Sari la conținut

Corelatie simpla USD/JPY GBP/USD GBP/JPY


Postări Recomandate

As avea si eu o intrebare pt oricine poate raspunde.

Cu cat timp inainte blocheaza brokerii toate tranzactiile care vin de la traderi in caz de volatilitate mare/spike? Intreb pentru saptamana asta din 5 tranzactii corecte s-au executat 0, restul blocate... Ultima m-a enervat cel mai tare, am setat EA-ul sa faca incercari succesive daca nu poate deschide o pozitie in momentul x iar pe parcursul acelei bare tot n-a putut intra. Si am mai observat ca pe spikeurile mici si medii se poate intra, pe cele mari...nu.

 

In poza se poate vedea un spike prins chiar de jos (prima linie rosie de jos) Iar incercari succesive de deschidere de pozitie cam pana la a 2-a linie. (azi noapte -audjpy)

 

Multumesc,

Victor

post-1491-1218088599_thumb.jpg

Editat de neamtu_victor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si inca o intrebare care ii chiar topic related si la care am gasit vreo 10 raspunsuri pana acum:

 

Cum calculam valoarea de Ask si Bid pentru o pereche oarecare? (mentiune: rezultatul trebuie sa fie foarte aproape de valoarea reala a Ask,Bid)

 

Eu personal folosesc urmatoarele formule:

 

first:A/C second:B/C

bid = first.Bid / second.Ask;

ask = first.Ask / second.Bid;

 

 

first:A/C second:C/B

bid = first.Bid * second.Bid;

ask = first.Ask * first.Ask;

 

 

first:C/A second:B/C

bid = 1/(first.Ask * second.Ask);

ask = 1/(first.Bid * second.Bid);

 

 

first:C/A second:C/B

bid = second.Bid / first.Ask;

ask = second.Ask / first.Bid;

 

 

AC fiind perechea de calculat. AB,BC fiind celelalte 2 perechi. Formula nu-mi prea place deoarece rezultatele Ask,Bid pe care le obtin sunt la cam 2*spread departare de valoarea reala ceea ce e cam mult ma gandesc eu dar teoretic e corect, sau asa mi se pare. (2 spreaduri intra in calcul si iese unu..mare)

Alte idei?

 

Multumesc,

Victor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nu m-am uitat cu atentie la formule (abia am descis postul) dar cred ca sunt corecte, pentru ca e normal sa iasa doua spreaduri diferenta. De fapt asta e si cucuiul metodei cu FPI-ul: trebuie sa bata trei spreaduri, plus diferenta de swap. Si datorita acestor "praguri" nu e destul sa intri in inel cand FPI este 0.9995 si sa iesi cand este 1.0005, in primul rand ca asa nu poti sa bati spreadul, si in al doilea rand datorita diferentei intre spreadurile la perechi (adica E/U are 2, E/J are 4-5, dar G/J are 8-9) unele inele nu bat niciodata valoarea 1, ele oscileaza intre, sa zicem, 1.0075 si 1.0255 de la inventarea monezilor respective incoace. Una din greselile lui Kreslik era ca calculeaza inelele folosind cursul de pe grafic (adica always bid, ori always ask, depinde de broker). Dar calculul corect este asa cum il faci tu. Adica ideea calculului, nu stiu daca formulele in sine le-ai scris bine ori nu. Trebuie sa consideri cursurile de bid cand vinzi, si de ask cand cumperi. Si la sfarsit iti ies doua spreaduri. Iar la metoda cu FPI, ai de fapt nu un indicator, ci doi. Adica doua linii, una daca iei inelul intr-o directie, si cealalta daca iei inelul in cealalta directie. Datorita spreadurilor, o linie este intotdeuna deasupra lui 1, iar cealalta este intotdeauna dedesupt. Pentru ca la deschidere tu iei inelul intr-o directie, iar la inchidere il iei invers (orice buy se inchide printr-un sell, orice sell se inchide printr-un buy), atunci singurul mod in care poti sa faci profit este sa intri cand linia de sus scade sub 1, si ca iesi cand cea de jos creste peste 1. Dar aceste momente sunt rare, de 2-3 ori pe an, in afara de news release-uri cand spreadu creste de behaie. Intre timp, cat stai in inel, trebuie sa platesti swap. Asta incercau sa ii spuna vreo cativa pe acolo, dar el o tinea pe a lui.

 

O sa pun un excel pe care l-am facut mai demult, pe vremea cand voiam sa ma bag si eu in discutie, dar am vazut cum evolueaza subiectul (omu credea ca a descoperit antigravitatia!) si m-am abtinut. Poate iti foloseste la ceva, formulele sunt acolo inauntru. Vei observa ca uneori, in functie de spreaduri, valoarea 1.0000 nici macar nu se afla in centru. E posibil ca nici una dintre curbe sa nu atinga 1, ori sa fie amandoua de aceeasi parte. Metoda lui kreslik merge la spreaduri foarte mici, sau zero, cand cele doua linii devin una. In rest produce pierderi. Am pus o linie rosie cu locul unde se afla media. Valorile sunt luate de pe un chart real, dar nu mai tin minte perechile, si nici perioada, dar asta are mai putina importantza. Pentru tine va fi folositor doar ca sa iti verifici formulele. Am si chestii mult mai complexe, pentru cine e interesat.

Spread_Demo.xls

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.