Sari la conținut

Tranzactionare AB=CD


bobyv87

Postări Recomandate

Hello for all!

Sunt nou pe acest forum si nou si in piata forex. Dupa ce am incercat o gramada de strategii care mai de care mai ciudate am gasit una care se bazeaza pe teoria valurilor Elliot si anume tranzactionare ABCD. Probabil ca ati auzit de ea. O sa incerc sa explic pe scurt in ce consta pentru cei care nu sunt familiarizati cu acest tip de strategie. Avem un impuls pe care il notam cu AB, dupa care urmeaza un val de corectie BC care de obicei se retrage pana la unul din nivelele Fibonacci trasate pe segmentul AB. Valul de corectie BC insa nu poate sa depasasca punctul de plecare al AB. Dupa ce Valul BC se stabilizeaza urmeaza un val CD care de regula este egal cu AB insa poate sa depasasca lungimea acestuia. Acum pentru cei familiarizati cu aceasta strategie as vrea sa adresez o intrebare.

Cand ar fi timpul potrivit pentru un entry avand in vedere ca nu pot stii cu exactitate cand se opreste BC din retragere pentru a maximiza astfel profitul?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

  • Moderators

Nu am tranzactionat niciodata urmand strict o astfel de strategie, insa sunt atent si la astfel de patternuri pe grafic.

In general se urmaresc nivelele fibo pentru a determina un posibil punct de intoarcere(terminare a valului), insa intodeauna trebuiesc luati in considerare toti factorii prezenti pe grafic. E foarte important ce nivele de suport sau rezistanta se afla in zonele fibo, pentru ca acestea pot sa ridice semne de intrebare in ceea ce priveste patternul sau pot bineintels sa mareasca probabilitatea ca acesta sa functioneze. Deasemenea lucruri importante de urmarit ar mai fi si: price action in acea zona, nivelele OB/OS ale indicatorilor tehnici(RSI,STOCHASTIC etc), posibilele divergente prezente pe unuii din indicatori.

 

Intrucat nu am urmarit aceasta metoda nu pot sa spun care din factorii de mai sus este cel mai important in vederea stabilirii unui entry-point, insa iti recomand sa fi atent la toti si pe parcurs ce iti dezvolti strategia sa ii elimini pe cei care consideri tu ca nu sunt absolut necesari in vederea confirmarii unui astfel de pattern.

 

Iti recomand sa intri si pe www.fx360.com Cei de acolo fac o astfel de analiza a pietei folosind patternuri si nivele OB/OS si posteaza aproape zilnic posibile nivele de intrare iesire sugerate de strategia lor. Poate mai inveti ceva si de acolo.

 

Am atasat si doua poze interesante despre patternurile ABCD

post-3657-126390667331_thumb.jpg

post-3657-126390668394_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.