Sari la conținut

Optimizarea Indicatorilor Tehnici :)


Postări Recomandate

@mangusta... parca undeva pe aici ai zis ca este ultimul tau reply pe acest subiect formula pentru %k o gasesti peste tot iar faptul ca altcineva a fost mai rapid (merci cristianni) inseamna ca sunt oameni interesati pe aceasta tema. vrei sa mai dau si eu odata copy si paste la formula? drept pentru care iti iei un -1 :)

 

ideea a pornit de la optimizarea indicatorilor(oricare ar fi cei care ii folositi) si nu pur si simplu folosirea lor cu parametrii scosi din burta.

 

@merlyn ti-am dat si tie un +1 pentru simplu fapt ca sunt total deacord cu tine:

 

Orice valuta(implicit pereche valutara) isi are spatiul ei in care isi duce existenta. Odata definit spatiul (AF AT news etc) poti intreadevar incepe sa analizezi mult mai bine comportamentul acelei valute astfel incat sa-ti reduci pierderile si sa-ti optimizezi intrarile si SL :)

 

revenind... trebuie cautata

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@kerosen

 

Vad ca eu sunt singurul care a luat -1 de la tine.

Ma amuza teribil mai multe lucruri.Celora care nu spun nimic sau tind sa fie de acord cu tine primesc +1 si celor care nu sunt de acord cu tine primesc -1.Pe viitor o sa fiu foarte atant si critic pe posturile tale si de fiecare data cand vad ca spui cate o prostie iti dau -1 si cand spui ceva bun primesti +1 de la mine.

 

Prin urmare iti dau si eu un -1 pentru ca eviti sa raspunzi la intrebare deoarece nu cunosti raspunsul sau eviti.

 

P.S: O sa mai dau replayruri la topicul asta ca a inceput sa devina interesant..

 

@merlyn

Asteptem fisierul audio de la tine.Sa speram ca nu costa bani :) (Cand te-am intrebat ceva pe mess mi-ai spus ca informatia costa bani)

 

offtopic: Eu spun ca se poate inventa o substanta chimica care te poate face sa levitezi! Ia zi kerosene esti de acord cu mine? (daca esti de acord astept +1) :)

 

L.E.: @kerosen: Nu vreau formula si vreau in ce se masoara.

Editat de Mangusta
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@mangsta ti-ai luat minus pentru atitudine si nu pentru pozitia ta de gica contra nu am dat plus la cei care sunt deacord cu mine dar la cei care au incercat sa isi aduca contributia la problema (vezi la msjhon) celor care au fost pe langa problema si povesteau de altceva decat de ceva legat la subiect, i-am ignorat.

 

Atitudinea si nu pozitia fata de acest subiect am taxato Daca ai un pic de bun simt si sa nu mai postezi aici decat daca chiar ai ceva de zis la obiect si nu sa fabulezi ar fi un castig pentru noi toti :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@kerosen

Cred ca razboiul ar trebui sa il ducem pe privat.

Nu vad nimic dubios in 'atitudinea' mea , dar nu cred ca are rost sa discutam tema asta in acest topic pentru ca o sa fim foarte mult offtopic.Daca nu iti convine atitudinea mea da-mi privat si spune-mi unde am gresit.

 

Revenind la subiect.

Stochastic..

Ma asteptam la raspuns..vad ca tot eviti .De acea o sa raspund eu...%k se masoara in procente.Se observa asta si din formula si din numele variabilei.Daca se masoara in procente insemna ca este ceva ce tine de statistica.Da , de statistica!(chiar cu riscut sa ma repet).

Zonele de supracumparare si supravanzare sunt lucruri extrem de relative prin simplul fapt ca tu iti stabilesti nivelele alea , care initial sun 20% si 80%..Daca te joci si cu nivelele o sa ai mai multe variabile.Din moment ce totul este relativ , adica tu iti stabilesti parametrii stochasticlului , tu ii zici astea sunt nivelele ce trece peste nivelul asta este in over(cum o fi) insemna ca zonele alea le stabilesti tu prin jonglarea cu parametrii indicatorului.

 

Zig-Zag..

Asta este un indicator care se redeseneaza.Ultimul punct se redesenaza incontinuu , mai ales in momentul in care sunt stiri importante si pretul variaza foarte mult.'Redeseneaza' insemna ca daca ultimul punct este un maxim si in timpul stirilor se tot muta in sus si de fiecare data ai un punct de maxim.Daca josi strict dupa zig-zag cand e un punct de maxim te astepti ca iei un sell.Punctu se tot muta si vezi ca te pacaleste indicatorul de nu te vezi.

 

Stochasti+Zig-Zag

Este imposibil sa gasesti o formula intre cei 2 indicatori pentru ca cel putin unu dintre ei se bazeaza pe o metoda de calcul statistica , adica conteaza foarte mult datele.

Sa zicem ca iei un set de date , de exemplu 1 ian 2009 - 31 decembrie 2009 , chiar daca nu o sa gasesti nici o formula si o sa faci muuulte teste o sa ajungi la conlcluzia ca pe perioada asta cea mai mare probabilitata de adevar a avut-o Stoch(x,y,z) si Zig-zag(a,b,c).Daca iei alta perioada o sa vezi ca variabilele difera. de la perioada la perioada.

Ai 2 perioade consecutive.Pe prima perioada ai gasit niste parametrii cu care probabilitatea de adevar este foarte mare si folosesti si pe a 2a perioada o sa vezi ca probabilitatea de avevar scade.

 

Persupunem prin absurd ca faci pe drac-n patru si obtii o 'formula'.Aceasta formula nu te va ajuta cu nimic pt ca nu o sa te ajute sa prevezi piata pt ca zonele stochastic sunt relative si zig-zag-ul se redeseneaza.

 

Cum se face o formula matematica?(ca asta vrei sa gasesti)

Trebuie sa pleci de la stoch(x,y,z)=zig-zag(a,b,c) si asa o sa gasesti o formula intre parametrii.Acea nu poate sa fie o egalitate din mai multe motive:

-stoch(x,y,z) da 'mere' si zig-zag(a,b,c) da 'pere' nu poti sa compari mere cu pere.Stoch procente si zig-zag un pret

-stoch lucreaza cu date statistice.Peste zig-zag nu m-am uitat dar imi este suficient ca se redeseneaza ,lucru care imi spune multe despre puterea lui.

-Stoch imi deseneaza 2 linii , cea ce insemna teoretic ca functia intoarce 2 variabile.In matematica din cate stiu eu pot sa am f(x1,x2,..,xn) , dar tot timpul rezultatul functie o sa fie un parametru si nu 2 sau mai multi.Sa zicem ca asta nu ar fi o problema asa de mare ca renunti la un parametru.

 

Acum revenim la titul topicului 'Optimizarea indicatorilor tehnici"

Poti sa ii optimizezi cat vrei pe o perioada trecuta , dar nu o sa ai nici o garantie ca pe viitor probabilitatea de adevar nu o sa scada.De aceea majoritatea experti adviserilor gasiti pe net care se bazeaza pe indicatori sunt perdanti.Programatorii le-au pus 'parametrii' pentru a ii 'optimiza'

Pornind de la stochastic.O sa fac o 'strategie simpla'.Cand stochasticul trece de nivelul de 80 si se intoarce sub el iau un 'sell'.Ok , ok..sa vedem cum merge..fac backtesting si si vad ca 40% dint semnale false.Scopul este ca semnalele adevarate sa fie mai mult de 90%.Introduc un al 2lea indicator..Cand indicatorul2 ajunge in zona/la valoarea x si stochasticul face ce am spus mai devreme iau un sell.Probabilitatea de adevar a crescut la 91% la backtest.Am crescut probabilitatea de adevar dar au scazut numarul de semnale pt ca am aplicat indicatorul2 ca filtru pentru indicatorul stochastic..Asta e ..mi-am atins scopul.Testez pe real stategia si vad ca semnalele false este mai mare decat pe backtest.Ce fac?Ma intorc la optimizare si tot timpul sunt intr-o optimizare continua?

 

Am scris postul asta ca sa ii explic lui kerosen ca el cauta imposibilul , si daca nu ma crede sa consulte un profesor de statistica.La el in oras sunt multe facultati si sigur o sa gaseasca pe cineva care are nivelul de credibilitatea mai mare decat al meu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@kerosen

Cred ca razboiul ar trebui sa il ducem pe privat.

Nu vad nimic dubios in 'atitudinea' mea , dar nu cred ca are rost sa discutam tema asta in acest topic pentru ca o sa fim foarte mult offtopic.Daca nu iti convine atitudinea mea da-mi privat si spune-mi unde am gresit.

 

nu am niciun razboi eu de dus. Daca tu consideri ca ai inceput un razboi, te poti apela singur pe privat :)

 

revenind la raspuns insisti si cazi in ridicol cu periaoada %k insistand sa-ti raspund desi o facusem inainte dar tu citesti pe diagonala posturile am spus ca si simplul copy si paste ti-ar fi rezolvat insistenta ta infantila la ce reprezinta %K

 

...(chiar cu riscut sa ma repet)

 

 

te repeti si repeti ce a zis si crstianni si msjhontm si eu si toti adica da, ar fi vorba de o statistica iar optimizarea daca ar fi sa fie facuta, ea ar reprezenta ca:

 

pe trecut, daca s-ar fi folosit setarile x,y,z aplicate la CC in 85% ar fi fost intreadevar un punct de inflexiune

 

ce iti spune tie asta? tie personal, nu iti spune nimic dar altora care folosesc indicatori tehnici le-ar spune ca au 85% sanse ca acel semnal de BUY/SELL sa fie unul valabil ceea ce implicit pentru cei care joaca cu adevarat si nu se baga in seama doar ca sa se bage in seama, le-ar putea putea da un SL strans si un RRR ridicat

 

...Ultimul punct se redesenaza incontinuu

 

ca redeseneaza ultimul punct nu cred ca ar fi important pentru ca noi ne uitam in trecut pe operioada lunga de timp ca sa reglam/optimizam valorile din stochastic. Ultimul punct este zero de luat in calcul pentru ca nu influenteaza rezultatul dupa alte 10.000 de puncte evaluate din trecut do the math sa vezi cat inseamna procentual influenta ultimului punct

 

pana la urma te intreb si pe tine "maestre" la fel cum l-am intrebat si pe Darzu... tu ce setari folosesti la stochastic si cum de ai ajuns la acele setari inclusiv la ce le aplici CC/LH/ si pe ce MA?

 

sa nu-mi spui ca nu folosesti stocatstic ca iar te faci de ras pentru simplul motiv ca atunci cand am enuntat stochastic-ul a fost o intamplare acelasi lucru este valabil pentru orice indicator

Editat de kerosen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@kerosen

Ti-am dat -1 pentru atitudine :)

Esti culmea kerosene.Cu tine nu poate discuta omul ca nu vrei sa picepi si nu asculti.Esti mai Gica contra ca mine.Din moment ce avem pareri opuse eu sunt Gica contra la ce spui tu si tu esti Gica contra la ce spun eu.Dar eu sunt Gica contra cu argumente.

Nu faci decat sa repeti sau sa spui ce am spus eu , dar cu alte cuvinte.

pana la urma te intreb si pe tine "maestre" la fel cum l-am intrebat si pe Darzu... tu ce setari folosesti la stochastic si cum de ai ajuns la acele setari inclusiv la ce le aplici CC/LH/ si pe ce MA?

 

sa nu-mi spui ca nu folosesti stocatstic ca iar te faci de ras pentru simplul motiv ca atunci cand am enuntat stochastic-ul a fost o intamplare acelasi lucru este valabil pentru orice indicator

Nu folosesc stochastic , dar stai linistit ca in MT5 stochasticul este diferit.El avant doar 3 parametrii si inca 2 cu care stabilesti nivelele.Deci nu o sa mai ai batai de cap legate de optimizare :).

Daca vrei parametrii..foloseste 5 3 2 ca asa imi spune 'instincul de trader'.:)

Cat despre facutul de ras.Nu am de ce sa ma fac de ras.Forumul este un loc unde vin oameni de toate categoriile si toate pregatirle (nobi , guru ca tine, ..)

 

Ma astaptam ca tu sa nu pui intrebari de astea de optimizare si sa ne lasi pe noi , restul , sa punem intrebi.Ma astapm ca parametrii sa ti intoarca reteaua ta neuronala :D

 

P.S: Astept si eu -1 pentru atitudine

P.S.S: Sfatuiesc utilizatorii sa foloseasca sistemul de cotare a articolelor.Numai asa o sa ajugem sa vobim la subiect si sa punem informatii in posturi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mangusta: ha, ha, haaaa!!! macr am aflat cine esti . daca esti prietenul meu de pe skype sau ym , atunci intradevar informatia costa dar strict pentru tine nu si pentru restul lumii. n-am ce face , trebuie sa vorbesc cu tine in limbajul tau ca sa pricepi. cat despre amanunte in legatura cu parerea mea nu stiu cand o am timp sa-mi sintetizez ce am de spus. am mult de invatat acum.

kerosen: cauta prin postarile mele mai vechi unde bateam campii cu un anumit canal . cred ca pe acolo se afla si ceva care te-ar ajuta in vre-un fel .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 luni mai târziu...

alaturat aveti un screenshot cu 3 setari diferite pentru acelasi stochastic (apropos ca poza face cat 1000 de cuvinte)

 

desi masoara acelasi lucru... :) pana la urma care este cea mai apropiata valoare? :) cum o alegeti (este retorica intrebarea ca ati da din umeri sigur) la asta ma refer

 

Pe baza obtinerii unor date statistice, cred ca numai asa se poate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.