Sari la conținut

Multi purpose trade manager.mq4


Postări Recomandate

  • Moderators

@Magicianul

 

Initial am avut impresia ca vrei sa aduci vreo modificare expertului, sau ca aceastia nu functioneaza corect, cand defapt se pare ca problema ta consta in utilizarea programului. In privinta asta nu stiu ce am putea noi sa facem ca sa te ajutam. Daca ai nevoie de traducere, foloseste un dictionar online sau google translate. Ar fi prea mult de scris ca sa iti traduc eu aici ce spune acel manual.

 

In linii mari expertul face urmatoarele:

-Muta Sl-ul la break even, dupa un anumit numar de pips

-Muta SL-ul din "n" in "n" pips odata ce ordinul atinge un profit de "2n" sau "3n" sau "4n" si tot asa pana cand SL-ul e atins.(ex: Profit=n SL=breakeven Profit=2n SL=n Profit=3n SL=2n etc) - in expert e reprezentat de optiunea "Jumping stop"

-Executa un trailing stop clasic.

-Inchide toate ordinele in functie de profitul total al ordinelor administrate(profit calculat fie in $ fie procentual)

-Inchide 50% din pozitie la un anumit nivel sau dupa un anumit numar de pips prestabilit in functie de fiecare pereche tranzactionata.

 

Cam astea sunt optiunile pe care le ai. Ele sunt prezente in expert in aceasi ordine, iar variabilele folosite la fiecare optiune sunt putine si de bun simt. Cred ca ai sa te prinzi pana la urma ce face fiecare. Repet, daca ai probleme cu engleza foloseste google translate. Gramatica s-ar putea sa sune prost, insa te va ajuta sa iti dai seama mai usor la ce foloseste fiecare variabila daca nu intelegi descrierea in engleza.

 

Din cate am vazut expertul arata foarte bine, iar optiunile pe care le prezinta sunt foarte utile. Un pic cam multe pentru necesitatile mele, insa bune in orice caz. Probabil ca am sa il simplific un pic si am sa il folosesc si eu.

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

In regula, atunci incearca sa fii mai specific. Mai exact, ce incerci sa faci si nu iti merge ?

 

Iti recomand sa le iei pe rand si sa testezi fiecare liniuta din lista mea. Iti aduce SL-ul la break even ? Acel jumping stop functioneaza ? care e defapt problema la tine ?

Eu am testat pana acum primele doua puncte, pentru toate tradeurile si functioneaza ok. Aduce SL-ul la break even, iar jumping stopul functioneaza corect. Acestea doua ma intereseaza in mod special si functioneaza ok. La tine ce nu merge ? Pune si tu o poza daca nu poti sa explici in cuvinte.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Toate astea cred ca le-am inteles si eu , insa oricat l-as seta nu reusesc sa il fac sa mearga nici in probe !

Multumesc de sfat oricum...

 

Uite care e treaba, defapt tu nu ai inteles absolut nimic din ceea ce face expertul asta...

 

In primul rand ce cauti pe backtesting ? testezi ce ? cred ca ai ineles gresit din start ce face expertul...

 

imi spune ca nu are nicio tanzactie de facut si ca se plictiseste ...

Pai ce tranzactii sa faca expertul ? El doar administreaza pozitiile deschise de tine... Nu face nici o tranzactie singur. Nu asta e rolul lui. De asemenea nu are cum sa administreze ordine in backtesting. Ce ordine sa administreze ? Ordinele trebuie mai intai deschise si abia apoi administrate, iar EA-ul nostru nu deschide nici un ordin.

 

Nu inteleg in momentul asta ce crezi tu ca face expertul, sau ce ai vrea tu sa faca expertul... Eu zic sa mai citesti de cateva ori instructiunile pana intradevar intelelgi ce face expertul si sa te gandesti daca intradevar ai nevoie de acest program sau nu si apoi sa revii cu mai multe intrebari.

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Era mai ok daca faceai double post in loc sa editezi.

 

Pai in primul rand iti trebuie o intreaga strategie dupa care sa deschizi ordine. Ai asa ceva ? Si daca ai, retine ca pentru a o putea transpune intr-un expert cat mai eficient e nevoie ca aceasta sa contina parametri exacti si prestabiliti(ex: intru la crossul MA-urilor, intru cand RSI scade sub 50 etc)

 

Daca ai o astfel de strategie de intrare atunci bineinteles ca un EA poate fi dezvoltat pentru a lua singur pozitii de trading. Nu are rost sa complici expertul initial. Acesta este facut cu un scop: acela de a administra pozitiile. Pentru strategia ta vei avea nevoie de un EA nou care bineinteles ca va putea rula in paralel cu acest expert de administrare.

 

Nu prea poti implementa intr-un EA o strategie in care punctele de intrare difera foarte des si sunt stabilite dupa factori subiectivi. Teoretic poti, atata timp cat toate datele sunt pe grafic, insa situatia se complica mult pentru un EA.

 

Parerea mea este ca nu prea ai inceput de unde trebuie.

Ai nevoie mai intai de o strategie cu care sa identifici puncte de intrare ideale. In urma testelor si practicii ai sa descoperi si punctele ideale de iesire astfel incat strategia sa dea randament cat mai bun pe termen lung. Apoi trebuie sa te ocupi de money managementul tranzactiilor in vederea maximizarii profitului in $. Abia dupa aceia poti discuta de un expert ca cel pe care l-ai postat tu, care sa te ajute cu administrarea ordinelor, sau despre un EA care sa iti deschida ordine noi in functie de strategia ta.

 

Tu in care faza a dezvoltarii esti defapt ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Strategia ? Folosim un indicator .Acest indicator emite semnale sonore si vizuale de trading . Ma gandeam ca poate fi convertit acest semnal de tarding intr-o comanda adresata unui Modul care sa o execute. In acelasi timp,(3 in 1) , strategia de stop loss sa fie gandita de acest EA pe care l-am alaturat mai sus, care va deveni un modul in interiorul noului EA

Ideea e ca toate astea, ar trebui sa fie in acelasi program EA.Practic, putem creea un robot de trading folosing strategia asta. Folosim indicatorul pentru a emite semnal de trading, apoi semalul sa fie executat de un Modulul Trading iar stopp loss-ul sa fie gestionat de Modulul "MultiPurpose" care poate fi si el simplificat, astfel incat sa fie aplicabil oricarui chart.

Editat de Magicianul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Ok, ca si concept nu reprezinta o problema. Toate acestea se pot face. Dar de ce? Ai tu vreo strategie bazata strict pe un singur indicator ? Ai avut rezultate bune pana acum cu el ? Eu cred ca dai prea mare importanta gestionarii pozitiei cand tu nici macar nu ai definit exact unde si de ce deschidem pozitii in primul rand.

 

Ataseaza aici indicatorul si conditiile dupa care vrei sa se faca intrarea in trade si am sa iti scriu eu codul. Nu vad cum am putea sa avem rezultate bune, dar cine stie ?! poate ai tu vre-un super indicator :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe un cont demo, in 4-5 zile, dar si cu 3 mii in balans.

Tradingurile au fost executate de mine la semnalul emis de indicator, cu ajutorul unui script simplu.Ideea e ca de la emiterea semnalului si pana am ajuns eu sa fac tranzactiile a mai durat un timp, timp ce ar putea fi valorificat daca ... am putea reusi asta.

Ideea e ca , pentru inceput , nu trebuie sa le stiu eu pe toate ! Indicatorul e bun si are randament , chiar si pentru o baba moscaita ca mine ! Sau asa arata fotografia asta. Cred ca nu trebuie umblat in indicator ci doar deviat semnalul final catre un modul executant .

post-4255-126884487353_thumb.png

Editat de Magicianul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.