Sari la conținut

Nu sunt programator, asa ca cer ajutor


nicugh

Postări Recomandate

Salut snowflake

Pai primul lucru de la care ar trebui sa pleci ar fi sa inveti programarea basic, adica ce face un if, for , while..sa ai cunostinte de logica matematica (or / si) sa stii cum sa apelezi/creezi o functie o functie..si cam asta cred ca e pentru inceput.Poti programa folosind editorul din platforma MetaTrader.Stiu ca sunt niste baieti care au dezvoltat tooluri grafice asemenea simulinkului unde nu trebuie sa stii pic de programare si toolul iti genereaza codul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut, multumesc pentru raspuns.

Eu folosesc platforma downloadata de la XTB,

Un prieten de-al meu se ocupa de ceva timp de FOREX iar impreuna am dori sa investim (el o face deja).

Nu prea reusesc sa gasesc editorul MQL4 (stiu pot folosi c++ ori java) si nici acele tool-uri grafice de care spui. Ai putea sa-mi dai niste link-uri?

Multumesc :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut la toti... Ma poate ajuta si pe mine cineva? Sunt nou aici, dar nu sunt programator... Unde as putea cere ajutor in privinta unui expert... Vreau sa modific, sau cel putin, sa ma ajute cineva sa inteleg de ce pe un terminal, cu demo cont, se poarta intr-un fel, pe cont real in altul, si pe al treilea cont demo, se poarta altfel... sau poate din ideea mea cineva sa scrie un expert...? Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se comporta diferit diferit pentru ca conditiile de tranzactionare/fluxul de date este/poate fi diferit in cele 3 cazuri.

De exemplu:

La un broker maximul pe ultima lumanare este 1.0001 la altu 1.0010..(flux de date diferit)

Sau timpul un broker are GMT+1 altu GMT+3 si graficul pe 4 ore 1 zi arata diferit.

Sau un broker da requote si te pune sa retrimiti ordinul...

Cauzele pot fi multe.

I

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru raspuns, Mangusta... Nu e aceasta cauza, fiindca mergea vorba de 3 conturi diferite, la acelasi broker, dintre care 2 sunt pe bani reali, iar unul pe demo... Si ca sa ma conving ca brokerul ceva face, sau nu, am mai deschis la alti brokeri... Nu are importanta citeva puncte... Sensul e altul... O sa clarific acus aici. Am luat ideea de pe un sait rusesc, insa am adaugat ceva de la mine. Ideea este urmatoarea:

Deshidem, de exemplu, o tranzactie, Sell (nu e importanta directia),cu 0.01 lotul, cu TP 40 puncte, si SL 20 de puncte. Peste un timp, se inchide tranzactia cu TP, ci cistigam 20 de puncte (asta varianta ideala). Daca se inchide tranzactia cu Stop Loss, apoi expertul deschide, dar in sensul opus, alta tranzactie, adica Bay, cu lotul dublat deja, adica 0.02, cu acelasi SL 20 de puncte, si TP 40 de puncte. Daca se inchide peste un timp tranzactia cu TP, apoi cistigam 40 de puncte, cu lotul de 0.02, care acopera si pierderea anterioara. Dar daca se inchide cu Stop Loss, apoi robotul deschide iar in directia opusa ultimei tranzactii, adica iarasi Sell, cu dublarea lotului ultemei tranzactii pierdute, cu acelasi SL si TP. Ideea este ca oricum, piata nu va fi infinit numai in flat, sau intr-un canal... SI oricum, 40 de punte le cistigi, cum nu ai da, cu care acoperi suma pierderilor anterioare.... Pur si simplu, trebuie de calculat depozitul sa nu cedeze, insa oricum, din a 5, a sasea oara, se inchide una din tranzactii in plus, si acopera minusul anterior. Apropo, nu am mentionat, ca daca tranzactia sa inchis cu TP, apoi se incepe de la inceput, de la lotul initial, in cazul nostru, 0.01. Practic, merge, insa robotul care eu il am, deschide citeva pozitii, si acum dilema: pe primul cont: primul lot 0.01, si dubleaza pina la 5 ori, adica pina la 0.16, si cind ar trebui sa deschida cu lotul 0.32, se incepe de la inceput... Si aici e problema care o am. Nu inteleg de ce. Pe al doilea cont, primul lot este de 0.05, si se dbleaza de 3 ori, adica pina la 0.2, iar cind ar trebui sa deshida cu 0.4, incepe de la inceput. Nu inteleg care ar fi problema... Poate sa fie doar in codul robotului... M-am uitat, dar nu prea inteleg unde ar fi problema... Dar straniu este ca pe cont demo lucreaza, si deschide tranzactiile dupa algoritmul dat.... Daca nu am scris prea mult, si sper ca ati inteles, poate ma ajuta cineva...

Ma gindesc doar la marimea marjei, adica la laverage... Ca ar putea sa fie cauza... Daca cineva poate, va rog sa ma ajutati.

Editat de griser
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@griser

Ai grija!!! ceea ce faci tu se numeste martingale, strategia e cunoscuta de cand lumea, si singurul rezultat e ruina totala a contului.Cu acest sistem, pe care-l fac si eu, dar fara martingale= dublarea sumei, am avut cea mai lunga serie de pierderi, de 15 ori, adica 0,01, 0,02, 0,04, o,o8, 0,16,0,32, 0,64, 1,28, 2,56, 5,12, 10,24, 20,48, 40,96, 81.92 loturi. adica tranzactionezi 163,83 loturi, ca sa castigi...0,01 loturi, daca nu ma insel. chiar daca ma insel, riscul e enorm, sumele sunt enorme, iar rezultatul e dezastruos!!!

un risk/reward de 1/2, 1/3, 1/10 daca poti e perfect, dar dublarea sumei dupa fiecare pierdere e un dezastru. pe bursa nu exista nu se poate: daca calculele teoretice iti arata ca se poate intampla treaba asta, atunci se va intampla! iar la sumele astea e de ajuns! renunta la martingale si ramai doar cu risk reward. vei fi uimit de eficienta!!!

spor!

Sunt si eu interesat de un expert ca al tau, care sa-mi vanda si sa-mi cumpere la un anumit pret, dar fara sa-mi dubleze suma, modific eu suma manual. Ai putea sa ma ajuti su softul pe care-l ai tu?

DetailedStatement.htm

Editat de johnbull
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiu ca este un martingale, dar anume faptul ca dupa ce pierde o tranzactie, deschide alta tranzactie, in sensul opus..... Adica, daca a fost bay, deschide sell, si invers... De aceea si riscul este mai mic, caci pierderea poate interveni doar daca pretul se va misca intr-un coridor de 60 de puncte, ceea ce este , practic, imposibil... Da-mi un mesaj pe e-mail, si iti voi trimite expertul, poate ma ajuti sa inteleg de ce nu deschide tranzactiile pe cont real ca pe demo... griser1983@gmail.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ griser

exact asa fac si eu, am sl la 20pipsi si mai jos merg invers si viceversa.tp la 40pp, apoi 60 pp si te scoate.sa lucrezi cu risk reward e ok, dar dublajul te omoara!renunta la martingale si lasa doar rr-ul sa lucreze! esti pe drumul cel bun. eventual da pe google despre risk reward ratio sa vezi ce important e. in rest poti intra random, pe termen lung vei castiga:

Tradingul este un joc al probabilitatilor, in care cei norocosi dar nepriceputi vor castiga luna asta, dar vor pierde pana la sfarsitul anului, iar cei priceputi si care gandesc in probabilitati, poate vor pierde luna aceasta, dar vor castiga cu siguranta pana la sfarsitul anului!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Salutare, am nevoie de putin ajutor la modificarea unui indicator. Practic, indicatorul calculeaza pivot points pe H4, si as vrea sa ii adaug o optiune de GMT shift. Ma poate ajuta cineva cu cateva linii de cod?

Am atasat si indicatorul. O seara placuta!

4HHour Pivot Point.mq4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.