Nu stiu daca ati observat dar marea majoritate a oamenilor au o usurinta deosebita in a spune DA, atunci cand este vorba sa faca un lucru, bun sau rau, care sa le aduca un posibil profit.(si nu numai)

Am intors pe toate partile aproape toate momentele de intrare in trade pe care le-am avut in ultima perioada.Concluzia a fost una: am spus un DA urias la momentul intrarii chiar daca multe din pozitii nu au fost cele mai grozave sau chiar proaste. Deci este foarte usor sa spui DA.

Bun! Am intrat in trade , bine, rau, dar am deschis o pozitie. Acum vine partea cea mai interesanta. Cred cu tarie ,ca poate cel mai important defect al unui trader este incapacitatea de a spune NU

Incapacitatea de a recunoaste ca ai gresit, incapacitatea de accepta schimbarile aparute in cateva ore care iti aduc o pozitie favorabila intr-o postura nefavorabila, incapacitatea de a abandona pozitia respectiva , incapacitatea de a inchide o pozitie la momentul de profit aprope maxim in speranta ca vei obtine si mai mult, si ,de ce nu , incapacitatea de a te cunoaste pe tine.

 

SA SPUI NU, NU ESTE LA FEL DE USOR!

Aceasta jena in a spune NU vine din viata de zi cu zi, din rutina, din copilarie, din adolescenta,de la locul de munca, si nu in cele din urma din sistemul social in care traim si care nu s-a schimbat nici un moment de zeci de ani in Romania ( ba as putea spune de secole).

Analizand ceea ce am realizat in ultimele doua luni , realizez ca am spus NU de prea putine ori. Daca as fi fost mai hotarat rezultatele ar fi fost mai bune. Dar totusi am facut un pas important acum 2 luni. Am inceput sa spun NU .

De aceea , dragii mei colegii, trecerea la un nivel superior in trade depinde foarte mult de:

CENTERPUTEREA DE A SPUNE NU[/align]CENTER/b]

 

Va multumesc ca ati avut rabdarea sa-mi cititi prostiile.

Cu deosebita stima!

Oltciter:)>-

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

    Nu stiu daca ati observat dar marea majoritate a oamenilor au o usurinta deosebita in a spune DA, atunci cand este vorba sa faca un lucru, bun sau rau, care sa le aduca un posibil profit.(si nu numai)

Ai perfecta dreptate.

In principiu vreau sa spun ca majoritatea celor de pe forex au aceasta deprindere de a spune DA usor cand e vorba despre un posibil castig... altfel nu ar mai sta sa tranzactioneze.

 

Acum , despre mine vreau sa spun , ca acest lucru , are (a avut) o forma mai subtila si mai periculoasa (nu aveam rabdare sa astept ore in sir ,nu mai zic de zile pentru un ordin)--- aceste posibile castiguri ma faceau sa nu am rabdare si sa tranzactionez doar pe time frame mic 1 si 5 min--- Mi-a luat 7 luni sa renunt la acest obicei cu toate ca vedeam cum pierd constant.In schimb cind ordinul era pe minus mergeam cu stop loss in asa fel sa nu mi se inchida ca....poate isi revine cursul inapoi....si pina la urma tot se inchidea cu o pierdere de n ori mai mare fata de cit era stabilit initial stopu. Cum ziceai tu....e greu sa spui NU...dar nu e imposibil ;)

Cred ca ....acelasi lucru care ne-a adus aici (printre care si usurinta de a zice DA unu-i posibil castig) ne va invata sa zicem si NU. Pierzind constant luna de luna ... (sa nu zic an de an ) ... vom invata sa zicem NU , caci, cine se va incapatina va fi ELIMINAT de piata , mai devreme sau mai tarziu.

In alta ordine de idei ... dar tot la obiect ... dupa luni de zile cu pierderi constante (ma intriga al naibi de tare ca ele se incadrau intre 20 % si 25 % constant luna de luna ... noroc ca eram la oanda ....)am lipit pe mouse un leucoplast ci inscriptia " Esti sigur ? Vezi chartul ! " si incet incet a dat roade.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.