Sari la conținut

Trend-urile sesiunilor majore


Postări Recomandate

dupa cum am explicat in titlu, vreau sa explic cum se poate aborda tranzactionarea intra-day in functie de directia imprimata de sesiunile majore. oricine face deja trading intra-day stie lucrurile astea, asa ca ma adresez in primul rind incepatorilor.

 

pe scurt, de la ce am pornit: discutam in alt topic despre graficele de 4 ore, si am explicat acolo ca nu le consider relevante ca pattern-uri. fiecare broker are serverul lui si graficele h4 sunt diferite in functie de ora serverului; la fel si graficele daily. asa ca intrebarea fireasca la care am incercat sa dau raspuns este, care dintre aceste grafice sunt cele relevante?

 

in forex nu exista pauze in tranzactionare, saptamina tine de la primele ordine plasate luni dimineata in noua zeelanda, pina la ultimele ordine plasate vineri seara de americani. practic, nu putem vorbi de un grafic daily, pentru ca nu avem o inchidere a zilei de tranzactionare, asa cum se intimpla de exemplu cu actiunile. insa acceptiunea generala este ca inchiderea new york ar putea fi interpretata ca inchiderea zilei, asa ca pentru a vedea un grafic daily relevant trebuie sa aveti un broker la care are ora 0 pe server = ora de inchidere a sesiunii americane.

 

mai departe. graficele h4 nu sunt relevante calitativ, ci poate doar cantitativ. inchiderea si deschiderea lor nu are absolut nici o relevanta practica. evenimentele care conteaza, si deci care misca piata sunt deschiderile si inchiderile sesiunilor majore - asia (tokyo), londra si statele unite (ny + chicago).

 

nu vreau sa explic de ce sunt importante aceste nivele, ci doar sa dau exemple de cum le putem folosi in interesul nostru.

 

am sa postez graficul g-j de pe ziua de azi, pe care am marcat preturile la care au inceput si s-au terminat fiecare dintre cele 3 sesiuni. ideea de baza care trebuie retinuta este ca deschiderea unei sesiuni imprima o miscare intr-o anumite directie, iar inchiderea ei poate insemna incasarea profitului. din exemplele pe care le pun o sa observati ca aceste deschideri/inchideri sunt de fapt nivele s/r.

 

si pentru ca o imagine face cit o mie de cuvinte, o sa pun un grafic (liniile sunt puse manual) cu toate aceste nivele de azi si o sa ne concentram separat pe fiecare nivel.

post-1398-127352102258_thumb.gif

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

deschiderea tokyo, test in jos. pretul s-a intors in sus, a depasit maximul facut putin inainte, a mai facut un test si apoi a continuat in sus fara sa se mai uite inapoi.

 

din graficul de fata tragem 2 concluzii: 1, directia pe tokyo a fost in sus; si 2; suportul este zona dintre deschiderea tokyo si minimul primului test. directia data de deschiderea sesiunii se va pastra pina cind aceasta zona de suport este sparta.

post-1398-127352280116_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acelasi lucru si pentru deschiderea londrei. pretul a fost impins in sus, iar noul suport a devenit zona in care s-a deschis londra.

post-1398-127352336906_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

inchiderea tokyo si deschiderea ny, londra activa.

 

1. directia pe londra e in sus.

2. dupa ce tokyo a inchis, suportul a mai fost testat odata. daca ar fi trecut, pretul ar fi continuat in jos pina la deschiderea londrei. n-a trecut, asa ca s-a indreptat in sus.

3. sesiunea americana deschide si nu vrea sa continue mai departe in sus. prima cadere, care se duce in... inchiderea tokyo. ce coincidenta.

 

faptul ca sesiunea americana a impins pretul in jos ne arata ca deschiderea ei s-a transformat in rezistenta.

post-1398-127352405323_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sesiunea americana n-are nici o directie aparenta. pretul se misca in jurul inchiderii tokyo, sparge in jos dar e impins in sus spre ny open...

 

aici situatia este intr-adevar dificil de interpretat. eu am considerat ca, din moment ce londra era inca activa, suportul real este in zona deschiderii acesteia - undeva pe la 138.21. pina aici nimic complicat.

 

problema de interpretare apare in momentul in care suportul reprezentat de tokyo close e spart. pretul ar fi trebuit sa mearga in jos, dar merge in sus. ce facem?

 

interpretarea mea a fost urmatoarea:

- sesiunile active sunt londra si ny.

- londra a aratat ca vrea in sus, si a pus suport la 138.21.

- ny a aratat ca vrea in jos, si a pus rezistenta la 140.18.

- spargerea tokyo close a fost semnalul de atac al suportului, 138.21. insa de la semnalul de atac si pina la atingerea tintei, ne asteptam la CEL PUTIN UN TEST AL REZISTENTEI. care in cazul de fata s-a si produs, 140.18 atins din nou, si pretul se intoarce in jos imediat.

- dupa ce londra a inchis - 139.86 - pretul a trecut prin aceasta valoare si s-a dus in 138.21. ce coincidenta din nou, nu?

post-1398-127352501312_thumb.gif

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce facem mai departe: asteptam inchiderea ny, care probabil va fi in zona asta, 138.5x/6x, si urmarim ce va face pretul in zona ny close.

- daca vrea in sus, atunci se duce in inchiderea tokyo / londra (138.58, respectiv 139.87).

- daca vrea in jos, atunci se duce in deschiderea tokyo de ieri (136.50).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scrat, mi se pare foarte interesanta abordarea asta si cred ca e destul de aproape de adevar. Sper sa continui cu mai multe exemple si tip-uri :|

Am si o intrebare sau observatie. Am incercat sa trasez liniile de inchidere si deschidere a sesiunilor importante de tranzactionare si am obtinut rezultate oarecum diferite fata de ale tale in unele cazuri. De exemplu Londra inchide la ora 19:00, ora Romaniei. Pe graficul tau linia de inchidere pentru Londra e undeva mai devreme, chiar inaintea barei mari de scadere de sub 140 pe graficul M15.

Am I missing something here?

 

Later Edit: Mi-am dat seama ca poate ar fi fost o idee buna sa pun linia la deschiderea barei si nu la inchiderea ei. My bad... :|

Editat de raxxisbest
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce s-a intimplat azi pe g-j.

 

incotro se duce? cine incearca?

post-1398-127358842995_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce s-a intimplat azi pe g-j.

 

Chiar am intrat azi pe gj dupa inchiderea sesiunii de la Tokyo si am luat cativa pipsi din scaderea de vreo 140 pips. A fost interesant cum a trecut de openul de la Londra, a facut o retestare si dupa aceea si-a continuat scaderea. In ceea ce priveste evolutia viitoare cred ca trebuie asteptata reactia pretului in jurul deschiderii sesiunii de la tokyo. Daca va fi respins este posibila continuarea trendului in general down de astazi. O sa fie interesant, avand in vedere ca dupa deschiderea NY tendinta a fost de urcare.

Sa vedem ce o sa iasa, insa in general mizez pe sell...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.