Sari la conținut

AUD/USD


oltciter

Postări Recomandate

  • Moderators

Tocmai ai trecut prin cursurile de fibonaccci, huh? Ca se vede influenţa... :D, si eu eram tentat sa pun gramada de fibo pe fiecare du-te-vino, inca mai am pornirea asta, nu pot sa scap de ea.

 

Comentariul meu: extensia aia de 2.24 e cam degeaba, e prea lunga si nu are efect. Cand pui extensii de tipul acela, pe directia ultimei miscari din mid-zone, nivelele care conteaza sunt intre 100% si 161.8%, cele care trec peste nu prea mai au importanţă. De fapt singura care conteaza e aceea de 1.618. Cele intermediare nu sunt foarte clare, unii autori nici nu le considera, iar altii considera nivele ciudate, care nu au nici o legatura cu Fibo (de exemplu 1.27, pe care il vad pe graficul tau, asta vine mai degraba de la Gann decat de la Fibo, nu exista nici un raport fibo cu valoarea asta, pe cand la Gann da, este un patrat la o ratie gann).

 

Ce as face au aici? As pandi un buy undeva peste 0.835 (curs, nu fibo) unde se intalnesc mai multe nivele de 0.618 din miscarile mari (doua chiar trase de tine, cele doua mari, dar sunt inca 3 sau 4 care "bat" acolo, de pe TF mai mari). Buy-ul meu e "biased", pe chestia cu dobanda, asa ca nu o luati de buna, sa ziceti apoi ca ati pierdut bani din cauza mea. Eu la aussie sunt "perma-bull", pt ca ma imaginez lasand tranzactia de pe o zi pe alta si platind dobanda aia uriasa, mai bine sa primesc niste maruntis, decat sa il dau. Ca urmare, caut doar oportunitati de buy. Daca mi se pare ca e de sell, si e groasa-groasa de sell, atunci incerc alte combinatii, in general cu goldul, precum yiceam, se stie ca pretul AUD este dat in mare de pretul aurului, australienii fiind printre cei mai mari exporteri. Daca aurul cade, AUD cade. Daca AUD cade, atunci de ce sa vinzi AUD si sa platesti dobanda? Mai bine vinzi gold si primesti dobanda la dolarii obtinuti.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Offtopic

Aaa, da, corect, daca vb de Gartley si crabi, acum am realizat, 1.27 este de fapt numar Pesavento, de la Gartley-uri (la fel ca 0.884, si nu mai stiu care, sunt bagate toate in ZUP, chiar m-am uitat pe web dupa noile versioni de zup, am gasit un post pe forextsd unde se dau tot felul de indicatori inruditi, inclusiv ultimele versiuni de zup, vedeti aici). Pasavento si altii, sunt indivizi care au vrut sa "rafineze" ratiile fibo, acum nu prea mai dau multi bani pe ratiile lor, la mine nu au mers (parerea mea, nu dati cu pietre, la altii poate sa mearga).

Intre timp am citit arhiva de chat, unde ziceai ca vrei sa dai treadul la gunoi. Sa nu cumva sa stergi topicul! Ca ma apuc sa iti dau minusuri, hihi. Topicul este foarte bun, cine are de invatat, o sa invete. Este doar "un alt fel de abordare", asta nu inseamna ca nu e buna (doar daca eventual apar conflicte legate de copyright, atunci va trebui sters, daca e cum spui tu, adica poti pune continutul paginii lor in pagina ta, atunci e ok. spun asta pt ca multe lucruri sunt free pe web, dar autorii spun sa nu pui continutul in pagina ta, ci doar linkuri la continutul din pagina lor).
Editat de tradelover
am realizat dupa ce am postat ca sunt in topicul gresit, credeam ca sunt in ala cu harmonic trading, asa ca am reeditat si am pus tot in offtopic, sorry
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Rezistenta mini trendulului descendent de pe 1h a fost sparta cu o miscare sustinuta de volum mare.

 

post-2415-127551486789_thumb.gif

 

 

Pe 4h arata ca un double bottom urmat de o testare a nivelului 50% Fibo insa perechea pare totusi sa mai intampine rezistente considerabile daca ar fi sa se urmeze o corectie mai sanatoasa in sus. Chiar daca reuseste sa sparga rezistenta verde de pe h4 nivelul SR de pe daily sigur ii va aduce probleme perechii

 

post-2415-127551488241_thumb.gif post-2415-127551488551_thumb.gif

 

Sper sa intervina cei cu mai multa experienta si sa ma corecteze sau cel putin sa completeze acolo unde este nevoie.

Editat de sian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderators

Relativ la scenariul prezentat de Andrei pe treadul cu ichimoku, incerc sa prezind aussie din perspectiva mea. Nu am vrut sa fiu offtopic acolo, treadul ala e prea fain ca sa il stricam cu offtopice, asa ca am postat aici, dar postul se leaga strict de scenariul bearish prezentat acolo, pentru urmatoarele 1-3 zile. Desi pe tf scurt aussie poate sa fie short, totusi sa nu uitam ca trendul actual este long si ca divergenta dintre cursul aurului (de care vorbeam mai sus) si cursul dolarului australian incepe sa se estompeze, fapt pentru care eu as sta cu trendul crescator. Un argument in plus este acela al dobanzii, pasarica pe care de acum mi-o stiti cu totii.

 

De exemplu, pe H4, aussie a facut la sfarsitul saptamanii trecute un gap destul de mare in sus, pe care nu a reusit sa il umple, confirmand un moteki (de-mark) aproape perfect, cu un target spre 0.8900 (linia rosie groasa) care este un pivot foarte important D1 si W1. Linia rosie subtire este o rezistenţă H4, dar nu este rezistenţă D1, ceea ce spune ca actualul pullback in jos poate foarte bine sa fie temporar (scurt). Fapt confirmat si de ADX, care dupa o tentativa nereusita de spargere in sus in urma gapului, revine jos si sta cuminte. Daca ADX ar fi facut suport la linia rosie trasa pe el si s-ar fi intors iar in sus, sustinand "forţa" trendului, am fi zis clar ca e de BUY (adica ar fi fost un semnal foarte bun de buy).

 

Moteki-ul se vede pe linia albastra groasa, iar proiectia lui este formata din cele doua dreptunghiuri albastre, cel de al doilea dreptunghi este facut prin copierea primului, si - amazing - bate exact linia de pivot rosie groasa.

 

Deci semnalul ne spune "stati pe aproape, poate urma un buy!".

 

post-1272-077376000 1276750912_thumb.jpg

 

Ca sa vedem cand luam buy-ul, haideti sa aruncam un ochi pe M30. Aici tocmai s-a format un wolfe wave! (se vede si in prima poza, dar e foarte marunt si nu se intelege). Acesta este un pattern foarte puternic de sell si teoria ne spune ca va fi o cadere care va atinge linia de suport-rezistenţă a wolfheadului (linia albastru deschis trasa subtire). Din pacate e foarte mic, si nu se merita a risca un sell (doar pentru un scalp sau momentum trade). Interesant e faptul ca bataia WW-ului (cine nu stie teoria sa o citeasca) este tocmai pe linia de suport M30 si H1 a trendului (linia galbena subtire, care NU este linie de suport H4), iar dupa ce face bataia, WH-ul formeaza un alt moteki mic, de data asta in jos, care - iar amazing - se proiecteaza EXACT pe linia de rezistenţă a motekiului din graficul precedent (totodata rezistenţă H4, etc, cum ziceam mai sus). Din nou, ADX confirma spargerea liniei de trend galbene.

 

post-1272-078521800 1276751987_thumb.jpg

 

Deci ce as face eu in situatia de faţă? Normal, nu m-as repezi la buy, odata ce teoria zice ca o sa mai cada, dar nici nu as intra sell, o intrare de sell acum este oarba, contra trendului H4, buna doar pentru contrarieni. De remarcat ca stochasticul (neprins in grafic) nu ne este nici el favorabil, iar mediile mobile se contrazic (incercati 20 si 50). Ca urmare as astepta sa prind un BUY undeva la elipsa rosie. Asta lasa semnalul de sell pe TF mic sa se consume, imi da ocazia sa pun SL foarte scurt (undeva sub linia albastra groasa, care, by the way, daca e sparta si cursul inchide sub ea, atunci e groasa rau de SELL!), deci imi da ocazia sa pun SL scurt, imbunatatind RR-ratio, si in plus, imi aduce dobanda (grasa!) de partea mea.

 

O alta ipoteza care ma face sa nu fiu deacord deocamdata cu scenariul bearish este de natura fundamentala, bearish pe aud in contextul in care goldul sta pe loc, ar insemna o intarire brusca a dolarului, deci caderi spectaculoase pe celelalte perechi, in special euro. Va spuneam eu ca vad euro la 1.17, dar nu asa de repede, deocamdata nu vad nici un scenariu care sa imi zica "acum toate perechile astea o vor lua la vale", cand ma uit pe EU, GU, si nici UJ nu e clar ca o sa o uşchească in sus... Poate ca dolarul se va mai intari, dar nu chiar acum. Deocamdata se pare ca bailoutul european o sa reziste...

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua. Mai intii de toate tin sa-l felicit pe Oltciter pentru proiectul initiat(dupa parerea mea cu brio). Cre ca avem de cistigat cu totii din asta si in primul rind Romania.

Se pare ca a doua unda a crizei a fost valabila doar pentru valutele europene. Daca e sa studiem graficul indexului Dow Jones vom observa ca din luna martie anul trecut a inceput procesul de refacere a economiei mondiale de dupa stresul provocat de criza, iar din aprilie anul curent asistam la o refacere corectiva a dolarului(care probabil va dura pina la sfirsitul lui august 2010) si nimic mai mult.

Prin urmare australianul il privesc cam asa:

post-4587-036963700 1277638140_thumb.gif

post-4587-065103700 1277638147_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.