Sari la conținut

Istoria datelor In Metatrader


Postări Recomandate

  • Moderators

inca o chestie, pt ca abia acum am recitit si am bagat la tartacuţă, prima data mi-a scăpat:

 

cum adica ai pierdut toti expertii si indicatorii custom??? :sad::)

 

ai schimbat brokerul? (reinstalat mt4 de la alt broker) ? in cazul acesta vezi ca difetite versiuni de mt4 (customizate pt diferiti brokeri) se instaleaza independent (nu stiu una de alta) in foldere independente, era normal sa nu te intrebe nimic, daca s-a instalat in alt folder. Dar in cazul asta poti cauta folderul vechi, in ProgramFiles (daca ai vista sa W7 este in ProgramFiles_32) si in interiorul lui ai folderul "experts" care contine toti expertii si indicatorii vechi. Ei nu au cum sa se piarda. De asemenea toata istoria veche trebuie sa fie acolo.

 

Exemplu, mt4 de la MQ se instaleaza in \\ProgramFiles\Metatrader4\

cel de la dukas: \\ProgramFiles\DukascopySWFX\

ibfx: \\ProgramFiles\InterbankFXTrader\

etc. (scuze daca nu e tocmai exact, sunt din memorie)

 

Fiecare are structura lui si e independent, ca fisiere, program executabil, etc. Ar trebui sa poti sa iti gasesti expertii si jucarelele vechi (inclusiv istoria). Era un timp cand instalam metatradere pe banda rulanta (umblam si eu ca toata lumea la inceput, dupa brokerul care sa imi dea bani degeaba, haha, bine ca mi-a trecut!) si nu mi s-a intamplat niciodata sa pierd experti, setari, istori, profile, etc. MT4 este un program foarte robust si rigid in directia asta, nu poti accesa fisiere in afara celor in folderele pre-stabilite, etc. Nu ai cum - folosind mt4, intentionat sau accidental - sa accesezi, sa stergi sau sa distrugi informatie care nu apartine folderului respectiv.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

inca ceva, daca tocmai ai schimbat numarul de bare in chart din options, tre sa dai restart la mt4, asta am uitat sa spun. cand am incercat sa aduc M5 mai devreme s-a oprit la inceputul lui 2009, nu stiam de ce, apoi mi-am reamintit ca valoarea inainte de modificare era 65 de mii, ceea ce ar corespunde calculului. Se pare deci ca el nu ia in considerare noua valoare pana nu restartezi programul.

 

in plus, istoria de care ziceam este pe eurusd. Pentru perechi mai putin importante (cu AUD, JPY, NZD, etc) tocmai am vazut ca nici macar brokerii foarte buni nu au istorie asa de lunga, si nici chiar metaquotes (cu history center sau manual, de exemplu pe AUDNZD totul se taie brusc undeva in cursul anului trecut).

 

din experienţa, un indicator bun al faptului ca "mai este istorie" este contorul de kilobytes primiti/trimisi in dreapta jos, de care aminteam mai devreme. Chiar daca chartul se pare ca a inghetzat si nu mai vin bare, daca contorul merge cand incerci sa derulezi spre stanga, inseamna ca istorie mai este si "e pe vine". Din cand in cand face si refresh la chart, dar faptul ca chartul a ingheţat momentan nu inseamna ca nu mai e istorie.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru a "cere bare" poti folosi strategy testerul cu un expert oarecare si setezi intervalul de testare pe o perioada mare din trecut, sau poti sa aduci istoria din trecut... manual. Eu folosesc metoda manuala intotdeauna. .

 

Deci asta era problema. Eu foloseam doar metoda cu strategy testerul. La asta trebuia sa dau de cateva ori un test si cateodata vedeam ca am istorie mai lunga. Dar mergea doar uneori si nu stiam de ce. Acum am folosit si metoda data de tine "manuala" si intradevar asta functioneaza dar trebuie sa astepti pana se mai incarca un calup de bare. Deci am invatat ceva nou. Mersi frumos @tradelover.

 

Acum sa-ti raspund si la intrebarea cu update de platforma. Aveam MT4 instalat de la mai multi brokeri. Cand am deschis unul imi spunea sa fac update ca a aparut o versiune noua. Cred ca a fost ultima sau penultima. Bine, am dat ok sa faca update, s-a restartat platforma, totul parea in regula. Atunci zic eu hai sa deschid toate platformele de la toti brokerii sa isi faca update. Zis si facut. Dupa care incerc sa deschid un expert la care lucrasem cu o ora inainte. Ciuciu, nu mai gasest nici un expert. Ma duc la alt broker unde mai mutasem expertii sa ii testez si la ei. Ciuciu, nici aici nici un expert. Si uite asa i-am pierdut pe toti. Noroc ca mai aveam salvati cativa prin e-mail-urile trimise si asa am mai recuperat ceva.

 

post-2972-127192668239_thumb.png

 

In stanga Total Commanderului arat situatia ce era inainte de update, iar in dreapta ce a ramas dupa.

Editat de msjohntm
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.