Sari la conținut

Optimizarea Indicatorilor Tehnici :)


Postări Recomandate

Eu zic sa faci asa: scrii un EA in care la fiecare maxim al zig-zagului scrii alaturat perechea nivelului stochasticului. Astea le transferi intr-un excel de exemplu unde faci o statistica sa vezi ce nivele ale stoch sunt mai frecvente la maximele selectate ale zig-zagului. Eventual sa vezi si cat a stat stoch pe ober. Dupa asta faci invers. Din rezultatele statisticii vezi ce niveluri au fost mai frecvente la stoch si scrii acum un EA in care cauti aceste niveluri si vezi de cate ori iti da un maxim la zig-zag. La minime la fel. Eu nu prea le am cu desenarea indicatorilor in EA, asa ca mai departe nu te pot ajuta. Dar tot asa mi-am scris EA-uri cu OHLC si am urmarit statistica care m-a ajutat mult in scrierea robotilor si optimizare. Iti spun si eu ca nu ma incanta nici pe mine indicatorii. Eu sunt de parere ca cea mai buna metoda de analiza e statistica pretului ca sa zic asa, ca e cea mai usor de urmarit. Oricum ideea ta e buna dar mie mi se pare ca e prea multa munca. Dar poate merita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu zic sa faci asa...

 

de la mine ai primit un vot de plus :) il meriti macar ca ai incercat si ai fost la obiect mult mai mult. ideea este urmatoarea jhon:

 

in momentul in care am reusi sa stabilim cele trei lucruri, modulul de optimizare ar face restul. acum.... cine ne lumineaza cu cele 3 componente? :) asta-i intrebarea.

 

repet: relatia, parametrii variabilele :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai asta ziceam: relatia o cauti statistic prin mai multe imperecheri si vezi care-ti da procentul cel mai mare de reusita. Parametrii sunt desigur indicatorii, imperechezi 2 dupa care altii 2 pana ii gasesti pe cei care se coreleaza. Variabilele sunt setarea parametrilor care doar astea se pot optimiza dupa parerea mea, restul se obtin doar prin incercari. Ca altfel ar trebui sa scrii un program care sa stie toti indicatorii si sa-i imperecheze pe rand ceea ce e foarte complicat. Dar cum s-a descoperit divergenta cred ca ar mai fi si alta corelatie intre pret si alti indicatori. Poate cauti o relatie intre stochastic si Renko de exemplu la care ii poti pune variabila si timpul.

Deci ideea mea e ca nu poti automatiza totul, trebuie sa si experimentezi. Ca stii cum e, toate marile descoperiri s-au facut prin greseli facute in experimente.

Editat de msjohntm
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foloseste Google

 

Astept si eu un plus ca stiu sa folosesc google :)

 

il poti astepta mult, foarte mult si bine (nici macar pentru google nu meriti :) ) ideea este ca acelasi lucru il gasesti si in help-ul de la MT.

 

trebuie transpus intr-o relatie de genul: f(x)=ax2 + bx + c

 

asta ar fi un inceput sa putem transpune intr-o relatie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poate daca ai citi cu atentie vezi si formulele..

Calculation: The Stochastic indicator is calculated on the following way:

 

%K = ( Today's Close - LL ) / ( HH - LL ) * 100

 

where:

 

LL = Lowest Low price in PeriodK

 

HH = Highest High price in PeriodK

 

%D is calculated as a Moving Average of %K for PeriodD.

Uite si un exemplu de calcul

 

Daca mai vorbesc mult vreau al 2lea plus pentru citirea si translatarea formulele pe intelesul tuturor :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da @mangusta, ai acolo o formula in care stochasticul e construit pe un maxim si un minim dintr-o anumita perioada de timp, dar legat de zig-zag care in aceeasi perioada de timp are mai multe maxime si minime care ne-ar interesa nu avem nici o corelatie. Cum gasim aceasta relatie gandeste-te.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

msjhon... iar ti-ai facut temele :) mangusta tu mereu esti contra :) atunci cand cineva ridica o problema, te poti aseza diametral opus fata de cel care a ridicat problema(asta esti tu) sau in alt unghi stfel incat sa ajuti la rezolvarea problemei(asta-i jhon) :D

 

ai degand sa schimbi locul(macar de data asta)? :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu vad legatura intre stochastic si zig-zag..Kerosen vroia formula de la stochastic...in de formula intre zig-zag si stochastic nu stiu ce sa zic.

Nu imi bat capul cu lucruri inutile pt mine.

 

"Gaseste-mi setarile din interiorul Stochasticului, pentru care in punctele de maxim indicate de indicatorul ZigZag (punctele de sell de pe zigzag) valoarea stochasticului este maxima."

Parerea mea este ca nu o sa gasesti niciodata asa ceva..De fapt alta e problema.Si Zig-Zag si Stochastic sunt niste indicatori cu parametrii.In functie de parametrii indicatorul se deseneaza/redeseneaza.Zig-zag de 12,5,3 are alte maxime fata de zig-zag 15,9,6..

Plecand de la formula Stochasticului (ma refer la partea cu maxim de x perioade) functia nu o sa fie niciodata o functie matematica , ea fiind o un procedeu statistic.De aici rezulta ca este imposibil sa gasesti matematic punctele.

Luam un caz..am zig-zag 12,5,3 un flux de date.Prin absurd (incercari repretate) gasesc setarile stochasticului 7,4,2.Daca schimb datele pentru acelasi zig-zag o sa am alte setari ale stochasticului.

Cazul de sus este fictiv pt a sugera ca totul tine de date si nu se poate gasi o foruma matematica.Daca nu ma credeti nu aveti decat sa cautati.Mult spor!!!

 

L.E: @Kerosen

Culmea e ca din posturile de mai sus nu am fost deloc in felul meu specific.Am facut doar sa dau niste linkuri catre formula de calcul a stochasticului.

Nu conteaza ca sunt contra sau nu.Trebuie sa fiu cu argumente puternice contra.Nu o sa fiu niciodata o oaie care merge dupa turma doar ca sa fie ca turma.Daca consider ca am alt punct de vedere o sa mi-l sustin cu argumente chiar daca sunt contra turmei.Important e ca atunci cand sunt contra si imi dau seama ca gresesc sa accept asta.

Editat de Mangusta
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

alaturat aveti un screenshot cu 3 setari diferite pentru acelasi stochastic (apropos ca poza face cat 1000 de cuvinte)

 

desi masoara acelasi lucru... :) pana la urma care este cea mai apropiata valoare? :) cum o alegeti (este retorica intrebarea ca ati da din umeri sigur) la asta ma refer

post-1689-126360038482_thumb.gif

Editat de kerosen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.