Sari la conținut

Criza Financiara in lume


harif

Postări Recomandate

Jurnalul unei crize

Autor: Cristina Marina | Data: 06 Oct 2008

 

Piesele puzzle-ului "crimelor financiare" sunt asezate pentru prima data cap la cap, astfel incat urmele loviturilor care aproape au ingenuncheat o industrie de mii de miliarde de euro o sa fie evidente. Revista Target relateaza pas cu pas desfasurarea ostilitatilor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Situatia e de rahat, insa nu disperata.

Cronologia unei crize si Marele Crash al unui plan global

 

Cum e moralul nemtilor in plina criza financiara? Situatia e „beschiessen aber nicht hoffnungslos” (trad: „de rahat, insa nu disperata”) spune Dieter G., patronul unei firme mijlocii din Mössingen. Nemtii au mai trecut prin crize economice si ale pietei de capital, iar modul lor de gandire e in general pragmatic, lipsit de emotie. Asta nu inseamna ca in birouri si firme, pe strada, in birturi, ca si in Parlament, criza economica si recesiunea nu sunt pe buzele tuturor.

Editat de tavi_star
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

The Big Takeover

 

The global economic crisis isn't about money - it's about power. How Wall Street insiders are using the bailout to stage a revolution

 

MATT TAIBBI

 

 

Sau istoria adevarata a crizei.

De ce trebuie pompati atatia bani in piata?

Ce sunt cu adevarat activele toxice? Polite de asigurare fara acoperire in bani.

Escrocheria la nivel global a mizat pe faptul ca piata imobiliara se duce numai in sus si nu va fi nevoie niciodata sa se recurga la politele de asigurare.

S-au incasat banii pe politele de asigurare dar nu existau si banii care sa acopere asiguratul.

In prezent se pompeaza trilioane de euro, dolari, lire, etc in piata sa se acopere aceste polite.

 

De asta li se spune ACTIVE TOXICE. Pt. ca nimeni nu spune ESCROCHERIE..

 

....

totalitatea produselor derivate depaseste cifra de 55.000 miliarde de dolari. Intregul Produs Intern Brut (PIB) a planetei ajunge la 45.000 de miliarde de dolari. Aceste produse derivate, se gasesc raspindite in intreaga lume in banci, firme ,compani, in economiile a milioane de cetateni. Practic ,produsele financiare au depasit valoarea produselor reale create de om in un an, pe intreaga planeta.

...

 

Mai trebuie multi bani pompati in piata ... :tongue:

Tiparnitele de abia s-au incalzit. Pina nu se acopera in bani reali toate CFD's/CDO's vandute fictiv nici vorba de inflatie.

 

INFLATIE = BULL MARKET.

Editat de tavi_star
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In discursul sau Geithner a vorbit ieri si de leverage, intr-adevar ai avut dreptate, insa de-abia dupa ce vor fi verificate companiile si tot in functie de acest criteriu si de lichiditatile pe care aceasta le are, se va fi modificat leverageul. Asta ma duce cu gandul la un proces indelung si anevoios, asa ca cine zicea ca iesirea din criza va fi la finele anului 2009 sau 2010 cred ca se inseala. Eu , cand am auzit de leverage de 1:600 m-am speriat de-a dreptul si cred ca sunt indreptatit.

 

cred ca prima chestie care ne asteapta e disparitia sau reducerea leverage-ului.

 

de acord.... in ce sens ca io astept de la voi pareri asupra Forex-ului :tongue: adica sincer ma intereseaza parerea voastra aici :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Solutie extrema: Tot mai multi americani, disperati ca nu mai au bani, isi dau foc masinilor

 

Investigatorii americani de incendii spun ca, de fiecare data cand economia izbucneste in flacari, ei devin tot mai ocupati. Acum, pe timp de recesiune, cifrele oficiale arata ca politia din SUA se confrunta cu un numar in crestere a incedierilor de masini, provocate mai ales de oameni in criza, care dau foc masinilor pentru a beneficia de prima de asigurare, transmite CBS News.

...............

Pe tot cuprinsul statului Nevada sunt incendiate zilnic atat de multe masini incat politia le cauta cu elicopterul. Numarul acestor incedieri care ridica suspiciuni a crescut in New York, New Jersey, Ohio, Texas, Pennsylvania, Mississippi, California, South Carolina, Utah, Arkansas si Nevada. In New York, numarul celor arestati pentru ca si-au dat foc masinii s-a dublat anul trecut fata de 2007.

Editat de tavi_star
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

stiam ca rahatul e mare, dar mereu descopar noi lucruri. imi aminteste de vremurile cind eram in tara (si chiar si acum cind mai citesc ziarele) - ma intrebam, se poate si mai rau decit asta? si mereu imi aduc aminte de ce zicea taica-miu cind venea de la sedintele de partid si facea bascalie de comunisti: "deci se poate, tovarasi. se poate!".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.