Sari la conținut

Primul concurs: 1-30 aprilie


Stefan

Postări Recomandate

  • Moderators

Tradelover, sa inteleg ca ai inceput sa joci "corect"? Sau ai pierdut numarul depunerilor/retragerilor? =))

Ha ha, nici una nici alta. Inainte de a pleca in concediu am pus niste biduri de sell pe AUD, si cum incepusera sa mearga prost, am "depus" cateva zeci de mii de parai, "sa fie acolo". Si au fost buni, ca la venirea din concediu am gasit drawback doar de 30 si ceva la suta, precum ati vazut. Daca ar fi fost sa calculeze ala drawbackul la suma reala, aveam peste 90% pierdere. Dar el asa e bubulan. Ca sa evitati cei 50%, nu aveti decat sa mai depuneti bani in cont inainte de sfarsitul zilei. El calculeaza drawdownul la cati bani sunt in cont. Daca ati avut 5000 si ati pierdut 3000, ca sa nu apareti cu 60%, mai depuneti 5000. Si apareti doar cu 30%.

 

Buuunnn, la venirea din concediu am dat cu piramidarea in pierdere, cursu crestea ca fat frumos, mai bagam un bid... si ca sa nu raman pe margin call, mai faceam depuneri. Acu am in balanta cateva sute de mii, iar equity-ul shade frumos dedesupt, daca ar fi sa fie calculata pierderea la banii cu care am inceput... grrr.. i-am pierdut demult, ma apropii de 200% drawdown. Dar tot fac depuneri, piramidez in pierdere, nu pun stopuri, si mut targeturile in sus (toate in acelasi loc) cu fiecare sell adaugat, in asa fel incat daca se intoarce in jos si da in targeturi sa am 20 de mii plus ce am depus. Daca se intampla asta, scot tot ce am depus, si voi incheia concursul cu 300% profit. Avand in vedere ca mai sunt destule zile, probabilitatea e foarte mare. O sa vedeti....

 

Drawback mai mare de cat e acuma nu o sa vedeti, ca am grija sa fac depuneri. Si gata...

 

Daca ar fi asa de simplu si pe real... Diferenta e ca si cum as fi jucat sah cu niste mari maestrii in ultima vreme si acum joc table cu fiica-mea... Nu imi foloseste la nimic, dar e fun... Si ii foloseste ei...

 

Later edit: era fun si cu scalpingul, dar imi manca tot timpul (waste of time!). Acum sunt prins tare la job, s-au adunat teancuri de mailuri si hartii cat am fost plecat... Nu am timp nici sa ma duc la buda, daramite sa mai pun cate 50 de biduri pe zi.... Si tre sa am grija si de tradingul real, azi m-am strofocat vo doua ceasuri sa recuperez 53 de parai pierduti la un bid prost pe euro.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 143
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • Management

hmmmm... La urmatorul concurs vrei sa propui tu un set de reguli bazat pe descoperirile tale?

 

[lateredit] Fac cinste cu o bere... prin paypal =))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda.....

Ce să zic bug-ri la tot pasul.

Eu de exemplu nu am făcut nici o depunere de când a început concursul...

A fost trading bazat pe analiza

Editat de iordaki
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

hmmmm... La urmatorul concurs vrei sa propui tu un set de reguli bazat pe descoperirile tale?

Nu prea am ce reguli sa propun... Ideea e, precum am zis si pe treadul paralel, ca fiecare sa inteleaga ca nu are nimic de demonstrat nimanui. Acest concurs trebuie privit ca o lupta cu tine insuti, in primul rand. Nu a crescut iordaki sau nicu in ochii mei daca au facut profit, am aceleasi pareri (bune) despre ei in urma discutiilor de pe forum, analizeleor, filmuletelor, etc, adica a postarilor inteligente si fara (prea multe =))) aberatii, si tot asa dragos ori nu stiu care a pierdut deja la concurs, nu a scazut in ochii mei pentru ca a pierdut. E doar un joc, si fiecare trebuie sa foloseasca prilejul pentru a-si imbogati cunostintele, pentru a-si imbunatati strategia, etc. Iar daca nu o ia in serios, atunci sa spuna de la inceput (cazul meu). Nu are nici un sens sa ne fraierim unu pe altu, nu vom reusi decat sa ne furam singuri caciula.

 

Iar daca vor fi vreodata bani in joc (premii, chestii) atunci logul trebe facut public, e musai. Eu spre exemplu as contribui cu placere la fondul de premiere, dar mi-ar place sa VAD ca banii mei nu se duc la unu care triseaza, ci la unul care stie meserie (as considera-o ca o sponsorizare a unui talent). Singura regula care ar trebui adaugata ar fi "primii X castigatori din lista sa arate logurile" (ori toti aia cu pozitiv, ori numai aia care iau bani, in eventualitatea unor concursuri viitoare cu premii, etc). Cel mai corect (pentru ca si listele pot fi contrafacute) ar fi ca fiecare participant sa isi faca un cont numai pentru concurs, cu o suma fixa de plecare (de ex 10k), pe care sa il poata face public in caz ca iese castigator (ori in primele x locuri). Asa au toti conditii egale, sa zicem. Deocamdata mi-e neclar daca Oanda accepta parole de investor mode ori nu.

 

Later edit: daca nu s-a inteles prea clar, ideea era asa:

- cont cu 10k, fara tranzactii anterioare concursului

- depunerile/extragerile interzise pe perioada concursului

- la sfarsitul concursului conturile facute publice (adica puse parolele pe site, daca altii se apuca sa faca prostii in contul meu, atunci prostiile vor avea o data ulterioara concursului)

- castiga cel (cei) care au balanta maxima la sfarsit (daca au pornit toti cu 10k e la fel cu chestia cu profitul, care se joaca acum) fara a avea un drawdown mai mare de X% (a se stabili).

 

In felul asta nu prea se mai poate fraieri cu depuneri/extrageri. Ramane insa partea cu intarzierile si pipetzii (zecimile de pips) care se pot fura pe eurusd, daca lasi oanda demo sa mearga in paralel cu mt4 pe cont real. Aia chiar nu prea avem cum sa o evitam... Dar considerand ca cere totusi oarecare skill, viteza de reactie, si o gramada de timp in fatza sticlei (de monitor, de bere, etc), am putea sa o acceptam. Ori am putea sa restrangem regulile adaugand ceva de genul "jucatorii cu mai mult de 50% din volumele tranzactionate in biduri mai scurte de 1 minut sunt descalificati", ori vo alta nerozie de genul asta. Si atunci nu mai se pot fura pipetzi. Up to you.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca ar fi imposibil sa se faca un sindicat al traderilor. =))

Pe mine , singurul lucru care ma surprinde neplacut , e faptul ca se discuta foarte putin pe marginea concursului ... credeam ca atat de mult voi avea de citit , ca , nu voi avea timp nici sa introduc ordinele ( ca tot sunt campion la nr de bucati =)) )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tranzactionez de foarte, foarte putina vreme iar asta e cea mai lunga perioada in care 'ma joc' zi de zi.

 

Inainte de inceperea concursului am facut profit de 35% in o saptamana iar de cand a inceput concursul pierd in nestire.

 

Ce am invatat:

 

- am vointa sa tin un MM chiar daca nu am inca o strategie bine definita

- tind sa fiu un 'naked trader'. An doar BB pe chart. La un moment am mai adaugat un EMA si deja mi s-a parut prea incarcat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.