Sari la conținut

Suporti si rezistente


Postări Recomandate

Eu cred ca piata e random.

trebuie sa-mi dau si eu cu parerea la punctul asta %%- piata nu este random, doar noua, planctonului, ni se pare random rechinii fac jocul iar rechinii cateodata papa si balene (soros vs BoE) :)

 

Apropo de rechini.City Bank cica a intrat la 1.2820 long pe Eur/Usd .Acuma cand scriu este 1.7500.Se pare ca si ei o musca cateodata.....Iar Domnul Soros dupa ce a incasat miliardul a doua zi a concediat managerul...cica a riscat cam mult.

E clar ca a avut un noroc chior batranul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

City Bank cica a intrat la 1.2820 long pe Eur/Usd .Acuma cand scriu este 1.7500.

omule, era sa fac infarct! ieri dupa ce chartul a facut "turn" la 1.2870 (se vede clar rezistenta orizontala) dupa discursul lui Obama, am intrat short la 1.2845. Adineaori cand am citit postul tau cu 1.75 era sa cad de pe scaun! Acum pretul e la 1.2733, deci care era spilul cu Citibank? hihi...

 

Apropo de discursul lui Obama, de care va spuneam ieri ca am dormit in loc sa il vizionez, azi a aparut pe evezeu un rezumat. O sa postez linkul si la topicul cu criza, pentru ca omul vorbeste de banci si credite. Daca cititi, o sa vedeti ca suntem in asentiment. Bancile trebuie sa dea credite, altfel vor muri. Dar o vor face in asa fel incat noi sa credem ca ne fac noua o favoare %%-... Ma rog, sariti peste partea cu "tara care a inventat automobilul", aici Obama e la furat...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nici n-a fost. A sarit, dar nu asa de mult, oricum eu dormeam la ora aia. Dupa aia a luat-o in jos, nu a reusit sa treaca, rezistenta de fier acolo. Se vede pe E/U M30 turnul perfect de dupa discurs. Cred ca spikeul tau e o gusa de la Oanda (parca e Oanda graficul tau? ori e altceva?). E pe cont real, sau pe demo? Oanda de obicei da banii inapoi traderilor prinsi pe picior gresit la asemenea gusi (au facut-o un trecut, cand serverul de real a scos asemenea perle, au dat traderilor banii inapoi foarte prompt).

 

Eu ma refeream la faptul ca omu a scris 1.7500 care evident e typo, probabil ca a scris altceva si s-a gandit la altceva, si incercam sa inteleg la ce s-a gandit, pentru ca nu imi iese socoteala cu Citybank. Adica a pierdut ori a castigat? Cand a luat long? Daca l-a luat acum, atunci e in pierdere. etc. Nu e important, era doar o nedumerire personala, nu necesita raspuns.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Graficul e pe contul meu real (Oanda).Am crezut ca s-a facut vreo combinatie dubioasa... %%-

M-am hotarat sa postez ce trade-uri fac si ce minuni am pus pe graficele alea. Deocamdata tranzactionez doar pe EURUSD 3H. Desi nu sunt sigur ca o sa fie foarte apreciat TF asta.

 

Ca sa raspund explicit si la intrebarea lui mfx, nu folosesc candlestickuri desi stiu cat de cat bazele. Dar asta nu inseamna ca nu pot folosi pe viitor.

Din punct de vedere teoretic candlestickurile sunt raiul pe pamant. Dar am facut eu ceva teste, departe totusi de ideea de teste riguroase, care m-au convins ca probabilitatea de reversal dupa un hammer de exemplu nu e 85% sau 80% cum mai ziceau cate unii, ci mai mica de 50%. Parca pe EURUSD 1H am testat si rezultatele au fost slabe. Am adaugat si Bollinger Bands si CCI dar am reusit doar sa primesc semnale mai rar, la fel de "bune".

 

Risk-Reward 1:1, cu SL cativa pipsi deasupra (/sub) hammerului s-a dovedit a fi intr-adevar o metoda pierzatoare. Ceva de genul -8R din vreo 20 de trade-uri. (stiu ca sunt destul de putine dar oricum nu sunt dispus sa accept sirurile de pierderi pe care le-am vazut in alea 20 de tradeuri; trebuie sa imi mai imbunatatesc programarea in MQL);

 

Risk-Reward 1:2 cu SL cativa pipsi deasupra (/sub) hammerului e o idee ceva mai buna, in cel mai bun caz iese pe 0 sau cu profit mic. In testul meu iesea pe -1%.

 

Am dat exemplul asta cu hammeruri pentru ca mi se par cele mai simplu de inteles si utilizate pattern-uri candlestick.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Andrei_Lint

Trendul general e dat de analiza fundamentala si nu cea tehnica. Vorbeste Obama frumos se intareste dolarul. Actiunea vorbelor lui demagogice va ramane nula, mai devreme sau mai tarziu, va scadea dolarul. Nu e o actiune ptr. grafice mici, ci o tendinta generala pe h4/daily, eventual chiar weekly.

Intr-o perioada de acalmie, fara stiri, marketul se misca in range ptr. ca traderii au tendinta de a nu lasa pozitii deschise long term, preferand sa tranzactioneze evenimente soc care sa mute marketul cu mai multa forta.

Pe viitor nu pot sa ma gandesc, decat la un trend general de scadere a dolarului. Cel putin in conditiile date, cand FED tipareste bani in continuare fara acoperire, facand inflatia si datoria interna mai mare, si economia SUA mai slaba si mai dependenta de fluxurile de capital externe si de dobanda de referinta. Imaginea asta ramane valabila atat timp cat SUA nu ofera instrumente atractive pentru investitori, instrumente care sa merita riscul asumat. Toate povestea asta se rasfrange automat si asupra celorlalte perechi majore sau cross-uri strict dependente de USD.

 

Legat de hammerul de care discuti, depinde pe unde-l cauti, la finalul unui trend general, la inceputul unui trend minor, etc

Candelele si actiunea pretului trebuie sa-ti arate tendinta pretului de a face reversal. Nu trebuiesc sa fie pattern-uri si candele perfecte, doar sa-ti arate o tendinta ferma a pretul de a se misca in directia in care vrei sa adaugi pozitii.

O sa discutam mai pe indelete problemele astea, cand o sa incepi sa postezi tranzactiile pe care le iei si motivatia/analiza pe care o faci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt sigur ca trade-ul asta a fost o idee prea buna. Linia de trend este foarte chinuita, intrarea s-a facut cam tarziu si l-am deschis partial dintr-un rationament de genul "bai ce dracu mai reusesc vreodata sa ies pe profit?!".

La 5 minute dupa ce am dat ordinul pretul s-a miscat deja impotriva mea 20 de pipsi din cei 80 riscati. Vad ca apar ceva stiri la USD de importanta mare (daca pricep eu bine este vorba de dinamica preliminara a PIB-ului), nu-mi pun mari sperante dar ar putea sa ma ajute.

post-1715-1235737430_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am inchis trade-ul de mai sus la stire, cica e cel mai nasol rezultat de prin 1982 incoace. In orice caz, am obtinut 25 pipsi, cam 30% din risc. Am riscat pentru mai nimic, dar sa speram ca stirea asta o sa impinga EURUSD sus sus sus ca acolo sunt mai multe linii de rezistenta :tongue:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-au mai venit niste idei legate de sistemul asta de tranzactionare, in principal datorita site-ului www.informedtrades.com , unde am gasit pentru prima data (desi imi place sa cred ca citesc despre forex de vreo 2 ani) cum se tranzactioneaza concret formatiuni precum double top/bottom, head & shoulders, flag, pennant, triangle, etc.

 

Argumentul pentru care as vrea sa incorporez teoria despre pattern-urile astea in ce fac eu este acela ca folosesc oricum linii de suport, rezistenta si trend, si privite intr-un mod mai putin general ele se trasforma in pattern-urile mentionate.

 

Ar mai fi cateva lucruri de spus membrilor incepatori. In primul rand vreau sa spun ca nu sunt un trader profitabil de la luna la luna, dar pe forum s-a vehiculat in diverse ipostaze ideea de a urmari cum isi tranzactioneaza cineva contul real. Ei bine, ce fac eu aici e pe bune ( pe bani putini dar pe un cont real). Poate va ajuta cu ceva. In al doilea rand uitati-va la filmuletele de pe site-ul de mai sus, macar din categoria "Basics of Trading". In afara faptului ca tipul ala e relativ agasant, spune niste lucruri care mie mi s-au parut de bun simt si de departe mai complete decat ce exista pe Babypips!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

City Bank cica a intrat la 1.2820 long pe Eur/Usd .Acuma cand scriu este 1.7500.

omule, era sa fac infarct! ieri dupa ce chartul a facut "turn" la 1.2870 (se vede clar rezistenta orizontala) dupa discursul lui Obama, am intrat short la 1.2845. Adineaori cand am citit postul tau cu 1.75 era sa cad de pe scaun! Acum pretul e la 1.2733, deci care era spilul cu Citibank? hihi...

 

Apropo de discursul lui Obama, de care va spuneam ieri ca am dormit in loc sa il vizionez, azi a aparut pe evezeu un rezumat. O sa postez linkul si la topicul cu criza, pentru ca omul vorbeste de banci si credite. Daca cititi, o sa vedeti ca suntem in asentiment. Bancile trebuie sa dea credite, altfel vor muri. Dar o vor face in asa fel incat noi sa credem ca ne fac noua o favoare :tongue:... Ma rog, sariti peste partea cu "tara care a inventat automobilul", aici Obama e la furat...

 

lol.Am gresit pretul.Scuze pentru sperietura.....Probabil am fost cam nervos pt ca eu am luat-o...am fost pe long
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.