Sari la conținut

Cowabunga System


Postări Recomandate

Am realizat o cautare pe forum dar nu am gasit nimic despre sistemul Cowabunga.

 

Sunt sigur ca multi dintre voi ati trecut prin scoala babypips dupa care a urmat testarea sistemul Cowabunga, eu ma aflu la acest pas.

Pe scurt ce rezultate ati avut? Cat timp l-ati folosit? De ati renuntat la el?

 

Astept concluziile voastre cu privire la acest sistem.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

M-am jucat cu el o perioada datorita faptului ca jurnalul traderului care il foloseste (Pipsurfer?) arata rezultate bune. Ceea ce mi se pare un punct slab la metoda asta este punctul de iesire din trade. Exista trenduri care continua mult dupa ce trade-ul a fost inchis (profitabil). Bineinteles, exista si situatii in care nu este asa. Alt lucru care mi s-a parut cam dubios e felul in care se continua tranzactia cand apare un candle care se inchide deasupra/sub nivelul takeprofitului. In fine...

 

Nu am folosit metoda asta prea mult, iar in timpul in care am folosit-o a adus numai pierderi. Dupa cum vezi nu ti-am fost de cine stie ce ajutor :-? , dar o recomandare pertinenta mi se pare urmatoarea: incearc-o asa cum este si daca este cazul modifica la ea ceea ce nu iti convine sau consideri ca nu e o idee buna. Eu de exemplu refuz sa tranzactionez folosind orice indicator care se calculeaza intr-un mod pe care nu il inteleg sau nu mi se pare ca spune ceva despre piata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bineinteles ca ai cum sa-l adaptezi. Poti sa folosesti si candlestickuri, linii de suport si rezistenta, alti indicatori asemanatori cu cei din Cowabunga, sa schimbi felul in care se iese din trade cu intersectia in sens opus a ema5 cu ema10 (mie mi s-a parut o idee buna asta), sa-i pui Bollinger Bands, sa folosesti Fibonacci, Elliott Wave, linii de trend, ce vrei tu... Poate chiar si stiri.

 

Presupun ca esti mai mult sau mai putin incepator. In cazul asta daca vrei sa vezi o strategie complet diferita cauta "cartea" lui NickB pe www.forex4noobs.com (si pe forum s-a discutat putin despre metoda, se numea parca "Metoda lui Nick Bencino"). Succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 an mai târziu...

Am găsit astăzi o chestie drăguță, un EA gratuit scris după Cowabunga system de pe BabyPips (sper să nu mai fie un post pe această temă și să mă trezesc și eu a treia zi după scripturi). Ar trebui să urmeze întocmai sistemul lui PipSurfer, conform manualului. Cred că este bun și ca exemplu de EA, mai ales pentru cei ca mine care nu au habar de limbajul MQL4 dar care nu sunt nici străini cu programarea. Eu îl las azi să meargă pe un cont demo și poimâine o să compar rezultatele și acțiunile sale cu cele ale lui Pip Surfer să vedem ce iese.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

search vamist -> cowabunga -> bingo

 

daca ne atasezi si codul ea-ului lasam topicul asta independent fiindca celalalt este doar o discutie despre sistem pe cand aici discutia poate evolua din perspectiva programarii, desi trebuie sa recunosc ca eu as fi tentat sa contopesc cele doua topice intr-unul singur :)) sa vedem ce zic si alti moderatori...

 

daca vrei sa vezi cu adevarat ce poate sa faca un EA, nu e suficient sa il lasi cateva zile pe demo, nu e suficient nici sa il lasi 3 luni pe demo. In alea 3 luni poate sa castige cat ar pierde intr-o alta saptamana... sau invers :)

 

daca gasesti un ea care pe backtesting are rezultate bune pe cel putin 10 ani, cu o medie lunara decenta a rezultatelor s-ar putea sa aiba potential atata timp cat foloseste sl-uri, money management decent si nu este "adaptat" la istoric pentru a scoate rezultate cat mai bune.

 

desi s-a spus de zeci de ori pe forum: daca astea gratuite ar fi bune de ceva eram de mult pe insule in hamac cu cate un avion particular toti ;)

 

E bine daca ti-ai gasit un ea care sa il studiezi in idea de a te familiariza cu mql4 insa iti recomand sa treci direct la mql5 link vamist

Editat de Cityzen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu mă îndoiam că nu sunt discuții despre Cowabunga, mă temeam să nu fie una despre acest EA. Dar și așa, eu zic că merge să le contopești, nu mă supăr, ar fi mai organizat așa. Codul sursă nu cred că are vreun rost să îl pun din moment ce este disponibil oricui, doar aș încărca baza de date a forumului. Sau poate ar fi bine să existe și aici, un fel de arhivare?

 

Apropo de MQL5, poate are cineva timp să-l convertească?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apropo de MQL5, poate are cineva timp să-l convertească?

 

Iti raspund direct cu o dedicatie

 

Offtopic
Stiam ca exista piesa dar nu stiam ca pietrele ce se rostogolesc o canta

 

http://www.youtube.com/watch?v=rVObzBFpIFU&feature=related

 

O sa incerc sa fac eu conversia dar mai intai uploadeaza codul :)) Are vamistul gigabiti intregi de video-uri carti grafice si alte nebunii nu cred ca 1MB in plus o sa se simta :)

Editat de Cityzen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hopa, acum văd diferența dintre un fișier .ex4 și unul mq4. EA-ul de mai sus vine doar ca .ex4, deci sursa nu este disponibilă (sau îmi scapă mie ceva). Tot uit că gratuit nu înseamnă neapărat și open-source.

 

Rezultatele sunt publicate de autor aiciși nu sunt foarte încurajatoare. Acum eu sunt curios dacă respectă deciziile lui Pip Surfer și dacă da, pot spune că este un EA reușit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.