Sari la conținut

Elliott Wave - notiuni avansate - Partea II


flames

Postări Recomandate

Construcţia polivalurilor.

 

 

Concepte fundamentale ale polivalurilor.

 

Impulsurile:

 

Sunt reguli specifice care se aplică patternurilor de impuls care nu sunt prezente în cele corective.

Reguli esenţiale de constructie:

 

 

1. Construcţie din cinci segmente adiacente (monoval sau mai mari) care se întălnesc în seria structurală a trednului sau a pattenrului temrinal.

 

2. Trei segmnete din cele cinci trebuie sa fie „de încredere” in aceaşi direcţie (sus sau jos).

 

3. Imediat dupa primul segment, o mişcare minoră in direcţia opusă va avea loc (al doilea segment).

 

4. Al treilea segment trebuie să fie mai lung decât al doilea.

 

5. Imediat dupa al treilea segment, o mişcare minoră în direcţia opusă celei de-a treilea segment (dar în aceaşi direcţie cu al doilea) întâlnim aici al patrulea segment. Al patrulea segment niciodată nu se retrage în totalitate peste cel de al treilea.

 

6. Al cincilea segment va fi aproape întotdeuna mai mare decât segmentul patru. Când al cincilea segmnet e mai scurt decât patru, segmentul cinci este un (failure) val căzut-eşuat.

 

7. Când preţul se distanţează acoperind segmentul unu, trei si cinci, masurat si comparat, al treilea segment nu a fost cel mai lung dar nicodată nu poate fi cel mai scurt segment din cele trei.

 

 

 

 

Regula extensiei:

 

Extensia este un element esenţial a oricărui pattern de impuls solid şi este exclusiv asociat cu el. Termneul de extensie este folosit pentru a descrie „cel mai lung val” dintr-o grupare impulsivă. Prezenţa extensiei, analitic vorbind, delimitează comportamentele impulsive de cele corective. Pentru a califica o extensie, valul cel lung ar trebui sa fie de minim 161% din valul anterior.

 

 

 

Regula alternanţei:

 

 

Conceptul de alternanţă este unul din cele mai importante, ghidând influenţa asupra acţiunii marketului. Fară alternanţă, teoria paote fi de nefolosit.

 

Regula constă în: când adiacenta sau alternaţa valurilor ale aceluiaş grad sunt comparate, ele ar trebui sa fie distincte şi unice în multe feluri posibile. Factorul major care decide această manifestare a regulei este timpul. Sunt multe feluri în care alternaţa poate avea loc. Privind un pattern de impuls, cea mai importantă aplicare a regulei alternanţei este contratrendul.

 

A. Preţul (distanţa acoperită in unitatţi verticale)

 

B. Timpul (distanţa acoperita în unitaţi orizontale)

 

C. Severitatea (procentul de corecţie din valul precedent) se aplică numai la valulurile 2 şi 4 din patternul de impuls

 

D. Complicaţia (intricacy) (numărul de subdiviyiuni preyente în pattern)

 

E. Construcţia (un pattern poate fi flat, altul zigzag, etc.)

 

 

 

 

 

 

Exemple de alternaţe la grupurile de polivaluri simple si complexe:

 

 

 

A. Diagrama A arată alternanţa între preţ şi timp, si direcţia corecţiei; valul 3 este cel mai extins.

 

 

post-1776-1238862296_thumb.jpg

 

 

 

B. În diagrama B, din nou valurile 2 şi 4 alternează într-un mod similar ca si diagrama A, dar valul extisn este valul 1.

 

 

post-1776-1238862326_thumb.jpg

 

 

C. Diagrama C schimbă câteva condiţii faţă de diagrama B, valul 4 este mult mai sevre, timpul consumat şi preţul decât în valul 2 si extins este valul 5.

 

post-1776-1238862349_thumb.jpg

 

 

D. Singura alternanţă în digrama D este sevreitatea. Cele două corecţii apar similare şi fac ca petternul să fie foarte suspect. O altă posibilitate este aşteptatrea până când marketul clarifică situţia. Dacă întegul impuls se retrage mai mult decât 61,8%, dar mai puţin decât 100% de precedenta acţiune a marketului, tendinţă aproape sigură ca patternul să fie corectiv de tip: „dubluzigzag cu valul x lipsa” as se vedea „capitolul -valurile lipsa-”. Dacă patternul se retrage mai puţin de 61%, mai târziu şi îl depăşeşte, scenariul de impuls trebuie reluat.

 

 

post-1776-1238862445_thumb.jpg

 

 

E. Diagrama E este un exemplu pe toate feţele ale alternanţei (preţ, timp, sevreitate, complicaţie) între valurile 2 şi 4.

 

 

post-1776-1238862477_thumb.jpg

 

 

F. În digrama F, la fel ca şi în diagrama E, este un excelent exemplu de alternanţă.

 

 

post-1776-1238862516_thumb.jpg

 

 

G. Similarităţile dintre timp şi preţ între valurile 2 şi 4 din diagrama G, fac ca alternanţa sa aibă loc pe diferite căi. În acest caz alernează în constructie (valul 2 este un double three running în timp ce valul 4 este un triangle.)

 

post-1776-1238862547_thumb.jpg

 

 

 

Notă: Alternaţa este un fenomen relativ. Corecţiile simple şi complexe nu sunt dependente atât de mult de ce pattern elliott este creat ci mai degraba cum 2 patternuri alternează şi cum arată fiecare. Un exemplu este valul 2 (double three corection) care poate fi considerta un pattern simplu dacă valul 4 este mult mai larg şi consumă mai mult timp (horizontal triangle).

 

 

 

 

 

Regula egalităţii.

 

În fiecare pattern de impuls, care i-am discutat sub regula extensiei, unul din valuri trebuie să fie mai mare decât celelalte valuri. Odată ce a fost identificat cel mai lung val, regula egalitaţii trebuie să fie considerată. Regula aceasta se aplică numai la două dinre cele trei valuri: 1,3,5. Oricare ar fi patternul extins, regula se referă la celellate două. Combinaţia poate fi:

 

1. Dacă valul 1 este extins, regula se aplică la valurile 3 şi 5.

 

2. Dacă valul 3 este extins, regula se aplică la valurile 1 şi 5.

 

3. Dacă valul 5 este extins, regula se aplică valurilor 1 şi 3.

 

Regula egalităţii constă în doua valuri neextinse egale în preţ şi timp ori raportate la raţia fibonacci (0.618% uzual) sub fiecare parametru sau amandoi. Preţul este de departe cel mai important când avem de a face cu această regula. În plus, această regulă işi exercită influenţa în patternul de impuls când al treilea val este extins. De asemenea regula este folositoare când valul 5 cade după ce valul 3 a fost extins. Regula este mai putin folositoare când patternul conţine primul val extins ori este impuls terminal.

 

EX:

În diagrama D, valul 3 este este extins, aşadar valurile 1 şi 5 sunt aproximativ egale in preţ şi timp. Diagrama B arată primul val extins, în care valurile 3 şi 5 relatează 61,8% preţ şi 61,8% timp. În diagrama C, valul 5 extins, avem valurile 1 şi 3 în reşaţie fiecare cu 61,8% preţ şi 100% în timp.

 

 

 

 

Regula Overlap –ului.

 

Regula overlap poate fi aplicată în doua moduri diferite, depinde pe care o analizăm cea de trend sau de impuls terminal. Ambele categorii sunt listate dedesubt.

 

Trending impuls (5-3-5-3-5)

 

În trend polivalurile impulsive mai ales parţi din valul 4 nu pot cădea în raza de preţ a valului 2. Această regulă a fost creată pentru a face diferenţă vizuală între impulsul trendului şi impulsul terminal sau patternurile corective.

 

 

 

post-1776-1238862696_thumb.jpg

 

 

 

Terminal impuls (3-3-3-3-3)

 

 

Contrar patternului de impuls de mai sus, în patternului terminal zona de acţiune a valului 2 este parţial violată de acţiunea de preţ din zona valului 4.

 

 

post-1776-1238862795_thumb.jpg

Editat de flames
  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Impuls patterns. Aceasta nu poate fi valul 2,4, b,d,e, ori x.

 

 

Val -1 extins.

 

Mişcarea urmată de extinderea valului 1 face ca valul 2 să nu se retragă mai mult decât 38,2% din valul 1. Valul 2 probabil nu va fi un zigzag. Dacă vezi un zig zag formandu-se dupa valul 1 extins el va fi probabil valul a dintr o structura mai mare de tip flat a valului 2. Valul 2 nu poate fi un running corection. Există probabilitatea mare ca valul 2 să fie foarte complex şi să consume mai mult timp decât valul 4 şi probabil va fi cel mai complex şi mare consumator de timp din întreaga serie (1-5). Dacă patternul se dezvoltă în polival, probabilitate va fi mare ca valul -1 să fie subdivizat (cel mai complex din cele trei segmente 1,3,5).

 

 

Val -1 non extins.

 

Valu 2 se poate retrage 99% din valul -1. Dacă valul 2 se retrage 99% şi valul 1 este un polival (sau mai mult), valul 2 se subdivide într-un abc în care valul c va fi val fail (eşuat), (valul 2 se poate subdivide în timp ce valul 1 se poate sau nu subdivide.)

 

 

 

Val -2.

 

 

Dacă v alul 1 este cel mai lung val din secvenţă, al doilea val nu se poate retrage mai mult de 38% din primul val. Dacă primul val nu este cel mai lung val, cel mai de jos punct al valului 2 (retragerea) este de 99% din valul 1. Dacă valul 1 este un polival sau mai mult, valul 2 se subdivide într-un polival sau într-un pattern mai mare. Dacă valul 2 este subdivizat şi valul a din (val 2) se retrage mai mult decât decât 61,8% din valul 1, întreaga corecţie va fi inevitabil un dublu-failure, ori cu c-failure, cu punctul valului c la 61,8% sau mai puţin din valul 1.

 

 

Val -3 extins.

 

 

Val 3 extins este cea mai lungă secvenţă. Dacă valul –(3) de asemena se subdivide, tendinţa cea mai puternică este pentru al trei-lea val din valul 3 de asemnea să fi extins. Dacă al treilea val este polival, valurile 2 sunt mici şi consecutive (înainte de explozia valului 3 din 3) ele vor fi similare în construcţie. Sub aceste condiţii specifice, este forţat ca valurile 2 să ia puţin timp, puţin preţ si să se retragă putin (ca procent din valul 1). De asemnea, linia de trend nu va fi încălcată de valul 2 mic corectiv. Întotdeauna ne pregătim ca valul 5 sa fie un fail dacă valul 3 este extins.

 

Val 3 non-extins.

 

 

Când valul 3 nu este extins din cele 3 valuri impulsive (1,3,5) oricare din valurile 1 sau 5 vor fi mai mici în preţ. Dacă valul 3 este mai mic decât valul 1 şi valul 1 extins, şi valul 5 va fi mai scurt în preţ decât valul 3. Dacă valul 5 este extins valul 1 trebuie să fie mai mic ca 3. Când valul 1 este extins valul 3 poate finisa topul nu mai departe decât 61,8% desupra (ori dedesubt dacă marketul este down) de la sfârşitul valului 1.

 

 

 

Val 4.

 

 

Dacă valul 5 este extins, valul 4 poate fi mai complex, consumator de timp şi posibil sa aiba o mai mare complexitate decât valul 2. Dacă valul 1 este extins, valul 4 trebuie sa fie simplu, scurt în preţ, timp şi structura decât valul 2. Dacă valul 5 este extins, valul 4 se retrage un numar de procente mai mare din valul 3 decât 2 din 1. Frecvent valul 4 se retrage cel mult 50+61,8% din valul 3 când valul 5 este extins.

Val 5 extins.

Când valul 5 este extins aceasta trebuie să fie cel putin egal în distanţă şi preţ de la începutul valului 1 (punctul 0) trecând prin valul 3 şi sfârşind cu valul 4. Lungimea maximă a valului 5 extins nu ar trebui să treacă de 261% de la punctul 0 până la sfărşitul valului 3. Când consideram valul 2 şi 4, valul 4 trebuie să ia cea mai mare sumă de timp şi preţ din întreaga structură. Al cincilea val nu poate fi complet retras (corectat) în afară de cazul valului c din corecţie ori este sfârşitul unui val 5 dintr-o structură mai mare.

 

 

 

Val 5 non-extins.

 

 

Valul 5 poate fi retras (corectat) aproape 100% sau mai mult de faza urma toare corectivă. Dacă valul 1 este extins şi secvenţa include val 1 sau a dintr-un grad mai mare, corecţia dupa valul 5 va fi aruncat în zona de preţ a valului 2.

Val 5 failure.

Ca o regulă generală, valul 5 failure este posibil când valul 3 este extins. Valul 4 este unu dintre cele mai complexe faze corective. Valul 4 se retrage mai mult în valul 3 decât o face 2 din valul 1. Aproape întodeuna, valul 1 şi 5 vor fi practic identice în preţ şi timp. Cu puţine ocazii valurile 1 şi 5 sunt în raport unul cu celalalt în preţ si timp 61,8%. Al cinci-lea val poate cădea din valul de impuls numai în una din aceste circumstanţe:

 

 

A. Dacă patternul de impuls (care conţine al cinci-lea val failure (eşuat)) este el însuşi dintr-un grad mai mare al unui pattern de impuls.

 

 

 

post-1776-1238865762_thumb.jpg

 

 

 

B. Dacă pattrenul de impuls (conţine un val failure(eşuat)) este valul –c.

 

 

post-1776-1238865833_thumb.jpg

 

 

C. Sunt extrem de rare condiţiile în care vedem un val 3 mare experimentând un val 5 failure (eşuat) (val 5 din (3) failure). Pentru aceasta, marketul nu are nevoie să formeze un top sau bottom care sa fie foarte important (semnificativ.) „Semnificativ”, desigur este un termen relativ. În aceasta situaţie însemnă că avem un pattren multival sau mai mare în grad. Dacă avem un val 5 failure (eşuat) la sfarşitul valului 3 aceasta indică faptul ca contratrendul este foarte puternic.

 

 

 

 

 

Impulsurile terminale (terminal impuls).

 

Impusurile terminale sunt de fapt „diagonal triangle” din ewa clasic.

 

 

 

 

Val 1 extins.

 

Val 1 extins din impuls terminal este cel mai de departe cel mai comun setup. Masurat din puctul de terminaţie, valul 2 nu se retrage mai mult de 61,8% din valul 1. Valul 3 nu trebuie să fie mai mare de 61,8% din valul valul 1, dar să fie de cel puţin de 38,2% din 1. Valul 5 nu poate fi mai mult de 99% din valul 3. Valul 4 de obicei este de 61,8% din valul 2 în preţ şi egal în timp (61,8% timp).

 

 

Val 1 non extins.

 

Valul 2 se poate retrage 99% din valul 1. Când valul 1 nu este extins, patternul terminal trebuie să fie valul c al unei corecţii.

 

 

Valul 2.

 

Dacă primul val este extins, valul 2 nu trebuie să treacă de 61,8% din valul 1. Dacă primul val nu este extins, valul 2 se poate retrage 99% din val 1. Dacă primul val este extins, valul 2 ar trebui să consume mai mult timp şi preţ decât valul 4 şi este cea mai complexă corecţie din cele două.

 

 

Val 3 extins.

 

Este un pattern rar. Valul 2 trebuie să se retragă mai mult de 61,8% din primul val iar valul 4 ar trebui să se retragă 38,2% sau mai puţin. Valul 5 nu ar trebui să fie mai mare de 61% din valul 3.

 

 

 

post-1776-1238865975_thumb.jpg 3 este valul, x este valul extins din formaţie.

 

 

 

Val 3 non extins.

 

Dacă primul val nu este extins, probabilităţile sunt considerabile ca unu să fie valul extins. Dacă primul val este extins, valul 3 nu trebuie să fie mai mare de 61,8% faţă de primul şiu valul 5 să nu fie mai mare de 61,8% faţă de valul 3. Dacă valul 1 este mai mic decât 3 dar nu mai mic de 61,8% valul 5 probabil va fi extins.

 

 

Val 4.

 

Nu poate fi mai mare de 61,8% din valul , dacă nu valul 5 tinde să fie extins caz foarte rar. Dacă valul 5 este extins valul 4 probabil va lua cel mai mult timp şi preţ faţă de valul 2 şi va fi mai consistent în subdiviyiuni decât 2.

 

 

Val 5 extins.

 

Acest setup se întâlneşte numai dacă valul 5 dintr –un grad mai mare este deasemena extins sau valul –c din oricare corecţie exceptând triunghiul orizontal.

 

 

Val 5 non extins.

 

Dacă valul 5 nu este extins, el nu trebuie să fie mai mare de 61,8% din valul 3. Nu ar trebui să fie cel mai complex val din cele trei de impuls (1,3,5). Valul 4 consumă mai puţin timp şi preţ decât 2.

  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Corecţiile.

 

 

 

Corecţiile sunt patternuri care se întâlnesc între valurile impulsive. Corecţiile sunt compuse din trei monovaluri sau (largi) segmente. În general, fazele corective sunt mai greu de interpretat decât fazele impulsive, în plus ele pot reprezenta posibilităţi variate.

 

Reguli de constructie:

 

 

Patternul de tip flat: (B failure, C failure, Common, Double failure, Elongated, Irregular failure, Running).

 

Patternul de tip zigzag acesta din urma avand mai puţine variaţii decât patternul de tip flat.

 

Patternul de tip triunghi.

 

Zigzag: 5-3-5

Flat: 3-3-5

Triangle: 3-3-3-3-3

 

 

 

 

Flat (3-3-5)

 

 

 

1. Valul b trebuie să se retragă cel puţin de 61,8% din -a-

 

 

post-1776-1238866345_thumb.jpg

 

 

2. Valul -c- trebuie să fie la cel puţin 38% din val –a-

 

 

post-1776-1238866387_thumb.jpg

 

 

 

Sunt mai multe varietăţi de flat pattern decât oricare altă formaţiune elliott. Pentru a face o idee generală a acestui tip de pattern se poate folosi o tehnică foarte simplă aceea de a trage linii orizontale, paralele, a punctelor de minim si de maxim. Începând cu observaţia, dacă valul –b- sparge linia orizontală maximă în acel punct, marketul indică un un val –b- mai „puternic decât normal”. Dacă valul b se retrage intre 81-100% din valul –a- se referă la val -b-normal. Dacă retragerea valului –a- este intre 61,8 şi 80% se refră la un val b slab.

 

post-1776-1238866506_thumb.jpg

 

 

 

 

 

Val B puternic.

 

 

Depinde de mărimea valului b în relaţie cu valul –a-, valul -c- poate sau nu poate trece de punctul de inceput al valului b. Dacă valul b cade intre 101 şi 123% din valul -a-, aici există o şansă relativ bună ca valul -c- să se retragă complet peste -b-.

 

post-1776-1238866640_thumb.jpg post-1776-1238866660_thumb.jpg

 

 

 

Dacă -b- cade sau trece deasupra rangeului, valul -c- este 100% sau mai mult dn valul -b- şi valul c nu este mai mult de 161,8% din valul -a-, marketul fomrează un pattern iregular (irregular corection). Daca valul -c-este mai mult de 161,8% din -a- (cade sub altă categorie), avem de-a face cu un pattern alungit flat (elongated flat).

 

 

 

Dacă valul -b- este mai mare de 123% decăt -a-, sunt puţine şanse ca valul -c- să se retragă tot peste valul -b-. Dacă totuşi este, el va fi un irregular pattern. Când valul -b- trece de 138% din valul -a-, nu mai sunt şanse ca valul -c- să se retragă tot peste -b-. Parţi din valul -c- cad în zona rangeului, dar nu complet pentru a acoperi valul -b-, patternul se va numi (irregular failure) iregular eşuat.

 

 

post-1776-1238866816_thumb.jpg post-1776-1238866826_thumb.jpg

 

 

 

Dacă valul -c- nu cade până la liniile orizontale, paralele, patternul ar trebui să fie un (running corection) (corecţie fugindă).

 

 

post-1776-1238866917_thumb.jpg post-1776-1238866926_thumb.jpg

 

 

 

 

 

Val B normal.

 

 

Valul –b- este considerat „normal„ acesta ar trebui să cadă între 81-100% inclusiv din valul -a-. Sub aceste condiţii, valul -c- ar trebui să se retragă tot peste valul -b-. Dacă lungimea valului –c- cade între 100 şi 123% din valul -b-, patternul ar trebui să fie considerat (common flat) (flat comun). Dacă valul -c- este mai mare decât 138% de -b-, marketul formează un (elongated flat) (flat alungit). Dacă valul -c- este mai mic de 100% decât valul -b- patternul se numeşte (c-failure) (val c-eşuat).

 

 

post-1776-1238867022_thumb.jpg post-1776-1238867032_thumb.jpg

 

 

 

 

post-1776-1238867139_thumb.jpg post-1776-1238867149_thumb.jpg

 

 

 

post-1776-1238867230_thumb.jpg post-1776-1238867248_thumb.jpg

 

 

 

Val B slab.

 

 

 

Valul -b- slab este caracterizat de retragerea (mai puţin decât normala) din valul -a-. Pentru a clasifica valul -b- slab, trebuie ca retragearea să fie între 61-81% inclusiv din val -a-. Dacă valul -c- este mai mic de 100% din -b-, patternul ar trebui numit (double failure) (dublu eşuat). Dacă valul -c- este între 100-1385 din valul -b-, patternul se va numi -b-failure (b-eşuat). Dacă valul –c este mai lung decât 138% faţă de –b-, el va cădea incă o dată sub categoria elongated flat.

 

 

post-1776-1238867388_thumb.jpg post-1776-1238867397_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ZIGZAGUL.

 

 

 

(5-3-5)

 

 

Sunt limitate variaţiile patternului de tip zigzag. Zigzagul şi combinaţiile acestuia sunt patternurile corective care pot fi temporar similare cu activitatea de tip „impuls”. Ca să evităm interpretarea greşită, trebuie să plasăm sub comportamentul de tip zigzag. Dedesubt sunt câteva cerinţe minime:

 

 

1. Valul -a- nu trebuie să se retragă mai mult de 61% din valul de impuls.

 

 

post-1776-1238867568_thumb.jpg

 

 

 

2. Valul –b-ar trebui să se retragă cel puţin 1% din valul -a-.

 

 

 

post-1776-1238867620_thumb.jpg

 

 

 

3. Valul -c- trebuie să treacă dincolo de sfărşitul valului -a-.

 

 

 

post-1776-1238867670_thumb.jpg

 

 

 

Dacă grupurile de valuri îndeplinesc cerinţele minime, este timpul să verificăm stricta respectare a limitelor maxime impuse de valul -b- în zigzag.

 

i. Nici o parte din valul -b- nu se va retrage mai mult decât 61% din -a-.

 

ii. Dacă parţi din -b- se retrag mai mult de 61% , această parte nu va fi sfărşitul valului b-. Va fi primul segment dintr-o corecţie mult mai complexă din valul –b-. Terminaţia valului -b- va fi completă la 61% din valul -a- sau mai puţin. (pentru a evita confuzia celor scrise mai sus) Asceastă se referă la complexitatea valului -b- şi terminaţia lui, adica ultimul val va fi la 61%.

 

 

 

post-1776-1238867790_thumb.jpg

 

 

 

Lungimea valului -c- este factorul de decizie pentru a face categorii asupra formaţiunii de tip zigzag. Lungimea valului -c- spune multe despre acţiunile curente şi viitoare ale marketului. Dacă valul -c- din zigzag este mai mic de 61% din valuzl -a-, se referă la (truncated zigzag) (zigzag trunchiat). Dacă valul –c- se termină la la mai mult de 161,8% din valul -a-, mişcarea este (elongated zigzag) sectiune (patternul seamana foarte bine cu impuls sau poate face parte din acesta) . în oricare altă situaţie se referă al „zigzag normal”.

 

 

 

 

Zigzag normal.

 

 

În zigzag normal, valul -c- poate fi oriunde de la 61% pana la 161,8% (intern sau extern).

 

1. valul -b- nu trebuie să se retragă mai mult de 61,8% din valul -a-.

 

 

post-1776-1238867866_thumb.jpg

 

 

2. Valul -c- nu ar trebui să treacă de 161,8% din lungimea valului -a- de la sfârşitul valului -a- dar ar trebui să fie cel puţin la 61,8% din val -a-.

 

 

 

 

Truncated (trunchiatul)

 

 

 

Această variaţie de zigzag, pentru a fi justificată trebuie să întălnim căteva criterii:

 

1.valul –c nu poate fi mai scurt decât 38% din valul -a- dar ar trebui mai puţin decât 61,8% din -a-

 

2. după completarea zigzagului, marketul trebuie să se retragă la 81% din întregul zigzag, de preferat

să se retragă la 100% sau mai mult.

 

 

post-1776-1238867986_thumb.jpg

 

 

 

3.Patternul va fi aproape unul dintre picioarele triunghiului ca segment dintr un triunghi.

 

 

 

 

Elongated. (alungitul)

 

 

Zigzag Elongated (alungitul) este caracterizat de partea valului -c-.

 

În stadiul iniţial, zigzagul temporar seamănă cu activitatea de impuls. Variaţiile zigzagului, alungitul este cel mai bun imitator al comportamentului de tip impuls.

 

Este foarte greu de recunoscut şi periculos. De obicei el confirmă după acţiune.

 

Oricum valul -c- este mai mare de 161,8% decât valul -a-, problema apare la indentificarea tipului de pattern abc care iniţial pare 1 2 3 dintr-un segment din 5. Criteriul care ajută la deciderea între cele două patternuri este coreţia. După zigzag elongated, marketul ar trebui să facă revers mai mult de 61,8% din val -c- înainte ca sfârşitul valului –c este violat. Dacă toate aceste condiţii sunt întâlnite patternul poate fi asumat ca zigzag elongated. Dacă aceste condiţii nu sunt întâlnite se formează un val de impuls.

 

 

post-1776-1238868099_thumb.jpg

 

 

post-1776-1238868181_thumb.jpg post-1776-1238868194_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.