Sari la conținut

Postări Recomandate

daca tehnica este aceasi atunci care este avantajul ca folosesti 6 brokeri?

 

ma sperie numarul asta... cred ca m-as pierde printre platforme si conturi si statementuri si tranzactii...

 

daca foloseai strategii diferite de genu... unu pt scalp de cativa pipsi, altul pt swing, altul pt un EA, altul pt trend folowing cu piramidari , altul de termnen mai lung si inca unul de hedging... mai intelegeam

SAU...

administrezi si conturile altora?

nu de alta dar nu inteleg :((

 

Nu este necesar sa stau tot timpul cu 6 platforme deschise. Pe unele pot lucra numai cu setupuri weekly sau daily, pe altele pot lucra cu setupuri 4h sau 1h.

Nu ma intereseaza EA. Am testat destul de multi ,si free si demonstrativi pentru cei cu plata (inclusiv celebrul FAP turbo).Concluzia: nu are sens sa-mi aglomerez neuronul cu asa ceva.

Nu ma intereseaza scalpul. Prefer targeturile lungi de 500-1000 de pips atunci cand este posibil, dar sunt la fel de multzumit si cand castig numai 10 pips. De altfel asa cum am mai spus pentru mine o pozitie inchisa la BE este o pozitie buna, o pozitie inchisa de la +1 pip in sus este o pozitie EXCELENTA .

In privintza piramidarilor exista un clip editat de mine, in care explic cum vad eu piramidarile. de asemenea explic intr-unul din clipurile mele ce inteleg eu prin hedge. Bine ca mi-ai dat aceasta idee in legatura cu hedge-ul. In clipul de saptamna viitoare care va purta numarul 43 voi readuce in prima parte acest subiect in discutie.

 

In rest urez vizioanare placuta a clipului de saptamana asta care poarta numarul 42. Linkurile de descarcare se gasesc cu trei posturi mai sus (postul #192).

 

Bafta la pipsi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Oltciter, eu spre exemplu folosesc ca monemy management 1% pe zi, maxim 2%, deci - nu per trade - ca atunci iti distrugi contul cat ai pocni din degete. Trebuie raportat riscu si la timp, ca altfel...Ca sa pierzi un cont de 100 usd, ca exemplu,cu risc de 1% pe zi ti-ar trebui aproximativ 100 de zile de trade. Iar ca sa pierzi 100 de zile la rand, eu zic ca e practic imposibil. Plus de asta, iti da timp sa te trezesti la realitate cu fiecare zi consecutiva pierzatoare ce s-a scurs.

 

Bafta

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Oltciter, eu spre exemplu folosesc ca monemy management 1% pe zi, maxim 2%, deci - nu per trade - ca atunci iti distrugi contul cat ai pocni din degete. Trebuie raportat riscu si la timp, ca altfel...Ca sa pierzi un cont de 100 usd, ca exemplu,cu risc de 1% pe zi ti-ar trebui aproximativ 100 de zile de trade. Iar ca sa pierzi 100 de zile la rand, eu zic ca e practic imposibil. Plus de asta, iti da timp sa te trezesti la realitate cu fiecare zi consecutiva pierzatoare ce s-a scurs.

 

Bafta

 

Super fain , Andrei!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Iar pentru cei ce urmaresc setupuri daily, weekly si intalnesc setupuri a caror sl se impune a fi de sute de pips, trebuie sa isi calculeze raportat tot la timp cat reprezinta riscul acela asumat. Astfel ca, daca e un setup ce impune 500 de pips sl, tot cu 1% risc/zi, reprezentand 5% risc asumat pe acel trade, nu se mai deschide o alta pozitie decat dupa 5 zile de la deschiderea acelei tranzactii, sau in momentul cand acea tranzactie a fost asigurata pe pozitiv, sau daca s-a micsorat gradual riscu, de la 500 de pips la 400, si tot asa pana la breakeven si apoi asigurarea unui profit. Doar in felul asta money managementul riguros aplicat poate duce la rezultate pozitive.

Sper ca m-am facut inteles.

 

Bafta

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara,

 

In primul meu post pe acest forum multumeam tuturor participantilor la forum pentru dezbaterile, impartasirea de strategii facute aici. Acum trebuie sa-mi multumesc si mie :(()<pt. faptul ca m-am plans de set-up-ul AUD/JPY nereusit, de saptamana trecuta. Am aflat lucruri f. interesante gratie lui Oltciter si dirzuandreiovidiu=D>, legate de MM.

Astfel:

SL: fix (30-50 pips), capat bara sau zone de S/R.

MM: un MM mai ridicat de 0.5% dar cu includerea axei timp. Cum psihicul e si functie de timp se introduce si componenta psihologica in MM (in alt mod).

 

@Oltciter

Nu ma deranjeaza criticile constructive. Zi-le d-l Geo!:((

Eu, personal am mare incredere in ac. tehnica. De ce?

Utima tehnica, foarte interesanta dar care m-a multumit 50% (pe teste sunt 50% sanse sa aduc contul la 0 si 50% sa ies pe castig) a fost cea a lui mfx. Apropo dannad, daca 95% din oameni pierd pe forex cred ca asta e si probabilitatea de castig si nu 50/50;).

Aici sunt 2 lucruri:

1. poate atat am reusit sa inteleg eu din aceasta tehnica

2.chiar mfx spunea ca nu prea ii mai iesea nici lui pe TF de H1 si H4 (datorita noilor conditii de piata)

Pacat ca mfx nu mai posteaza. Oricum ii multumesc foarte mult. Tehnica lui m-a pus sa invat multe lucruri.

Tehnica explicata de tine are un mare avantaj: nu cred ca va ajunge sa nu mai functioneze indiferent de cum se va schimba piata (sunt mult mai multe strategii care la un moment dat nu s-au mai "potrivit" cu piata, de altfel). De ce? Pentru ca se bazeaza pe S,R si price action. Elemente f.f. simple, e ca si cum omenirea ar renunta la Bine, Adevar si Frumos.

 

Scuzati-mi paranteza prea lunga.

 

O intrebare in legatura cu urmatorul set-up:

EUR/AUD, H4, pinbar by proxy, PPZ H4 1.63, fibo 23.6.

Zona marcata cu roz ar putea fi o zona de blocaj? Nu ma intereseaza daca pretul se va opri aici ci daca teoretic asa e. Pe de alta parte, in general, in zone de range exista mult trafic, nu e asa?

Dat fiind faptul ca spread-ul e de 14 pips iar zona de blocaj roz are 20 pips se poate lua sell chiar de sub pin? (asta ar insemna sa depasesc zona de blocaj?)

 

Multumesc si bafta la pips!

post-3780-12564894174_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@tandrei

 

In legatura cu setupul de pe euraud 4h inainte sa te uiti dupa zona de blocaj ar fi bine sa te uiti putin pe daily. Eu zic ca mai bine ai spune pass la setupul acela. Daily indica posibila continuare a trendului up.

 

Dar ca sa-ti raspund totusi ,eu vad zona de blocaj cam asa (vezi imaginea atasata)

 

 

Later edit: si daca te duci pe weekly ai sa vezi un posibil pinbar. Este adevarat ca este un babybar dar semnaleaza o slabire a trendului down.

post-1363-1256495186_thumb.png

Editat de oltciter
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@tandrei

Am ramas dator cu raspunsuri la mai multe intrebari.

Decizia de a intra sub pin iti apartzine in totalitate. Dupa mine as pune pendingul sub zona pentru ca un break sub zona inseamna o miscare puternica care are sanse sa se duca down mai mult.Dar asa cum am spus in postul precedent pentru mine pe acel setup scrie PASS.

Da! In zonele de range exista mult trafic, dar nu uita , este bine sa delimitezi zonele de range pe daily si weekly si mai putzin pe tf-uri de la 4h in jos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Otciter!

 

E foarte clar ce ai aratat. De pe graficul meu lipsea PPZ H4 la 1.6250. Ai dreptate, e un PPZ mai bine trasat decat 1.6300. Din cauza asta am si intrat in eroare. Pass!

 

Da, am vazut si eu bara daily up dar bara weekly era down. Acum am inteles cum trebuie interpretat babypin-ul: o slabire a trendului=poate sa se intorca. Eu il interpretam asa: a!, e mic, deci nu se va intoarce up, deci va merge down.

 

Am inteles. Range doar D, W si doar foarte rar H4.

 

Am sa pun si graficul W pentru a intelege lumea peste un an, doi, despre ce vorbim.

 

Tot asa, prin reconsiderarea (reverificarea) PPZ-urilor, la set-up-ul GU, pe o alta platforma mi-a iesit un PPZ (cred ca D sau H4) la 1.63 (cu roz, in imagine).

Intrebare: configuratia pe H1 nu ar insemna ca pretul s-ar putea opri aici, asa cum ai aratat ca se putea manageria pozitia de saptamana trecuta pe AJ?

La ce nivel ar fi cel mai bine de pus sell stop-ul?

Sau nu e bine trasat PPZ roz si astfel pica intrebarile mele de mai sus?:((

 

Si pe GJ lucrurile stau aproape la fel.

 

Multi pips saptamana asta!

post-3780-125650011342_thumb.png

post-3780-125650011741_thumb.png

post-3780-125650012167_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@tandrei

 

Ai o problema! O mare problema!

Incepi sa te abati de la un principiu de baza. Acela de a mentzine lucrurile cat mai simple. Si o faci , trebuie sa recunosc, artistic, prin despicarea firului de par in 4.

 

Asta imi arata mie ca esti foarte nesigur si mai ai de lucrat mult la partea psihologica.Daca o sa te opresti la fiecare round number pe care il vezi pe 1h in conditiile in care setupul tau este pe daily, si o sa-ti fie teama ca pretzul se va opri in el, atunci nu o sa mai intri niciodata.De aceea recomand sa nu coborati sub 4h , cel putin la inceput.

 

Din cate imi aduc aminte gu si gj beneficiaza de setupuri daily destul de bine configurate care nu ridica probleme deosebite. GU low = 1.6298 deci intrare logica ar fi la 1.6293 tinand cont de spread +1 iar GJ low = 149.98 cu sell stop la 149.89.

IMO 150.00 si 1.6300 nu sunt relevante dpdv daily. Riscul ca setupul sa nu mearga exista, dar pentru aceasta s-a inventat stop lossul si MM-ul.

Daca totusi vrei sa tii cont de acele nivele si insisti sa intri pe conditiile de la 1h , atunci marcheaza minimul si maximul barei de setup daily, pune un fibo pe 1h intre cele doua marcari si asteapta retecementul pretzului pina in zona 50% sau 61.8% , si daca acolo iti face barpatern de short intri short pe acel setup de 1h, format in "interiorul" barei de setup daily.

Dar trebuie sa te avertizez, te vei zapaci! Nu o sa mai vezi clar lucrurile. Si datorita tendintzei tale de a le complica vei fi din ce in ce mai nesigur.

Inca odata te sfatuiesc ca deocamdata sa nu cobori sub 4h.

 

Am vaga impresie ca suferi si de boala "mancarimi in varful degetelor". Boala grea!:(( Toti am avut-o sau o avem si e greu sa scapi de ea. Vrei cu orice pretz sa intri in trade.

Nu uita! Intri in trade pentru ca vrei sa faci profit. Nu intri de dragul de a intra!

 

Bafta si mai lucreaza la partea de .... simplitate!

Editat de oltciter
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.