Sari la conținut

Vamist Forex Challenge - Noiembrie


Stefan

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • Moderators

Mersic, mersic...

 

Am avut drawdown, la un momentdat peste 10%, doar ca bomborocii fac statistica la sfarsitul zilei, si intre timp reusisem sa recuperez. Precum am zis si la primul concurs, totul e sa nu te prinda cu drawdownul de pe o zi pe alta. Am traiduit numai GJ si numai cu leverage real de peste 15 la 1 (adica biduri de lot intreg de GBP la 10k in cont, la un curs de peste 150, asta inseamna 15 la 1). Asta pentru ca nu ma pot dezlipi de ATC, unde stitch traiduieste GJ, si am numai GJ in cap la ora actuala. In plus, nu pot traidui decat de acasa, pentru ca la job am firewall care blocheaza toate linkurile care contin "game", iar platforma de la Oanda intra cu link in clar. Am mai zis asta anul trecut. Asta intr-un fel e bine, ca ma salveaza de overtrade, care e un inamic foarte de temut. Pe real nu am tranzactionat niciodata de la job, ca nu pot, ma doare ca sunt banii mei, dar pe demo sunt mereu tentat.

 

Tradingul la concursul curent se desfasoara cam asa:

 

Vin seara acasa, cu ATC si GJ in cap, mananc ceva, fac un duş, ma uit 5 minute pe chart pe M5 si M30, indicatori, si pun un singur bid de 1 lot intreg (100k). Daca merge bine, il las sa mearga. Let your profits run. Nu mai pun alt bid pe ziua in curs si vin cu stopul din urma pentru cateva zeci de pipsi, apoi inchid. GJ se misca cateva zeci de pipsi in cateva minute. Daca merge nasol, inchid imediat si dupa o pauza mica pun altul. Cut your loses short. Habar nu am cum voi reactiona si ce voi face in cazul in care si al doilea merge prost, pentru ca inca nu s-a intamplat. De fapt din 18 beturi puse am pierdut 3, sume mici (asta e tot drawback, care nu apare in tabel pentru ca nu a trecut de pe o zi pe alta, am recuperat in aceeasi zi). In tabel apar 36 pentru ca Oanda numara si openul si close-ul la tranzactie. Daca al doilea bet "acopera" pierderea cu primul, atunci ma opresc si sunt gata pe ziua respectiva. Do not overtrade! Eu toate conturile care le-am "sinucis" in viata mea, le-am sinucis pe motive de overtrade. Faceam profit si mi se urca la cap, cresteam lotul sa fac bani seriosi, si apoi pierdeam si dadeam inapoi tot. Am invatat lectia asta de multa vreme, vreo 2-3 ani. Si o repet in fiecare zi. Ai un pip in plus pe azi? Pastreaza-l. Maine e alta zi. Remember "Losers Anonimous"? One day at a time. Keep the pip!

 

Asta e toata filozofia. O sa dau contul si parola cand se termina concursul, cu conditia sa nu va prind ca tranzactionati cu nivelul asta de leverage pe bani reali!!! E sinucidere curata. Mie chiar si aici pe demo imi tzatzaie fundul (ca deh, e in joc prestigiul si sticla aia a lui Stefan :))) si bat din picioare pe langa monitor.

 

Spor mare la toti si bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.