Sari la conținut

Strategie cu elemente preluate de la Bill Williams plus altele


Postări Recomandate

Pe EURUSD divergenta ascunsa pe 4h, divergenta clasica pe 1h, intrare la fractal pe 15 min

 

Am inchis o treime din pozitie la 37 pipsi, alta treime la 55 si pentru cea ramasa am mutat SL la BE + cativa pipsi <:-P

 

post-2415-126999261596_thumb.gif post-2415-126999262276_thumb.gif post-2415-126999262731_thumb.gif

 

Later edit: Inchis restul pozitiei la vreo 70 pipsi pe baza divergentei clasice

 

post-2415-127001237991_thumb.gif

Editat de sian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare sian

 

eu am lasat pozitia deschisa la eur/usd si sunt la munca acum. imi poti spune tu daca mi-a luat BE+1 ?

Stii intrasem amandoi ieri pe aceasta pereche la acelasi nivel

 

Merci mult

Cum merge proiectul?

 

Pozitia ta inca arata bine, mai ales daca te uiti pe 4h. pe o ora ar fi un nivel la 1.3434 sa vedem daca ajunge pana acolo mai intai... pana nu sparge nivelul ala sellul tau de la 1.3467 e mai mult decat ok.

post-2415-127002053231_thumb.gif

post-2415-127002055951_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sian referitor la aceasta strategie, pot renunta la aligator si la MACD ?

In loc de MACD eu ma simt mai confortabil cu CCI, OSMA

 

Ce spui ?

 

Maine sper sa am mai mult timp pt. trade

 

Seara buna http://forum.vamist.ro/public/style_emoticons/default/06.gif/04.gif' class='bbc_emoticon' alt=':D' /><' />

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai hai sa iti dau un pont Link

 

Setup-ul de baza care il caut eu l-am tot repetat: impuls-corectie si elementele care sa creasca probabilitatea ca setupul impuls-corectie gasit sa fie de fapt inceputul unui val mai MARE

 

Un astfel de setup il poti depista si fara nici un indicator. Eu raman la macd deoarece imi place sa corelez valurile sale cu valurile din piata asa cum am explicat la inceputul threadului. Si eu sincer incerc sa ma adaptez sa raman pe grafic doar cu macd, fractali si poate un smothed moving average mai precis cea rosie din aligator.

 

Pot iesi din tranzactii si fara aligator insa la intrare ma ghidam dupa linia sa rosie pentru ca nu luam semnalele de fractal daca nu se spargeau sub ea la sell si deasupra ei la buy. Asta se poate rezolva adaugand un moving average smoothed calculat la median price cu perioada de 8 si shift de 5... asta e de fapt linia rosie din aligator.

 

Uite un exemplu cu o pozitie care am luat-o la fractal pe NZDUSD.

 

post-2415-127006309044_thumb.gif

 

E mult mai aerisit graficul si face bine la neuroni, acum urmeaza sa compar cu felul in care abordam problema inainte. Ca sa trag niste concluzii relevante ar trebui sa o tin tot asa zeci de tranzactii timp de cel putin cateva saptamani. Abia dupa aia imi pot da seama daca stochasticul si alligatorul optimizau rezultatele.

 

Cu toate ca asta e posibil sa se intample, revin la idea ca plecand de la setupul impuls corectie se poate developa un sistem profitabil pentru ca de fapt profitul cand se trage linie este determinat de iesiri nu de intrari. Stop lossul e destul de clar unde il pun, cam pe unde s-a terminat corectia, deci elementul cu care poti maximiza profiturile este sa lasi o pozite castigatoare sa mearga cat mai mult si/sau sa piramidezi la orice alta corectie care apare in trend. Bill williams si multi traderi de succes se folosesc de piramidarea in trendurile lungi scotand astfel dintr-o miscare de sa zicem 300 de pipsi poate 450 sau mai mult <:-P

 

Ideea asta de trading este de fapt cea mai simpla si probabil printre cele mai clasice daca nu cea mai clasia <:-P

 

post-2415-127006458541_thumb.jpg

 

Poti intra cu orice alt semnal preferat de tine fie de lumanari sau alt indicator. Principiu e simplu: intri pentru ca ai motive sa crezi ca se formeaza un nou impuls, sau cel putin probabilitatea ca asta sa se intample este de partea ta. Motivele alea si cum le interpretezi, asa cum ziceam, ti le poti alege tu sa ti se potriveasca tie. Cum am mai spus mie imi place sa folosesc pending orders si de aia imi este comod cu Fractali sau Balance line trades.

 

Uite si un exemplu simplu de piramidare daca esti deja cu trendul. In mod normal la a doua corectie noua ne-ar placea sa avem o divergenta ascunsa acolo nu? (O astfel de tranzactie o luam chiar daca nu am prins prima ocazie)

 

post-2415-127006459509_thumb.jpg

 

Revin la idea de baza. Daca nu te intereseaza divergentele ascunse poti sa renunti la toti indicatorii si sa lasi graficul sa vorbeasca de la sine atat timp cat poti sa iti formezi un principiu concret dupa care sa intri. Depinde ce i se potriveste fiecaruia, dar oricum cu cat e mai incarcat graficul cu atat are mai multa informatie de procesat creierul si asta uneori s-ar putea sa te incurce cand poti sa pastrezi lucrurile cat mai simplu si mai clar.

 

Cu toate ca ma repet o consider suficient de importanta incat sa o scriu din nou: Nu intrarile iti determina performantele ci iesirile. Nu predictibilitatea iti determina profitul ci diferenta dintre castiguri si pierderi.

 

Repet si pontul: Link

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arata ok cand ai postat. Acum pretul a luat-o bine in sus deci setup-ul impuls-corectie a disparut. Felicitari oricum!

Ce zici? Nu iti seamana cu 1,2,3 care il foloseai tu?

 

De mentionat ar fi totusi ca atunci cand intri la fractal la o divergenta clasica sa fii pe faza in caz ca apare o divergenta ascuna pentru ca acolo ar fi indicat sa iesi. La divergenta clasica intri impotriva trendului iar daca iti apare o divergenta ascunsa ea semnaleaza o posibila continuare a trendului macar cu un mic impuls.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos, doar ca uite o posibila divergenta ascunsa pe 1h:

 

post-2415-127018662148_thumb.gif

 

s-ar putea sa faca inca un val in jos inainte sa o ia decisiv in sus?

 

later edit: daca nu era divergenta aia ascunsa idea trade-ului imi placea. ai cam prins idea care o aplic eu cu fractalii <:-P

Editat de sian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.