Sari la conținut

Paper Trader


Postări Recomandate

Laur ia spus TOY eu ii spun TOOL (pentru cei care nu stiu despre ce e vorba vedeti blogul lui tradelover), oricum i-ai spune e ceva util.

 

-acum ii dau tema de lucru lui Laur, avem:

ObjectCreate("PaperStop"+ordercnt,OBJ_ARROW,0,Time[0]+Period()*38*60,slx);

ObjectCreate("PaperTarget"+ordercnt,OBJ_ARROW,0,Time[0]+Period()*38*60,tpx);

 

am putea avea si:

ObjectCreate("PaperBuyStop+...................)

ObjectCreate("PaperBuyLimit+.....................)

ObjectCreate("PaperSellStop+.................)

ObjectCreate("PaperSellLimit+.................)

 

ce zici am putea modifica si orderele pending cu dragdrop?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Moderators

ce zici am putea modifica si orderele pending cu dragdrop?

Sorry, nu se poate deocamdata. Si nu cred ca ma apuc sa o fac, pentru ca nu ii vad utilitatea, poti sterge vechiul order si sa il pui la loc in alta parte cu doar doua "click and drag" actiuni. Tragi intai "Close" peste el si apoi trag "Buy" sau "Sell" in locul nou. Odata activat, oricum nu se mai poate modifica. Si orderele le pui in ideea ca se vor activa. Daca nu se activeaza dupa o bucata de vreme, ele expira si dispar, oricum. Daca gasesti un exemplu potrivit care sa imi dea motivatia, poate o fac, dar eu nu gasesc un semenea exemplu momentan (sa am nevoie sa mut un pending). Ei, hai, nu fi trist, hihi. Noua versiune are mai multe facilitati legate de pending ordere, o sa iti placa sigur. Dar de mutat, tot nu le poti muta. Ceea ce as putea face (si mi se pare mai util) ar fi sa pot extinde durata de viata a unui pending, dar nu am gasit forma grafica in care sa o fac. As putea pune un "X" (icoana folosita pentru stopuri, aia cu X facut handwriting) care sa apara in locul unde ar trebui sa se termine orderul, si sa il poti muta la stanga si la dreapta, dar nenorocirea e ca la pendingurile lungi nu il vezi pe grafic. Daca gasesc o forma faina de pus pe grafic si sa fie usor de folosit, o sa bag si asta. Dar deocamdata, nu. Iar modificare pending, nu deocamdata, nu in viitor. In afara de cazul in care vii cu o situatie in care sa trebuiasca musai sa modific un pending vechi, ori sa fie mai avantajos sa modific un pending vechi decat sa creez unul nou.

 

Batalia mare e acum cu mutatul stopurilor si al targeturilor in mod AUTOMAT. Adica poti sa pui la fiecare order un algoritm diferit de mutare a stopului, modificand description-ul triunghiuletului. Aici e efortul de programare mare, ca a trebuit sa fac un interpretor de comenzi, ca la MSDOS :D, tu ii dai comanda (metoda), el muta stopul automat (in conformitate cu metoda aleasa). Merge beton, nu ma mai satur sa ma joc cu Strategy Testerul :D Sa pun stopuri pe medii aritmetice si pe linii de trend trase cu mana pe ecran. Si el - culmea - sa le mute! Deocamdata nu am testat toate metodele, iar acum sunt la job si nu pot. Daca sunteti copii cuminti poate il aveti maine, ori deseara (la noapte). Am scris si textul pe blog (well, cea mai mare parte) dar nu e inca "published". Apropo de asta, ca tot ai zis ca ai chichitze cu engleza, ca sa fie mai clar, am scris textul pe blog in pirate-glish :)

 

Legat de traducerea in romaneste a comentariilor din interior, nu ma supar daca o face altcineva. Nu am timp. Daca o face altcineva (de exemplu pt PF ori PT) si o posteaza, eu o cizelez si fac un expert cu comentarii in ro (adica o bag inauntrul sursei). Prefer sa fac comentariile in engleza (desi nu stau prea bine la capitolul respectiv si mi-ar fi mai usor sa exprim toate nuantele si sa fac "poantele" respective in romaneste), pentru faptul ca blogul e in engleza, iar eu inca mai sper ca in curand vor fi mai multi useri la sectiunea engleza decat la romana. Potentialul customer roman nu este exact ceea ce tintesc :D, traderii romani sunt putini si saraci, mi-e rusine sa ii las fara bani, dar in viitor poate pun mana pe niste amerloci cu bani sa ii las fara camasa/mertan/nevasta :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...
  • Moderators

Am pus pe blog o versiune noua a paper traderului.

 

Multe multe imbunatatiri, urmarirea in timp real a bidurilor (arata de unde au inceput si unde se indreapta), metode de mutat stopurile si targeturile, automat si semi-automat, dupa reguli pe care le dati voi, acum se pot adauga si se pot sterge stopuri/targeturi pentru orice fel de order. In plus, metodele automate care sunt dependente de TF sunt automat dezactivate cand schimbati TF-ul, ca sa nu va treziti ca puneti stop pe un MA pe D1 si va treziti ca va inchide bidul pe un alt MA pe H4 (daca ati schimbat chartul intre timp) care este mult mai aproape de curs. Cititi comentariile din interiorul sursei.

 

Urmatorul upgrade ar fi sa pot muta pendingurile, ca sa il multumesc si pe nicu :biggrin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Moderators

Cu dedicatie speciala pentru nicu, care sunt sigur ca a facut o carutza de pipsi pe ultimele caderi :biggrin:

 

Am pus versiunea 1.6 de PT pe blog, care poate muta si pendingurile. Acum poti sa vii cu pendingul din urma mutand eticheta gri pe fiecare top al pretului, sau cum vrei tu... Am zis top, ca stiu ca tu esti mereu short :wink: Daca iti sta targetul in drum, trebuie sa muti intai targetul. Te prinzi tu cum merge. Eu zic ca e o bijuterie!

 

Si, by the way, asteptam stirile despre cum ai traiduit ultimele caderi. Macar in procente... si sa le zici impartite la doi, ca sa nu ne sara caciula din cap :D

 

 

P.S. Comparand numarul de downloaduri ale versiunii vechi cu numarul de intrebari puse despre PT, am ajuns la concluzia ca nu il foloseste nimeni, pentru ca e prea complicat :D

 

Oamenii l-au downloadat, si-au prins urechile, l-au sters ori l-au pus la cutie prin vreun folder, si gata. In afara de nicu care a deschis discutia aici, si de ener cu care ma tot cert pe messenger, nimeni-nimeni... liniste si intunecime, doar zefirul musafirul....

 

Macar despre metodele automate care muta stopurile si targeturile asteptam cateva intrebari, sunt sigur ca nu toti care l-au downloadat s-au prins cum merg ele, cum se pot combina, si care e forţa lor adevarata. Daca le stapanesti si daca urmaresti piata, poti scoate tot sufletul din fiecare tick... Dar se pare ca jucaria a parut unora prea complicata din start... "blearh!"... "metode aiuristice"... "adica tre' sa editez eu manual descriptionuri la obiecte???"... "nu se putea sa faca bani el singur si eu doar sa ma uit?"... etc... ori va subestimez eu si ati inteles totul la perfectie din prima...

 

later edit: ha ha, acuma am vazut dupa ce am postat si am vrut sa dau click pe link ca sa verific daca duce unde trebuie (deh, sa nu fi facut vreo greseala cand l-am copiat, batranetea, stresul, etc, stiti voi).... deci Stefan, nu se da nici un premiu pentru postarea de pe blog cu numarul 100? :D

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu dedicatie speciala pentru nicu, care sunt sigur ca a facut o carutza de pipsi pe ultimele caderi :biggrin:

multumesc, e extraordinar mai ales ca in eticheta e afisat pretul, acum pot sa-l asez exact acolo unde am dorit :wink:

 

cat despre ultimile miscari nu prea le-am prins, traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul :D , asta e, nu pot face trade numai la cafeaua de dimineata.

 

promit ca imediat ce ce pot reveni la trade sa ma ocup serios de paper, sa-l fac sa scoata untul din pret :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.