Sari la conținut

Linii de trend si divergente


Postări Recomandate

  • Moderators

 

Man, divergentele astea sunt niste chestii interesante, dar sa stii ca tranzactionand doar dupa ele nu vei reusi decat sa pierzi bani.

 

Cunosc pe cineva care face mii de pips cu div de pe MacD :biggrin:

 

Nu zic nu... eu stiu pe unu' care cu mainile goale dadea cu noi de pamant prin sala de antrenament de ne mergeau fulgii, indiferent pe ce "indicator" puneam noi mana de pe rastelul din perete (nu era voie de obiecte taioase, doar "contondente"). Fostul meu sensei, asta era acum vreo 20 de ani. Dar nu sunt multi ca el, maestrii se recunosc dupa ceea ce pot face cu lucruri putine (proverb chinezesc). Nu te astepta sa ajungi sa faci milioane de pipsi din divergente (ca de altfel din orice alt indicator, oscilator sau semnal) pana nu investesti milioane de ore de munca in el. Eu ma antrenam din joi in pasti, el se antrena continuu. Si nu o sa te tina mult... depinde cum o sa o taie capul pe Doamna Piață. De exemplu, de atunci incoace, si eu si el am facut burtica, eu fumez ca un turc si el face afaceri cu ceai, aduce de la el si vinde in ro...

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Divergente si un pattern de candele pentru a intra agresiv. apoi o iei si o gadili la 123. Divergenta pe tf mare , pattern pe acelasi tf care este tot mai bine format . Daca avem si un nivel fibo aia e . :D Asta e tehnica mea si cu ea ma voi perfectiona . Simpla delicata si parfumata :D . Am avut la nas candlesticks patterns inca de cand am inceput sa fac cunostinta cu lumea forex. Si nu mi-am dat seama cu adevarat de potentialul lor. Daca stateam concentrat doar pe ele de atunci pana acum poate ca acum eram pe real deja. Poti tranzactiona si doar cu patternuri de candele insa cu corelatii de tf. Toate cele bune. Nici ca ma voi mai interesa de altceva :) . La multi pipsi tuturor :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, patternurile de lumanari pot imbunatati radical rezultatele in aproape orice strategie, chiar si la tradingul cu divergente si linii de trend insa cu cat time frame-ul este mai mare, cu atat patternul devine mai puternic. Divergentele insotite de un pattern candlestick pe un grafic de la 4 ore in sus pana la monthly au rata de succes mai mare decat cele de o ora sau 15 minute.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...

Salutare. As avea si eu o intrebare: daca pretul strapunge linia de trend si avem divergenta cu un indicator aste deajuns pentru a face o intrere buna?, sau trebuie asteptata o retestare a liniei de trend ca rezistenta? Am atasat aici un caz in care pretul a retestat fosta linie de trend inainte de a pleca short. Daca as fi intret pe spargere ar fi trebuit sa pun un sl prea mare asa ca am intrat pe retestare. Astept comentarii pro si contra tentativei mele de analiza.=))

post-4133-092783200 1285961526_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@bobyv87

 

Din punctul meu de vedere eu vad lucrurile in felul urmator: trebuie sa te uiti pe istoric ce s-a intamplat concret in fiecare caz si sa constati procentual care din cazuri este cel favorabil tie. Nu stiu cum e mai bine, fiindca depinde de la situatie la situatie, cat la suta fac retestarea si cat la suta nu. Doar asa cred ca poti fi obiectiv in afirmarea ca este mai bine cu retestare sau fara.

 

Succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

intrebare-intrebatoare: liniile de trend postate la inceput erau cam ajustate sa zicem...adica, daca erau trasate dupa primele 3-4 lumanari, am fi avut cateva semnale false de break-out...dupa cate lumanari considerati ca se pot trage corect liniile de trand pt a putea fi folosite in deciziile de trading ?...

inca o intrebare: cand se considera linia de trend sparta si se poate lua ordin ? la inchiderea lumanarii, sau imediat cum trece cursul de ea?...intreb, pt ca pe chart de 4h, se pot intampla multe pana la inchidere...

cine poate explica mai clar diferentele dintre divergente clasice si cele ascunse?...ca mie mi se par la fel, adica au trend invers pretului...

Editat de ciprianeagu@yahoo.com
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 an mai târziu...

Ai pus punctul pe "i" .  In trasarea unei linii de trend intrebarea este "care varfuri le alegem" ? . Daca raspunsul este "pai cele mai mari si cele mai mici" adica dupa ochi, atunci e un raspuns invalid.

 

Apropo, aceasta strategie are un potential bun. Nu stiu de ce nu o aplica nimeni. Eu nu o aplic pentru ca atunci cand am citit-o prima data credeam ca fiecare tranzactie trebuie sa fie reusita sau macar doua din trei. Nu aveam habar de MM si de faptul ca pierderile trebuie sa existe insa reduse cat mai mult. Asa ca am sarit peste ea.


Problema este ca o succesiune de cateva bare de aceeasi culoare apare mai rar. Iar cand linia de trend e sparta doar o bara de culoare opusa apare dupa care miscarea continua. Putem rezolva asta prin alegerea unui timeframe inferior astfel incat sa avem suficienta miscare ca macar sa ne acoperim pozitia ca la reluarea directiei sa nu pierdem nimic.

 

Linia de trend se considera sparta dupa ce ai un open peste ea, in caz ca este in jos si unul sub ea in caz ca este in sus. Conditia asta inseamna ca automat va exista un close peste/sub ea dar si situatiile cand pretul face gap .

 

Poti folosi intrari agresive dar si conservative. Cele agresive sunt atunci cand intri de indata ce a fost sparta fara sa astepti sa inchida bara care a spart.  Dar poate sa dea rateu. Tehnica asta e descrisa de Tom DeMark in cartea The New Science of Technical Analysis si exista niste patternuri inainte de un breakout  care maresc sansele ca acea spargere sa fie valida.

Cele conservative necesita sa astepti un open peste \sub ea. Asta nu inseamna ca intri de indata ce deschide bara ci ca atunci cauti sa intri. Nu poti sti cand ai o bara lunga care sparge. De aia unii intra agresiv iar altii conservativ. Aici intervine moneymanagement-ul si urmarirea spargerii la tf inferior.

Daca strategia ta are 40% sanse de succes, o corelare de timeframe-uri iti poate aduce inca 20-30% sanse. Dar multi nu fac asta din comoditate sau pentru ca nu isi dau seama de potential.

 

Raman deschis la acest subiect intrucat in paralel cu actuala, dezvolt o strategie de trend following bazata doar pe linie de trend si corelare de tf-uri.

Editat de Apollo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.