Sari la conținut

Un nou concurs de tranzactionare, exclusiv pentru membrii vamist.ro


Cityzen

Poll  

49 membri au votat

  1. 1. Doriti un nou concurs de tranzactionare, exclusiv pentru membrii vamist.ro?



Postări Recomandate

O varianta ar fi sa faca fiecare cate un screen-shot la prima tranzactie sa se vada acolo clar marja folosita si cea libera :biggrin:

 

Sau poti sa renunti la regula cu levierul si sa limitezi volumul maxim de tranzactionare. La sfarsit se poate vedea pe statement daca o astfel de regula a fost incalcata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un astfel de script ar trebui sa fie rulat de fiecare participant nu?

 

Leverage-ul poate fi schimbat la MT la majoritatea brokerilor dar asta se face la cerere pentru conturile reale, La conturile demo nu cred ca sta cineva sa iti modifice levierul cand poti mai repede sa iti deschizi un cont nou cu ce levier doresti.

Editat de sian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

E buna solutia cu scriptul. Trebuie rulat o singura data (la inceput) iar cei care nu au trimis datele sunt descalificati. Bogdane, daca ai timp, poate vorbim zilele astea pe skype.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu propun MT5 cu o mica interfata pe chart din care se pot deschide ordine si programul sa le valideze si daca sunt ok sa le trimita mai departe.De exemplu poate vreti sa nu se poata tranzactiona cu mai mult de x pendinguri , sau sa nu ai ordine cu loturi mai mari de x , sau ... .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Am discutat azi cu Bogdan (Mangusta) despre interfata de deschis ordine si e interesanta abordarea. Sper ca pana la sfarsitul sapatamanii viitoare sa ne apucam de treaba (adica sa se inceapa lucrul efectiv la script). Voi posta aici detaliile, pe masura ce acestea vor fi puse la punct.

 

In ceea ce priveste regulile (unele s-au schimbat putin):

 

- Nu exista momentan niciun broker care sa sponsorizeze competitia. Daca pana la inceperea concursului nu se va gasi niciunul, participantii vor putea folosi orice broker cu platforma MT5;

- Depozitul initial si leverage-ul vor fi fixe (normal) si se vor comunica cu cateva zile inainte de inceperea concursului;

- Ordinele se vor deschide printr-o interfata proprie. Toate ordinele deschise altfel decat prin interfata concursui vor fi inchise automat si veti pierde bani (dar nu veti fi descalificati). In felul acesta se evita folosirea expertilor si se pot inregistra tranzactiile (vor fi facute publice la sfarsitul concursului);

- Perioada de desfasurare nu va mai fi de o luna, ci de 3 luni. Stiu ca multi nu vor fi de acord cu treaba asta, dar ideea e sa "cultivam" profitabilitatea pe termen lung;

- Fondul de premiere porneste de la 300 de euro (format din contributia lui Sian + fondul de premiere pe care il aveam initial in minte). Daca pe parcurs se vor gasi sponsori (si sper ca se vor mai gasi), fondul va creste. Banii se vor transfera direct in contul castigatorului, fara sa fie nevoie sa deschideti conturi de trading sau alte nebunii. Castigatorul se poate folosi de bani cum doreste (recomand totusi sa nu-i bea).

 

Fiind prima editie in acest format, sunt sigur ca vor mai aparea schimbari pe parcurs. Ideea e sa perfectionam un format de concurs care sa promoveze tradingul profesionist si nu "tunurile". Si pentru ca tot imi place mie sa "visez" ambitios, sper sa transforme intr-o competitie organizata regulat si fondul de premiere sa creasca cu fiecare editie. Si pentru cei pasionati de experti, sa stiti ca nu am renuntat nici la ideea cu concursul de experti.

 

Data de incepere este momentant necunoscuta. Depide de cat va dura sa scriem scriptul de pus ordine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Faptul ca leverage-ul e fix nu impiedica trasul cu tunul. Tot ce se va schimba va fi randamentul final - in loc sa fie 16,000% cu leverage 100:1 va fi sa zicem 1,600% daca leverage-ul e limitat la 10:1.

 

De asemenea, nici ceva gen Sharpe Ratio nu va functiona prea bine, pt ca nu elimina survivor-ship bias-ul.

 

Dar problema se va rezolva de la sine. Numarul de participanti va fi probabil mic, oricum mult mai mic decat la concursurile cu premii serioase (gen XTB). Ceea ce inseamna ca mult mai putini concurenti vor avea noroc. Altfel spus, eu cred ca vor fi foarte putini cei care vor supravietui daca trag cu tunul, pt ca sample-size-ul e mic, mai ales daca e un concurs de 3 luni.

 

Acestea fiind spuse, ramane ultima problema, faptul ca e un demo, si nu-ti pasa de ce se intampla. E mult mai usor dpdv psihologic. Imi aduc aminte de cat de profitabil eram eu pe demo :biggrin: Imi faceam planuri cum ma las de job dupa primele 2 tranzactii de mega-succes pe demo.

 

Ce am sugerat eu la un prieten e ca pt fiecare $1000 pe care ii pierde pe demo, sa isi scoata amicii la bar si sa le faca cinste, ca sa fie mai realista pierderea.

 

Pt acest concurs ceva similar ar fi sa cotizezi la fondul de premiere proportional cu suma pierduta pe demo, de ex $10 pt fiecare $1000 pierduti. Altfel concursul mi se pare irelevant si continua seria de deceptii practicate de brokeri cu ale lor concursuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

:biggrin: foarte tare, ai un plus de la mine pentru felul in care ai expus problema. Si astept in continuare sugestii pentru impiedicarea trasului cu tunul.

 

Edit

Si serios vorbind, ideea cu suportarea pierderii e chiar buna. Numai ca ar putea fi implementata altfel. Pentru fiecare mie de dolari pierduta se scade o anumita suma din premiu. Dar ar trebui sa fie premiul mai mare.

Editat de Stefan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Offtopic

@gigi: Beton! Ai un plus mare! Mai ales pt aia cu berea! face 10 puncte! Cred ca ar trebui practicata de catre toti traderii, mai beau si eu cate o bere gratis din cand in cand, haha...


@stefan: nu e bine ce spui in edit, nu iese matematic. La fondul de premiere pot contribui (eventual) cei care pierd, pe cand premiile le iau cei care castiga. Tu vrei sa scazi la cei care castiga pentru cat pierd cei care pierd? :biggrin: Ceea ce spune omu initial, e mai corect. Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.