Sari la conținut

Postări Recomandate

Eur/Usd H4

 

Bafta la pipsi !

 

in principiu asa este, dar..azi a fost bank holiday in germania franta si elvetia..adica tarile care au intervenit saptamana trecuta pentru euro, deci pana nu vedem cum reactioneaza piata la ce o sa faca maine nu stiu daca merita riscul...

 

Retrag ce am spus..ai avut dreptate :|

Editat de Seneca
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu este vorba de cine are sau nu dreptate ci de faptul ca flames a spus ceva f. importatnt dpdv al cluster fibo time zone cu fibo retracement, si merge mana in mana cu aceasta strategie a lui james 16.

Ne ajuta foarte mult acest cluster la locatie care este unul din principiile de baza ale acestei strategii.

Sunt de vizionat si filmuletele lui Carolyn Boroden, care sunt in ftp pe vamist parca.

 

Bafta la pipsi !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Am sa va spun o chestie, eu am testat mii de experti si strategii, dintre cele mai ciudate, si in timp am reusit sa imi fac o imagine asupra a ceea ce inseamna o strategie "buna", doar uitandu-ma la graficul de equity (acela postat in postul lui Vaxx de mai sus). Graficele care cresc continuu nu inseamna strategii bune, ci doar o perioada norocoasa, ori factor de risc foarte mare (adica daca pun TP la cativa pipsi si SL la cateva sute de pipsi, voi avea crestere continua pe o perioada in care prind 10, 20, 30, 100, de TP-uri, apoi o cadere mare cand prin un SL. Daca va arat doar periaoda in care nu prind SL-uri, atunci voi veti vedea un grafic care creste continuu, asta nu inseamna ca strategia mea e buna, ci doar ca am nimerit - involuntar sau rau intentionat - o periaoada "buna", norocoasa. De asemenea graficele care cad ca bolovanu' nu inseamna strategie buna, asta e la mintea cocoşului. Deci o strategie "normala" trebuie sa aiba un grafic ca dintii de fierastrau, cu suisuri si coborasuri. MULTI dinti de fierastrau, nu doar 5 sau 10. Sute de dinti, de toate marimile. Astfel de strategie, indiferent ca face sau nu profit, merita atentie, si merita "rafinata". Nu de fiecare data e posibil, si de obicei cele mai multe astfel de strategii sfarsesc la coşul de gunoi.

 

Dar la strategiile respective, la dintii aia de fierastrau, am mai observat o chestie: o strategie are mai multe sanse sa sfarseasca la cosul de gunoi daca are "dinţii" inclinati spre dreapta. Adica daca tinde sa urce in pante line si sa coboare in pante bruste. O astfel de strategie face profituri (cresterea dintilor de fierastrau in sus), dar din cand in cand, rar, face pierderi mari (caderile bruste in groapa dintelui). Chiar daca pe o anumita perioada, ori pe anumita pereche, ori pe anumit TF, aceste strategii reusesc sa faca profit, totusi, atunci cand sunt testate pe perioade mari de timp, ele omoara, inevitabil, contul. Cand nu te astepti, intervin cateva pierderi de acelea mari, o groapa in equity mult mai adanca decat gropile anterioare, si contul isi da obştescul sfarsit.

 

Prin contrast, strategiile care au majoritatea dintilor inclinati spre stanga (ca cea din poza de mai sus) au mai multe sanse sa supreavietuiasca in viitor. La o privire atenta, ele ce fac? Pierd putin cate putin, de multe ori (coborarea lenta a dintelui de fierastrau) dar din cand in cand, mai rar, fac cate un profit mare (sau cateva profituri mari). Acestea arata o ratie de RR mult mai buna, cu TP-uri mult mai lungi decat SL-urile, si in general au mult mai multe sanse sa iasa pe plus pe un termen lung de testare. Remember? Cut your loses short, let your profits run! Aceastea sunt strategiile care trebuie retinute de catre trader si rafinate in timp, in asa fel incat sa aduca profituri mai mari.

 

Daca va amintiti, a postat unu mai demult niste grafice de astea, cu conturi zburatoare la cer, iar replica mea a fost ca nu dau doi bani pe strategiile in cauza. Asta e motivul.

 

Nu am verificat strategia de mai sus, am citit topicul cu atentie, am vizionat o parte dintre clipurile maestrului Oltciter, am cateva chichite care nu le pricep, si nu am timp sa fac teste. Dar vazând graficul, sunt convins ca e un punct bun de plecare pentru aceia care sunt in cautare de strategii.

 

Un vot pozitiv de la mine.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut la toata lumea!

 

Fiind ocupat cu un proiect ce necesita f. mult timp nu am mai apucat sa mai intru pe aici. (o prima etapa a acestui proiect se incheie dupa aprox. o luna. poate dupa asta sa ma mai eliberez, poate.)

Intr-o pauza de lucru am intrat INTAMPLATOR pe FF exact peste o strategie de price action cuplata cu Keltner chanel. Mai multe lucruri le gasiti acolo si, pt. ca nu am voie sa pun link, trade price e numele tipului.

Pe langa Keltner chanel (si tipul recunoaste ca doar ceva ajutator, se poate si fara; e doar pt. a vedea trendul; e ca si cum ai scrie pe caiet tip I, cu liniute, pt. clasa I) omul mi-a spus ceva ce stiam deja dar nu aveam ochii mari:

Un set-up bun are MOMENTUM. Ceea ce am luat de la acest tip este: urmarirea undelor impulsive si corective.

De lucru asta am auzit pt. prima oara si ramane in continuare o sursa pe care o recomand este Strategie simpla de reversal la h4/daily - Vamist Forex - Forum , initiator mfx.

Si Oltciter ne desena corectivele si impulsivele, mai ales de la sfarsitul unor impulsuri mari, le gasiti mai sus.

Ceea ce a fost un declick pt. mine a fost sa le urmaresc mereu.

Ca intr-o propozitie sa sumarizez ideile tipului de pe FF: foloseste strategia pe M15, in combinatie cu zonele de S/R H4; se poate folosi strategia pe orice TF, cu cat mai mare cu atat mai "de incredere". Conteaza mult "screen time", timpul petrecut in fata monitoarelor pt. a urmari miscarile pretului. Foloseste divergentele numai la iesirea din trade, nu si la intrari.

Mai jos cateva desene cu ceea ce am gasit interesant in ideile autorului.

 

post-3780-127512719919_thumb.pngpost-3780-127512720579_thumb.pngpost-3780-127512721601_thumb.png

 

Nu vreau sa spun ca aceste idei nu au mai fost spuse pe aici ci doar ca le-am vazut/ vad eu altfel lucrurile.

 

Mult succes tuturor!

 

Sper ca in curand sa ma realatur voua!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

GBPUSD monthly, weekly, daily!

 

post-1363-127513257453_thumb.png post-1363-127513257716_thumb.png post-1363-127513257148_thumb.png

 

d-le oltciter, nu vreau sa va contrazic analiza, e f posibil sa vedem o schimbare de directie, dar nu pot sa nu remarc faptul ca pe graficele dvs exista o multitudine de patternuri de bare care nu se respecta, mult mai multe decat cele care s-au respectat. ex. cativa hanging man urmati de scaderi, bullish engulfing urmati de bearish, si tot asa...sincer argumente solide pt o schimbare pe termen lung a trendului din bear in bull eu nu prea vad, nici tehnic, fundamental nici atat, si nici analiza dvs nu le ofera. Cel mai probabil, din punctul meu de vedere vom vedea cel mult range. cu respect, paul.todea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.