Sari la conținut

Strategiile pentru concursuri


Sondaj  

16 membri au votat

  1. 1. Ati dori sa se discute si diverse idei si strategii de trade pentru concursuri?

    • Da, in felul asta am avea sanse mai multe la adjudecarea premiilor
    • Nu, intrucat s-ar crea o rivalitate intre trader-i
    • Nu sunt sigur
    • Ma abtin (nu particip la concursuri, ma concentrez doar pe contul real)


Postări Recomandate

De mult timp vroiam sa discut si despre strategiile de concurs, insa nu a deschis nimeni o astfel de initativa. Acum cred ca e momentul propice, deoarece cred ca este un interes crescut pentru concursuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 luni mai târziu...
  • Moderators

Am gasit topicul intamplator. Strategiile pentru concursuri depind in cea mai mare parte de durata concursului respectiv si de cerintele acestuia, respectiv daca este demo sau real, ce perechi se tranzactioneaza, si nu in ultimul rand, care sunt criteriile de calificare pentru premiu.

 

Sa zicem ca esti pe un cont demo, cu leverage maxim permis de 200 la 1, ori 100 la 1 cu stopout de 50% ori mai mic (20%, etc, cu cat e mai mic, cu atat mai mult in avantajul tau, dar si al celorlalti concurenti, care pot risca mai mult).

 

- daca durata concursului e scurta (ca 24 de ore, cateva zile) si este demo, atunci cea mai buna strategie este jocul la limita combinat cu piramidare in pierdere. Alegi una dintre perechile cele mai saltarete care sunt permise, te uiti pe D1 sau pe H4 si iti fixezi o directie a perechii respective pentru ziua (sau zilele) de concurs. De exemplu suntem in trend ascendent, ori a avut un retrace, ori configuratia barelor W1 iti spune ca bara actuala va fi una crescatoare. Cu asumtia de "buy" gata preconceputa, te duci frumusel pe M30 sau M5 si cumperi toate deepurile care le vezi. Daca se misca contra ta, continui sa cumperi, cat iti permite limita de leverage a contului de concurs. Daca nu merge, mai cade, si tu incasezi MC-ul de rigoare, noroc bun, sunt bani demo. Look for another contest. Daca merge, si se intoarce in favoarea ta, confirmand presupunerea pe care ai facut-o pe TF-ul mare, atunci castigi un purcoi de bani, cu cat ai piramidat mai mult si mai jos (impotriva ta), cu atat vei castiga mai mult. Daca iti iese, vei fi imbatabil cand se numara bobocii. De obicei, o asemenea strategie este perdanta pe timp lung. Poate sa iasa odata ori de cateva ori, din o serie mai mare de incercari, depinde cat de mult licitezi, adica cat te apropii de limita de care vorbeam mai sus. Daca te apropii prea mult, cresc sansele sa iei MC. Daca nu te apropii destul, nu castigi destul pentru a urca pe podium, pentru ca intotdeauna e unul care risca mai mult, precum am vazut la editiile de ATC la care am participat, ori care are intrari mai de jos (mai bune) ca ale tale. Dar mereu trebuie sa ai in vedere ca daca pierzi, nu risti nimic. Erau bani demo.

 

- daca durata concursului e mai lunga, partea cu apropiatul de limita cade. Cu cat consursul este mai lung, cu atat probabilitatea ta de a face profit e mai scazuta. Mai ales daca te apropii de limita, atunci (pentru ca creste probabilitatea ca piata sa se miste mai mult pe timp lung, decat pe timp scurt) va creste si probabilitatea sa iei MC. Limita trebuie pe cat posibil ocolita, incerca sa nu mai leverezi 100 la 1, ci sa stai mai jos, la 80, ori 50 la 1. Poti incontinuare piramida in pierdere, incercand sa scoti toate beturile la pozitiv, eventual sa faci scalping contra propriului bet (daca brokerul permite), pentru ca in conditii de concurs, se poate ca unii sa riste mai mult ca tine si sa fie norocosi. deci orice bet pierdut conteaza. E bine sa faci piramidare in ambele directii. Daca ai fost pe directia corecta a pietei, atunci e OK sa adaugi beturi pe masura ce piata se misca in favoarea ta, nu conteaza daca beturile precedente sunt asigurate sau nu (adica nu astepta pana creste cursul sa le poti asigura, continua sa cumperi deepuri ori de cate ori se iveste ocazia, cat iti permite leverage-ul pe care ai ales sa il ai ca limita, aia 50 sau 80, etc). Daca revine si pierzi tot, well, era un concurs demo... Daca insa continua pe directie, tu vei castiga mult mai multi bani piramidand in castig, decat nepiramidand deloc.

 

- pentru concursuri care tin o luna sau mai mult (2, 3, 6 luni) cea mai buna strategie este scalpingul, or tradingul de moment. Avantajul este ca la un target scurt, cele mai multe beturi vor sfarsi prin a atinge targetul, ceea ce iti va adauga "bani de manevra" in cont si va scadea riscul procentual pentru viitoarele scalpuri. Adica daca tu ai 1000 in cont si pui beturi de un lot intreg cu target la 10 pipsi, iti trebuie doar 10 beturi care sa iti atinga targetul pentru a-ti dubla contul. Cu fiecare bet pe care il castigi, riscul tau procentual scade, daca la primul bet erai leverat 100 la 1, la al doilea esti leverat doar 90 la 1, la al treilea esti 83 la 1, si asa mai departe, la ultimul bet, cand ai deja 1900 in cont, esti leverat doar 52 la 1. Leverageul aditional il poti folosi pentru a pune noi beturi (adica de la 2000 in cont, deja te poti gandi sa intri cu 2 loturi, de exemplu), ori pur si simplu il lasi ca backup, permitand o miscare mai mare impotriva ta la beturile de scalp. Intotdeauna la astfel de concursuri unde daca pierzi toti banii, ori daca faci profit de 500% nu conteaza, atat timp cat nu te afli pe podium, este intotdeauna mai avantajos ca intai sa castigi si dupa aceea sa pierzi, decat intai sa pierzi si dupa aceea sa castigi. Pentru ca banii odata castigati constituie "capital", ii poti capitaliza, te poti folosi de ei sa cresti riscul, punand beturi noi, ori ii poti lasa ca backup, scazand in felul acesta leverage-ul real la care licitezi. Pe bani reali, este invers, acolo capitalizarea nu e o solutie buna, pentru ca o pierdere de 10% la sfarsit cand ai 2000 in cont e mai mare decat o pierdere de 10% cand ai 1000 in cont, si deci mai greu de recuperat gandind numeric, si nu procentual. Cum spuneam odata pe vamist, capitalizarea (ori jocul cu risc constant relativ la equity) este - demonstrat matematic riguros - perdanta pe termen lung. Adica odata si odata tot pierzi, si atunci pierzi gras, dand inapoi mai mult decat ai castigat. Exista o anume "limita de timp", si daca reusesti sa impingi aceasta limita de timp dincolo de perioada de concurs, te-ai scos. Castigul daca capitalizezi este mult mai mare decat daca nu capitalizezi. Cu cateva ordine de marime in plus! Uneori optica asta da rezultate si pe trading cu bani reali, de aia vedeti pe aici pe unii care se lauda cu profituri fantastice si dublari lunare de conturi. Aia nu au dat inca in limita de care vorbeam. Dar piata nu iarta. Binenteles ca problema e cu totul alta la concursuri demo, unde trebuie sa castigi cat mai mult, fara a te interesa cat pierzi.

 

Ca o parere proprie, astfel de concursuri "iti strica stilul". Eu m-am lasat demult. Mai particip doar la concursuri de experti, de genul ATC, unde la ultima editie in 2008 m-am clasat destul de multumitor. Dupa concurs expertul se sterge, si nu imi influenteaza stilul prudent de trading. Riste el cat o vrea. E o certitudine faptul ca traderii care participa la multe concursuri de acest tip unde doar balanta conteaza nu au rezultate in tradingul real. Pentru ca goana dupa castig si dupa risc te deformeaza, te invata un still de trading "neortodox". Pe real poti avea noroc ceva vreme, dat in mod cert nu poti duce un cont real mult timp.

 

Cu totul altfel sta treaba la concursurile unde conteaza drawback-ul, ori alte caracteristici ca sharpe-ratio, factorul de profit, etc, ori unde riscul este limitat. Acolo traderii sunt fortati prin regulament sau prin restrictiile platformei sa adopte un stil de trading care sa aiba oarecare sanse de a avea succes in tradingul real. Brokerii care ŢIN la clienti nu organizeaza decat astfel de concursuri, unde riscul este limitat (de exemplu nu ai voie sa pui mai mult de doua beturi de minilot pe zi, pentru un cont de 1000 de parai, ceea ce te tine intr-un leverage de maxim 20 la 1, mult mai omenesc) ori esti descalificat daca faci drawback mai mare de 10% in orice moment, relativ la equity-ul din cont.

 

Stilul de trading necontrolat (500 de mii de parai plecand de la 10 mii, in cateva zile????) nu are nici o sansa in tradingul real pe termen lung, poti sa fii cat de geniu ai fi tu. Newton a pierdut doua milioane de lire la bursa, si ala nu era prost, nici lipsit de conexiuni in lumea "buna" engleza (bancara sau nu) de la vremea lui. Piata nu iarta.

 

Care vreti sa faceti trading, stati 2-3 luni pe demo sa vedeti cum functioneaza platformele (partea tehnica) si cum se poate tranzactiona, ce e aia o pereche si ce inseamna o linie de trend (user manual-ul forexului), dar apoi la revedere nene, pe demo nu se poate invata sa faci trading, de NICIO culoare. Deschideti un cont REAL cu cati bani va permiteti voi sa pierdeti, fie ei 10 parai, 100, 5000, si faceti trading real. Doar asa puteti invata. Cei care nu au facut trading real or sa zica ca sunt nebun, ori dobitoc, dar cei care au trecut la trading real, cu siguranta isi dau seama ce vreau sa spun...

 

Iarna nu e ca vara... vorba basescului. Erau odata la moda catrenele alea, inspirate din galeria stelista, "nu-i dulceata ca pelteaua, nici echipa cum e steaua", noi liceeni "smekeri" faceam tot felul de continuari, de genul "nici ecler ca baclavaua, nici ciubuc ca ciubucceaua" heheeee. Am si castigat un concurs radiofonic "muze matinale" cu ceva de genul asta, era o emisiune dimineata la 7, o ascultam la cafea ca dedea ora exacta, si trebuia sa fug la job, printre altele dadeau catrene de astea, tu trebuia sa pui mana pe telefon si sa faci o continuare a catrenului, in direct. Cate odata iesea fun-fun, dar asta e alta poveste. Vorbind de trading demo, concursuri, trading real, ascultati aici la mosu... nu-i pasăre cum e cucu, nici distractie ca sepuku ... (asta era parca a lui Gyuri Pascu?)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.