Sari la conținut

XAU/USD


iordaki

Postări Recomandate

Eu nu cred ca mai tranzactionez aur pana nu mai recuperez din pierdere :smile:

A fost alegarea ta de la început sa tranzactionez numai aur. Eu sunt e părerea ca fiecare instrument are perioadă de aur in evoluţie. si perioadă de stagnare.

Daca stii când si une esti bogat , daca nu in cel mai bun caz bati pasul....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Gold.

 

 

aceasta analiza se bazeaza numai daca e sf de val 5 la macrotrend si am inceput o corectie pe tf mari (weekly si monthly), nu am luat in calcul varianta in care val 5 e neterminat; la daily si weekly e un DBL TOP de toaota frumusetea si pare deocamdata final. daca 5 e neterminat va face probabil un triunghi ascendent dar in momentul de fata e putin probabil.

 

 

prima varinata -corectie d etip flat valul B e de 76% din A ceea ce inseamna ca avem un flat, am pornit deja in valul C. avem un nivel important la 847, dar in ultima vreme am vazut nivelele importante ca a trecut pretul prin ele ca prin branza.

 

a doua varianta -daca nivelul va tine 847 si pretul va fi aruncat in sus e posibil sa facem un triunghi descendend si va fi integrat in valul B). aici e o chestiune foarte importanta retragerea care probabil va fi din trei valuri poate fi identificata ca val 2 din C sau c din triunghi care va avea tot 3 valuri. daca nivelul de la 847va fi spart spart urmeaza val 3 din C cu finalitate 780 sau chiar mai jos 700 690 in cazul in care avem un C alungit.

post-1776-1218279355_thumb.jpg

post-1776-1218279360_thumb.jpg

post-1776-1218279365_thumb.jpg

Editat de flames
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...
La 820.7 am închis SELL-ul. Nu prea îmi place cum se mişca, dupa scenariu trebuia sa cădem mai activ. Editat de iordaki
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Vedeti ca a deschis si Harif un thread despre gold. Diferenta dintre asta si acela este ca acolo o sa gasiti numai analize EW. Aici se pot posta si altfel de analize.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 an mai târziu...
  • Moderators

Odata demult, sa tot fie vreo 35 de ani, pe vremea raposatului, parintii mei cunosteau un italian. Well, nu e mare scofala, tipul era doctor avea in jur de 50 de ani, si venea periodic in Romania vara, in concediu. Vorbea romaneste foarte stricat si intelegea cam jumatate din ceea ce ii spuneai in romaneste. Îi placea Romania la nebunie. Mama mea era absolventa de filologie si vorbea mai multe limbi straine, printre care rusa, franceza, italiana, dar pe vremurile alea nu prea aveai viitor cu chestiile astea, in afara de un post de profesoraș pe undeva, eventual navetist, si cand pierdeai trenul, faceai autostopul. Romanii cu masini erau putini si snobi si nu opreau la autostop, doar daca prindeai cate un camion. Italianul a oprit. Si pana acasa s-a incins cu maica-mea la vorba, foarte uimit ce bine vorbea maica-mea italiana. Maica-mea gura lunga, doar eu cui sa semăn... Bun, si italianu' politicos zice "eu nu lasă doamnă în stradă, eu duce doamnă a la casa". Si asa se trezeste taica-meu cu o masina bengoasa la poarta, pe vremea cand nu vedeai decat dacii 1100 si 1300, da bengoasa nu asa, ca iti picau toate plombele, si in plus, si cu numar străin. Ii zice maica-mii "ce mi-ai adus mafiotu asta acasa, vrei sa se ia securitatea de noi... daca nu o fi chiar el securist deghizat", haha. Eu aveam vreo 7-8 ani, tin minte ca acuma, ne adunam toti pustanii de pe strada si ne uitam la masina aluia. Bun, friptane, bautura, ai mei puneau pe masa tot ce aveau cand venea cate cineva. Si asa a ramas italianul la noi peste noapte, s-a intins cu taica-meu la spus bancuri si dupa cateva beri radeau unu de altu cum vorbeau. Taica-meu nu stia o boaba de italiana da' le articula dupa cum ii venea lui. De atunci a venit italianu sa ne viziteze in fiecare vara, vreo cativa ani la rand, pe urma prin 80 cand s-au imputit treburile nu a mai venit.

 

Deci italianu meu iubea Romania lui ceausescu, ceea ce l-a facut pe taica-meu sa zica la un moment dat ca e securist deghizat. Omu era foarte dezinvolt si in afara de spus bancuri, de care stiau gramada si el si taica-meu, si de topit impreuna sticle de bere, nu facea altceva decat discuta politica. A venit odata imbracat intr-o pereche de pantaloni evazati, cum era moda pe atunci, de culoare alba, ca Elvis. Doar ca i se stricase fermoarul, vorbea ce vorbea cu taica-meu, apoi se ridica brusc de la masa, se intorcea cu spatele, zicea "pardon!" si isi ridica fermoarul la pantaloni. Dar periodic, ca un ceasornic care bate ora exacta la fiecare 10 minute. Si printre astea, si printre sticlele de bere, italianul meu iubea Romania. Zicea mereu ca "la voi liniste si la voi pace si la voi tot lucrurile ieftin si primavera cu soare si iarna cu zepada"... etc. Era intrigat si sictirit de Italia lui unde pe vremea aia sindicatele pichetau parlamentul si aruncau cu sticle incendiare in politisti, mafiotii se impuscau pe la colturi si se schimbasera 100 de guverne, spunea ca toti se duceau acolo pentru ciolan, nu ca sa puna lucrurile in ordine. Ajungeau la ciolan, stateau un an sau doi si rodeau cat puteau, apoi iesea cu bataie si venea alt guvern. Acum scenariul asta ne sună foarte cunoscut, dar pe atunci nu aveam nici o idee, noi credeam că la noi e nasol, pt că nu se gasea ulei si zahar, iar la ei ar trebui sa fie raiul de pe pamant si luxul de pe lume. Legea aia a trenului, de care vorbeam pe undeva deunazi. Dar aia e alta poveste.

 

Omu fuma numai kent si isi permitea, pentru ca la noi kentul era un dolar, pe cand la el era 5. Si avea si bani, pentru ca era doctor, si inca unul bun. Cand ii spunea lui taica-meu cati bani face el intr-un an, taica-meau socotea in mintea lui, facea conversia in lei, se intorcea la maica-mea si ii spunea "ba, mafiotu asta isi bate joc de mine!". Dar italianu era foarte serios.

 

Romania era pentru el un rai. La banii lui si la preturile noastre de atunci era normal. Pe cand in guvernul italian toti erau "niste vagabonzi si niste porci", care vroiau doar un os de ros. Nu stiu daca chiar erau, dar omu meu exact asa zicea. Ei, nu chiar exact, el avea un mod foarte original de a o spune.

 

Ridica un deget aratator in sus, ca sa facă punctul pe i, si spunea: "governo romano - stabilitat! eu dai unșpe lei pe kent, daca eu vine la anu la voi, tot 11 lei dai pe kent... eu la italy dai pe kent asta-zi 2000 de lire, dar domani-zi eu dai pe kent 3000 de lire, or septamena viitore dai 4000... governo italiano...." si aici indrepta degetul spre taica-meu, ca sa mai faca un punct si pe celalalt i, si zicea apasat, aratand cu degetul spre taica-meu: "governo italiano - vagabondule! porcule!". Ridica degetul in sus, se incrunta de ziceai ca acusi-acusi ii mananca pe toti, apoi dadea capul pe spate si radea de moaca lui taica-meu. Taica-meu era pe sub masa de ras de moaca aluia si cand se potolea de ras ii zicea maica-mii mai pe șestake "mi-ai adus mafiotu asta sa ma faca porc la mine in casa, ii dau cu sticla in cap".

 

Si italianul ne-a vizitat cativa ani la rand, intotdeauna venea cu cadouri de genul ciocolate ori dulciuri care nu se prea gaseau pe la noi, statea cateva ore, sau o noapte, nu a stat niciodata mai mult, apoi pleca prin munti cu masina lui bengoasa, de fiecare data alta, si pe unde se ducea ne trimitea vederi. Ne-a trimis vreo doua si din italia, eu le-am luat timbrele si m-am laudat multa vreme cu ele la pustanii de varsta mea... Cand stia ca tre sa vina, taica-meu imi zicea "vine vagabondule-porcule", si eu ma bucuram ca stiam ca imi aduce ciocolata, si ma laudam la pustanii mei cu "ce masina meseriasa o sa vina la mine", haha...

 

Azi dimineata am deschis un sell pe gold, care e inca activ. Nu inteleg cum dolarul s-a intarit in ultimele zile pe absolut toate pietele si perechile, dar goldul, in loc sa scada in dolari, a continuat sa creasca... ceva e putred, toate corelatiile au innebunit si in mod cert vom asista curand ori la o cadere mare a dolarului, ori la o cadere mare a aurului in comparatie cu dolarul.

 

Oriunde s-ar duce cursul ala, sper sa imi trimita o vedere din cand in cand... Promit ca daca se duce in jos nu ii iau timbrul...

 

Textul de mai sus este de fapt analiza tehnica a perechii Aur-Dolar, si sper sa il considerati ca atare, cu toata seriozitatea. O alt fel de analiza pe gold nu are sens: putinii care ar intelege-o stiu deja sa si-o faca singuri, iar pe ceilalti nu ii intereseaza pt ca ei vor sa se imbogateasca pana maine, daca se poate, in cele cateva minute care au ramas (pe aici e aproape de miezul noptii) si oricum, chiar daca eu as fi capabil si as avea cunostintele necesare sa fac o analiza pertinenta a perechii asteia, cata valoare poate avea acea analiza maine???...

 

Probabil nu ar avea nici o valoare. Aur-dolarul se vinde cand vrea el si cu cate lire vrea el.... :|Aur-dolarul - vagabondule! porcule!...

Editat de tradelover
corectat greseli, pus smileyul de la final, pacat ca nu am unu care arata cu degetul, mersic pt plusuri, hehe
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Bun. Am incheiat socotelile cu aurul, ieri si azi am ciupit ceva pipsi, tot pe sell. Betul de azi e inca deschis si am mutat stopul la plus in asa fel incat sa acopere (impreuna cu betul castigat ieri) paguba facuta de cele doua SL-uri incasate anterior, vreo 1800 de pipsi. Cei care au urmarit chatul stiu ca betul de care vorbeam in postul de mai sus a dat in stop cu o paguba de 970 de pipsi (97 de parai, precum ghicea cineva, iar pentru cei care s-au apucat sa faca presupuneri despre cati bani am in cont - cineva zicea "o jumatate de zecime de suta de mii" ori pe acolo - calcul probabil bazat pe o expunere de 2%, trebuie sa va dezamagesc spunandu-va ca nu sunt chiar asa de bleambă sa tranzactionez pe aur cu 2% din cont... grrr... am avut intr-devar bet de minilot, dat cu expunere muuuult mai mica, goldul se poate duce mii de pipsi pe zi, iar daca il apuca pandaliile, chiar 10 sau 12 mii de pipsi!).

 

Cursul a picat exact dupa ce mi-a luat stopul (Murphy să trăiască!), ducandu-se mult mai jos decat era openul initial. Sentimentul era incontinuare negativ, asa ca am deschis altul ceva mai jos in ziua urmatoare, dar vagabondule-porcule s-a gandit sa faca o mariană scurtă, si cum era vineri la inchiderea editiei si mi+a fost frica sa il las peste weekend, am inchis tot la negativ.

 

Ieri si azi am fost pe val. Mai exact pe pârtie, că văd ca se duce ca la slalom, tot în jos, în jos, în jos, si la anu mai vartos... Precum ziceam, am mutat stopul la betul de azi, acum daca da in stop am acoperit exact pierderea si sunt pe BE. Daca inchid acum sunt pe plus, dar am decis sa il mai las. Azi a picat 1500 de pipsi si nu pare sa se opreasca, tocmai a batut deepul de la 1210.78 de ieri si cred ca in urmatoarele minute vom vedea o noua cadere.

 

Dupa asta cred ca o sa las goldul in pace o perioada, mi-a facut destui nervi. Sentimentul personal e negativ, mai negativ decat era la inceput, cred ca o sa mai cada, dar mai bine sa ma feresc de el. Tot vagabondule-porcule a ramas...

 

Edit

 

Actualizare la betul pe gold: a luat stopul acum 10 minute, pe spikeul de la 1217.

 

Per total, trading gold, profit cam un dolar si jumatate mai mult din dobanda decat din pipsi, dobanda la minilot e (pozitiva) de 32 de centi pe zi.

 

Patru beturi, total zero, ca sa nu creada vreunii ca ma imbogatesc din forex, grrr.

 

Acum pauza de cateva zile.

 

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.