Sari la conținut

AUD/USD


oltciter

Postări Recomandate

  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut! Este primul meu post pe forum; am facut analiza asta cu scop educativ, asa ca astept sa ma bombardati si sa imi spuneti unde gresesc.

 

Pe termen lung perechea AUD/USD se afla pe un trend ascedenet, de la inceputul lunii martie. Pe 28 august perechea a atins un nou maxim al anului 2009, insa nu a reusit un breakeout prin rezistenta din zona 0.8468. Pretul a atins banda Bollinger superioara, apoi a revenit, formandu-se o formatiune Shooting star.

Pe graficul weekly observam ca a fost franata cresterea puternica a cursului, in preajma nivelul corespunzator retracement-ului Fibonacci de 61,8%, ultimele lumanari fiind Spinning tops, ce semnaleaza indecizia. De asemenea, pretul se situeaza sub nivelul Fibonacci Extension de 61,8%.

Pe graficul daily se observa consolidarea pretului printr-o formatiune ascending triangle. Daca pretul va inchide peste nivelul de rezistenta, putem asista la o continuare a trendului ascendent. Insa, divergenta regular bearish semnaleaza o posibila corectie pana cand pretul va ataca iar rezistenta.

 

http://img337.imageshack.us/img337/4203/audusd01.png http://img338.imageshack.us/img338/8483/audusd02.png

 

Pe viitor pretul va putea avea miscarea descrisa in desen.

 

http://img11.imageshack.us/img11/5743/audusd03.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 6 luni mai târziu...

* TF WEEKLEY

 

o TREND ASCENDENT CU 3 VALURI, posibil a semnala sfarsitul trenului;

* TF DAILY

o TREND DESCENDENT

+ 2 rezistente importante in apropiere (R1 0.9216)

+ sta la FIBO Extension 100 (FE100 = 0.9160)

* TF 1H

o TREND ASCENDENT

+ DIVERGENTA BEARISH MACD;

+ esuat la FE=R=0.9190;

+ sta pe suport dinamic si static;

+ posibil DOUBLE TOP

* TF 30min

o TREND ASCENDENT

+ sta pe suport (suport HS = 0.9190 care este o rezistenta)

+ in apropiere 2 suporturi static si dinamic.

 

Din analiza mea, o confirmare a schimbarii de trend ascendent ar fi o spargere sub 0.9144.

post-3081-126859164265_thumb.gif

post-3081-126859165004_thumb.gif

post-3081-126859165754_thumb.gif

post-3081-126859166222_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Marele BEOB de pe daily s-a format sub linia de trend care a devenit rezistenta dupa spargere. Noua linie de trend a fost si ea sparta si testata in ziua de vineri. Marele BEOB era un semnal important dpmdv de o corectie sau chiar inversare dar trendul fiind ascendent era cat de cat de asteptat sa vedem o astfel de reactie la nivelul Fibo 61.8 aratat pe grafic.

 

post-2415-127283202504_thumb.gif

 

Ca sa inchei povestea despre ce a fost cu ce ar putea urma:

 

daca rezistenta de pe 4h nu este sparta concret fie ca o ia la goana si nu se mai intoarce la ea, fie ca o testeaza dupa spargere... eu continui sa fiu atent la posibile patternuri pentru vanzare.

 

post-2415-127283202947_thumb.gif

Editat de sian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Aussie s-a plafonat ieri toata ziua facand eforturi importante si inutile sa treaca in sus. In plus, dupa un maxim la 1188, goldul este intr-o miscare coboratoare. Precum se stie, aussie e unul dintre cele mai strans corelate comodoll-uri. Pentru cine are carry pe AUD, acum e momentul sa il inchida, iar pentru cine a cumparat gold, acum e mommentul sa bookeze profitul. Se pare totusi ca scaderea din ultimele ore este bazata mai mult pe intarirea dolarului decat pe devalorizarea aurului, asa ca este posibil sa vedem cat de curand o divergenta intre cele doua cursuri. Din aceasta cauza o intrare de sell pe AUD nu este foarte recomandata, si este si impotriva dobanzii, desi este posibil ca AUD sa scada destul de mult. Bookarea profitului insa, DA!

 

De remarcat ca comodolul respectiv este foarte bun de tranzactionat si este o cale de a evita swapul, ori de a face profit din el, mai exact. Daca consideram ca aurul scade, vindem XAU, iar in eventualitatea in care scaderea nu se produce imediat, putem lasa betul deschis si continuam sa facem bani din dobanda la dolarii obtinuti din vanzare. Daca consideram ca goldul creste, atunci cumparam AUD, iar in eventualitatea in care cresterea nu se produce imediat, putem lasa betul deschis si continuam sa facem bani din dobanda la aussie. Deci indiferent cum credem ca se misca piata, datorita corelatiei de tip comodoll, putem face bani din dobanda. Putem de asemenea hedgeui cele doua in acelasi timp, si daca nu se produce o divergenta intre cele doua cursuri, facem bani din dobanda.

 

Noi am intrat cu un sell mic pe gold, urmand sa pandim aussie la un buy pe revenire, eventual carry daca cursul se mentine in jurul liniei de rezistenta.

post-1272-127295371168_thumb.jpg

 

Pe acelasi principiu, am inchis tranzactii deschise in zilele trecute, cu un avantaj de peste 15 parai din dobanzi, adica in loc sa platim 9, am castigat 6, deci avantaj 15, hehe...

post-1272-127295387207_thumb.jpg

 

 

Nota: termenul de "divergenta" e folosit aici cu sensul propriu, adica cursurile o iau fiecare in alta directie, nu cu sensul folosit in forex, acela de divergenta intre graficul unei perechi si un oarecare indicator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca rezistenta de pe 4h nu este sparta concret fie ca o ia la goana si nu se mai intoarce la ea, fie ca o testeaza dupa spargere... eu continui sa fiu atent la posibile patternuri pentru vanzare.

 

 

a aparut si patternul de vanzare pe 4h cu o corectie la nivel 50% Fibo si apoi spargere. Targetul pentru RR 1:1 a fost deja atins.

post-2415-127297705224_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

post-2510-127298212752_thumb.png

 

Am intrat sell fiindca RBA a semnalat viitoare pauze in priviinta cresterii ratei dobanzii la AUD.

 

Aici este si o portiune din citatul guvernatorului Glenn Stevens, de azi dimineata:

 

"With the risk of serious economic contraction in Australia having passed some time ago, the Board has been adjusting the cash rate towards levels that would be consistent with interest rates to borrowers being close to the average experience over the past decade or more. The Board expects that, as a result of today's decision, rates for most borrowers will be around average levels. This represents a significant adjustment from the very expansionary settings reached a year ago."

 

Am boldat portiunea unde se semnaleaza acest lucru.

 

 

Cheers.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Foarte frumos! Bravo si la mai mare!

Eu am ratat caderea, desi acum dupa razboi, era evidenta :sad: Am balbait eu ceva in postul anterior, dar cum ma stiti, mi-a fost oleaca frica, prefer sa stau decat sa tranzactionez contra dobanzii... Stau insa bine pe gold, betul a fost la cateva puncte de stop, apoi a revenit si sta foarte bine, stop mutat la pozitiv si i-am pus si target, la 1163 (extensia fibo, si deepul de zilele trecute).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...

Un lucru interesant pe audusd: pentru 3 valuri diferite exista nivele fibo cam in aceasi zona unde avem si un nivel istoric ce poate fi considerat important pe daily. Cred ca un rebound de macar 100 de pipsi putem vedea de la acel nivel daca ajunge pana acolo :D

post-2415-127525213852_thumb.gif

post-2415-127525214586_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.