Sari la conținut

Trading212


amiralul

Postări Recomandate

Eu sunt client de 2 ani la trading212...si mi se pare o platforma unde poti sa faci bani mai multi decit pe MT4. la trading 212 ai pozitia medie si ordinele fara restrictii, chiar la diferente de 1(+3) pip (fata de Admiral, markets.com si restul cu MT4 care accepta mimim 8(+3) pips) .Eu tranzactionez cu ei pentru ca am facut strategiile bazate pe pozitia medie. Daca imi gasiti un alt broker cu pozitia medie ca aici ( nu ca la Oanda unde desi iti afiseaza media ...prima pozitie deschisa e prima inchisa) ...sunt ultrainteresat. Graficele sunt saracute, dar bune daca te obisnuiesti cu ele... Ca sa nu mai vorbesc de analize...care sunt ca si inexistente...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 săptămâni mai târziu...

Scuze pentru intirziere...o detlaiez acum.

 

Deci...plecam de la premisa ca piata este ciclica si intotdeauna se va retrage cel putin 100 pips de la un varf. Strategia nu merge prea bine unde ai spreadul mare (la eurron e un pic mai greu...dar cu dobinda cu tot ...iesi bine). Luam exemplul EURUSD...care e cel mai uzual ...spread mic si in acest moment sansele sunt sa migreze catre 1.18... De unde stiu? Ma uit pe diverse grafice puse la dispozitie de diversi brockeri. Eu folosesc deltastock, migbank, etoro si inca vreo 2 (care nu vreau sa le fac reclama si nici nu vreau sa se stie ca au semnale de tranzactionare pe conturile demo ori ca eu iau info de la ei si tranzactionez la trading 212... da un PM si iti spun) .

Acum eur usd e pe cadere si piata e calma ( in 2010 eu am numarat pe degetele de la o mana zilele in care diferenta intre minimul si maximul unei zile era sub 100 pips, anul acesta e exact invers...azi avem oscilatie intre 1.2225 si 1.2295, ieri a fost 1.2332 si 1.2234) ... Vazand ca trendul major este in jos, am deschis un short pe la 1.2275, piata a luat-o in sus pina la 1.2295- pe o stire, asa ca am marit pozitia la 1.229(executat manual fiinca am avut noroc sa vad spikeurile), cu un ordin de tip if-then, astfel ca am crescut media pina pe la 1.228 ( au fost mai multe spikeuri de am reusit sa o duc pina acolo) .Practic, interesul meu nu este sa obtin un profit mare din prima, ci sa am o medie cit mai mare, asteptand caderea...chiar daca asta inseamna ca eu voi astepta 1 saptamina sau mai mult. Mai precizez si ca eu nu sunt adeptul sa merg in ambele sensuri (oricum la trading212 nu poti sa mergi simultan, fiinca pozitiile se contopesc) ci doar ori pe short ori pe long...pot sa va spun ca stiu destui care si-au luat plasa cu schimbatul trendului... . Oricum, eu am inceput cu volume mici, pentru ca ma astept din moment in moment sa sara spre 1.27....aveam multe ordine de crestere a mediei la 1.2355...1.2375 etc. Volumul ordinului trebuie sa fie astfel incit sa iti asigure ca media ta nu ramine cu mai mult de 100 pips in urma cotatiei , iar cind cursul va cadea 100 pipsi vei lichida maxim jumatate din cit vei avea...poate se retrage mai mult si ai asteptat atit si te inneci la mal... Nu ai ce sa pierzi daca urca...doar ca iti vei elibera jumatate din munitie...care o vei folosi dinnou la cresterea mediei.... Practic....cit timp zona euro are probleme, iar madam Merkel nu pune tiparnita in functiune, ne putem astepta in orice moment la shocuri .

Oricum, 100 pipsi inseamna 8 euro/1000 eurusd, adica 0,8% daca ai depusi 1000 euro ( nu vreau sa calculez ca brockerii care zic ca ai facut 8 euro cu 10 euro investiti). expunerea maxima la care merg eu este de 15 ori, iar in situatii exceptionale de 20 de ori, ca sa nu am palpitatii, adica maxim 15000 respectiv 20000 (am un excel cu equity, loss si diferenta, facute pt 10.000 depozit...pot sa ti-l dau pe mail.....da unPM). Oricum, e bine de vazut si rezistentele, pentru a nu plasa ordine de ajustare mult prea jos...ori prea sus ....

 

Daca nu ai inteles ceva, poti sa ma intrebi.

 

Data fiind perioada mai lunga de timp pina la luatul profitului, este necesar sa avem destui bani disponibili...tinand cont ca nu se foloseste stop-lossul. important este sa mentii pozitia, chiar daca asta ineamna sa depui bani.....daca reusesti, cu siguranta a doua oara vei fi mai precaut, iar a treia oara cind trebuie sa depui...nu va mai exista fiinca iti vei cunoaste limitele. Cit timp bara este peste 95...este permis orice, intre 95 si 90 inseamna ca ar trebui sa maresti intervalul de ajustare, dar nu obligatoriu. intre 80 si 90 obligtoriu marit intervalul, ori analizat daca e totul conjunctural ...etc. Practic problema apare in prima instanta cind pierderea depaseste Free cash-ul...adica ai putea sa mai rezisti, in plus, cit este diferenta dintre medie si curs. Daca e mare ( adica ai lasat deja diferenta de vreo 3-400 pipsi) eu zic ca e inca ok, daca e mai mica....ar trebui sa depui sau sa mai ajustezi un pic din portofoliu, adica sa cumperi ieftin si sa vinzi scump, chiar cu riscul de a capitaliza o pierdere, media va creste, dar va trebui sa tii cont de aceasta pierdere la lichidare.

 

Eu si inca 2 prieteni am obtinut cu strategia asta in jur de 15-20% randament pe an ,fara sa ne doara prea mult capul. anul acesta va fi mai mult, pentru ca am inceput sa speculam pe EURhuf...

 

Daca tot am ajuns la capitolul perechi care imi plac, este de urmarit EURHUF.... spreadul este tipic 49 pips sau 75 cind e volatilitate, dar oscileaza destul de mult, iar o unitate echivaleaza cu vreo 3 euro. Dobinda este de 11 centi pe zi ( adica ....36 euro pe an la 1000 eurhuf....adica echivalentul dobanzii data de banci.....dar cu 1000 euro poti linistit sa tii 15000 fara riscuri....si sa ii rotesti de cel putin 10 ori pe an.... targetul anul acesta este de circa 283, actualmente cursul este 289....dar nu incepeti cu volume mari....fiinca poate sari la 305 intr-o saptamina daca apar stiri negative, avand in vedere conditiile politice din Ungaria ( Partidul lui Viktor Orban are peste 67% din parlamentari). in conditii normale merge inceput short cu volum mic, ajustat daca creste. Din studii reiese ca 303 este prag neverosimil in conditii normale, chiar daca prin ianuarie ajunsese la 324. EURHUFul variaza cel putin 2-3 unitati pe zi (adica 2-300 de pipsi pe zi ,dar transformat in euro vine impartit la 8)

Editat de valim1975
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.