Sari la conținut

Expertii publici de pe vamist


masterd6ib6

Postări Recomandate

  • Moderators

@adriano

 

probabil ca nu ai gasit nimic despre "maringail" pe vamist, pentru ca nu exista, scrierea corecta este "martingale", si exista pe vamist discutii berechet, precum si demonstratii riguroase de ce asemenea metode sunt perdante, precum si linkuri spre wikipedia-teoria matematica aflata in spatele conceptului, demonstratia de profitabilitate - pentru cine ii plac formulele matematice - sisteme de joc etc, modele reale si virtuale, counting la blackjack (care e tot o martingala dar cu ratie mult mai mica, etc). Mai caută. Eu nu am de gand sa ma (mai) implic in asa ceva, cine a avut de inteles, a inteles din cele ce am spus in posturi mai vechi.

 

@dannad

 

Confunzi martingalele (care in principiu inseamna averaging down, piramidare in pierde cu o anumita ratie, mai exact exponentiere cu 2, un caz particular de exponentiere, si niciodata nu poti sa "dai lovitura", castigurile sunt intotdeauna minuscule si dese, pe cand pierderile sunt rare si mari) cu d'allembert-ul (care e o combinatie intre averaging down si piramidare in castig, unde intr-adevar, ai avea sanse de 50% sa "dai lovitura" daca spreadul ar fi zero, altfel sansele tale sunt mult mai mici, practic 0.48 la puterea k, unde k este lungimea seriei, presupunand ca spreadul este 2 si joci la 100 de pipsi). Vezi pe wiki. Cu d'allembert castigi mult daca este trend puternic, pierzi tot atat de mult daca este range. Cu martingale castigi putin cate putin pe fiecare intoarcere, indiferent ca e trend sau range, si pierzi FOARTE mult cand e trend puternic. Exista pe vamist o discutie (parca in topicul cu "be the house not the player") despre astea, precum si un fisier excel cu evolutia diferitelor metode de acest tip pe o piata ipotetica random, nu stiu pe unde e, dar cred ca iese la un search dupa "reabilitarea martingalelor", imi aduc aminte expresia asta inventata de Bogdan (theEconomist).

 

edit: am pus link, excelul este atasat chiar la primul post, este zipat

Editat de tradelover
adaugat linkuri
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Tradelover

 

Offtopic
Eu am folosit cu succes o perioada un hibrid de Martingale, avand si o conditie in plus care anula indiferent cate beturi negative erau deschise si primii mei banii cu aceasta metoda i-am facut pe forex, insa totul s-a dus ca un sir de carti de joc cand nu am mai tinut cont de regula aceea, fara de care sistemul nu functioneaza. O voi posta zilele astea, sper, cu statistica de rigoare.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Offtopic
ai mai spus asta si aici (a se citi toate posturile care urmeaza, sunt legate de acelasi subiect - martingale si piramidari) si nu ai venit cu nimic, inca. Eu personal nu cred ca exista "ceva", dar ma rog, parerile sunt impartite. De altfel singur spui ca ai renuntat la ea. De ce? Daca mergea, eu tineam cu dintii de ea...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@tradelover

 

Offtopic
Pentru ca era contra-trend si nu reuseam sa stau 24/7 pe calculator nici sa ma trezesc noaptea la timp cum ar fi trebuit, intotdeauna.

 

Stiu ca foloseam piramidare in pierdere, desi nu imi amintesc foarte bine din cat in cat, cred ca era in felul urmator:

 

-Primul lot 0.01 intrare market se facea dupa ce Stochastic (9,3,4) corespunzator ultimei candele inchise de pe H4 facea valoare peste/sub 80/20 si GMACD, trecea devenea rosu/verde in directia luata de noi.

-Al-II-lea lot 0.03 intrare + sau - 65 pips de la valoarea intrarii pozitiei anterioare

-Al-III-lea lot 0.09 intrare + sau - 72 pips de la valoarea intrarii pozitiei anterioare

-Al-IV-lea lot 0.27 intrare + sau - 137 pips de la valorea intrarii pozitiei anterioare

-Al-V-lea lot 0.81 intrare + sau - 72 pips de la valoarea intrarii pozitiei anterioare

-Al-VI-lea lot 2.43 intrare + sau - 65 de pips de la valoarea intrarii pozitiei anterioare

 

GMACD signals (15,41,12) trebuie sa ramana tot timpul verde, cand se inchide candela de H4, in cazul piramidarilor in directia UP si viceversa. Orice modificare atrage dupa sine inchidere totala a pozitilor indiferent daca sunt pe plus sau pe minus.

 

 

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Well, asta ESTE ceva... este un punct de plecare.... pentru ca suntem la topicul de experti publici pe vamist, o sa ii facem o implementare, eventual sa vedem ce e de capul ei... Bineniteles parametrii externi, sa putem face si ceva curve fitting, si apoi mai vedem ce iese.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vin si eu cu o idee pe care o aplic de vreo luna intr-o "strategie" asemanatoare, dar pe termen lung si foarte lung. Pana acum am avut noroc pentru ca pe toate cele trei perechi cursul a fost ascendent.

 

Piramidam in pierdere => asta presupune ca avem un cont care sa ne permita un numar mare de piramidari. De ce sa inchid pozitiile din varful piramidei cand pot sa le las sa aduca interest (creste balanta)? Nu piramidez contra swap-ului pe o strategie pe termen lung. E adevarat ca se va duce si mai mult in jos, dar am presupus de la inceput ca ne permitem un numar mare de piramidari (in pipsi, sa spunem ca ne permitem o cadere de 1-3000pips pe trei perechi - in niciun caz nu ma gandesc la piramidari cu multiplicare exponentiala).

 

Ultimele pozitii vor aduce castig in balanta din inchideri pe plus, restul din dobanda (vezi perechile cu AUD). Distanta dintre doua piramidari trebuie lasata in functie de nitica analiza tehnica. Alimentarea contului se face frecvent, e ca si cum imi tin banii la o banca.

 

Un back-testing nu cred ca e relevant pe o asemenea idee. Probabil in MT5 nici macar nu e posibila strategia pentru ca acesta uneste pozitiile de pe aceeasi pereche.

 

M-am apucat de curand de MQL5, dar m-am desumflat putin cand am vazut ca MT5 uneste pozitiile de pe aceeasi pereche valutara. MT4 se comporta altfel, da' probabil o sa dispara in curand.

 

Nu stiu cat de buna e ideea, dar a pornit de la forma oscilanta a "semnalului" de-a lungul timpului (oscilatii de frecventa mare cu amplitudine mica + oscilatii de frecventa medie cu amplitudine medie si oscilatiile de frecventa foarte mica dar cu amplitudini de mii de pips). Eu n-am gasit o alta metoda de a profita de aceste oscilatii.

 

MM

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna,

Vad ca sint deja pareri diferite si poate ar trebui sa mai asteptati cu implementarea daca mai vor si alti sa mai comenteze.Sa va spun cum m-am gindit eu ,cred ca este de fapt un Hibrid (o combinatie).Ca ex am putea lua EUR-USD din ian. pina acum .EA ar trebui sa functioneze in toate TF.si sa aiba un magic nr .sa se poata folosi pe mai multe perechi in acelasi timp si pe aceeasi platforma.Pt ajutor am putea lua 2 indicatori Fractals si MA cu level + si -(traderi cu experienta pot sa propuna si alti indicatori)Lot exp nu trebuie folosit 2 cine vrea poate folosi 1,2 sau 1,4 si cine nu vrea pune 1 si atunci nu se mai amplifica (fiecare sa-si aleaga ce risc doreste).Profit,cind se inchid doua pozitii ar trebui sa fie mic de ex 2sau5 pipsi.Eu as folosi doi TP,primul pt lot initial, iar al doilea pt cine vrea sa-l foloseasca sa functioneze la pozitiile care au fost amplificate cu lot exp,cine nu vrea pune TP2 1000 si nu mai il foloseste.Indicatorii ar trebui sa se poata folosi amindoi sau numai unul (daca ii activam cu true si fals)si daca amindoi sint dezactivati (fals)atunci functioneaza numai nivelul.Cine lucreaza in Tf.M15,M30 poate vrea sa lucreze numai cu Fractal iar cine lucreaza in H4poate vrea sa lucreze numai cu MA.Strategia mea (care bineinteles mai trebuie comentata )ar fi cam asa:

EA deschide un bay si un sell lot initial,avem TP1 de ex 30,fiecare trade ia TP daca pretul merge in directia lui, luam un nivel de 150 pipsi sintem pe un trend Sell (eur-usd)H1 MA activ,Fractals activ (true)bay este in pierderecu 200 p ,pretul se intoarce si intersecteaza level + de la MA si depaseste nivelul de la ultimul Fractals (deci amindoua dau semnal BAY )si la acest nivel pierderea este mai mare de 150 atunci EA deschide un bay cu lot exp 1,2 de ex daca piederea este mai mica de 150 atunci cind amindoi indicatorii dau semnal bay atunci nu mai deschide nimic,pretul merge mai departe in jos si la 300 pierdere avem ambele semnale bay atunci EA va deschde un bay .Pina aici sell ia TP.avem bay1 culot initial si bay 2cu primul exp.EA calculeaza punctul de inchidere ;profit 5 ;intre bay 2 si bay 1.punctul nu este atins si pretul merge in jos dupa 250p deci mai mult de 150 nivelul ales deschide un bay 3 acuma EA calculeaza profit 5p intre bay 3 si bay 2,(deci EA calculeaza profit intre ultimul si penultimul bay deschis cu lot exp)revine la lot initial cind a inchis toate bay .pina aici sell ia TP.creste pretul sell va reactiona la fel dar in sens invers.

TP2 actioneaza numai la bay (sell)2,3,...6 deci care au fost amplificati.Rolul TP2 nu este ca sa facem cadou la broker ci sa mute bay (in sell trend )cit mai sus .de ex avem un bay 4 si profit 5p intre bay 4 si bay 3 la 90p deasupra lui bay 4 TP2 este 25p deci bay 4 ia 3 TP si dupa aia pretul se intoarce 100p avem nivel de 150,daca raminea pe loc nu indeplinea conditiile sa mai deschida un bay5 dar acuma dupa ce a urcat 75-80p si pretul a coborit din nou 100 va putea deschide un bay5 si sa calculeze profit intre bay5 si bay4.TP2 este bun cind piata se misca 200p in sus 200 in jos sau asa ceva .

Sper ca am reusit sa descriu destul de bine strategia si se mai poate complecta si daca nu sa inteles o sa mai revin Astept unele imbunatatiri din partea celor cu exp ,dar tot pe forum citeam ca o idee cit pare la inceput de proasta trebuie implementata si dupa aia comentata si perfectionata.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Cred ca aceasta strategie este veche si depasita dar un incepator care stie ca are sanse de90% sa-si piarda capitalul investit ,poate ca prefera la inceput sa investeasca 10000 si sa cistige 1000-2000 la 3 sau 6 luni si sa faca ceva experienta si cind stiu o strategie unde investesti 1000 si cistigi 10000 intro luna o sa vi-o spun pe forum (promit).Vad ca nu mai sint comentarii nici macar negative despre aceasta strategie.

Daca cineva (care stie sa programeze) vrea sa-si investeasca timpul si sa implementeze aceasta strategie (eventual sa mai adaugam ceva)eu platesc pt programare si EA il punem pe forum poate ca dupa aia vor apare comentarii si alte variante mai imbunatatite.Varianta asta o platesc eu (cu PayPal)si o platesc inainte de a incepe sa o programeze (daca pretul este rezonabil).Este foarte corect sa nu va pierdeti timpul cu tot felul de bazaconii aduse de un incepator pe forum.

As vrea sa mai aduc in discutie o strategie simpla ( care nu poate sa fie ceva nou )si platesc pt implementare in EA si o punem pe forum.Probabil ca unii au probato (pe vremea cind erau incepatiri).Vazut pe grafic pare ca face mai multe trade profitabile decit in pierdere,dar nu pot sa-mi dau seama doar dupa ce o vezi cum lucreaza intrun EA.Este vorba de Moving Average of Oscillator,sa dea semnal dupa lungimea luminari de la indicator.Luminarea pe care se misca pretul este nr 0 iar cele dinainte sint 1,2,3,...,conditia ar fi :bay cind nr0 este mai mare decit nr 1 si nr 2 ( EA sa masoare doua luminari dinnainte)si cind nr 0 este mai mic decit nr1 si nr2 ar fi sell.Bay inchide Sell si sell inchide bay.S-ar mai putea aduce unele imbunatatiri ,probabil un al doilea indicator.Daca sansele de pierdere sint mai mici de 50%,ar fi ceva pt un incepator si aici se tranzactioneaza numai intro directie ,nu ca si la cealalata strategie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.