Sari la conținut

Trend-urile sesiunilor majore


Postări Recomandate

actualizare la euro - situatia de fond nu s-a schimbat, urcarea in forta de la finele ny de ieri a fost o alta oportunitate de adaugare pe sell.

post-1398-12748949452_thumb.gif

post-1398-127489495116_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si inca un exemplu, la fel, foarte aproape de suport: u-cad.

 

- sub 1.0579 este confirmat inceputul unei miscari in jos, care ar trebui sa se duca macar in 1.0180.

- peste 1.0687 este confirmata continuarea trendului existent ascendent, care ar trebui sa treaca peste ultimul maxim de la 1.0852

post-1398-127489544549_thumb.gif

post-1398-127489545629_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

o pereche pe care n-o urmaresc decit uneori. sell frumos. nu l-am luat, ca nu am fost pe faza. oricum, e in directia trendului de pe monthly.

post-1398-127490422956_thumb.gif

post-1398-127490423685_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...
  • Moderators

Am gasit indicatorul acesta mai demult (nu mai stiu daca a mai fost postat pe vamist sau l-am gasit in alta parte pe web) si l-am testat, nu mai stiu cu ce ocazie, si stiam ca contine o eroare, dar nu mai stiam ce eroare. Nu se vede de prima data cand il pui pe grafic, dar in cod se vede, desi mi-a trebuit oleaca de timp sa imi aduc aminte... Daca minimul sau maximul sesiunii se produce pe prima sau ultima candela din dreptunghi, si daca parametrul HighRange este setat la true, atunci dreptunghiul nu ia in considerare acest minim/maxim (pierde prima si/sau ultima candela la calcule). Daca parametrul este false, atunci eroare nu conteaza, deoarece indicatorul traseaza niste "benzi" verticale, fara a considera minimul si maximul pe sesiuni.

 

Dar daca vreti dreptunghiuri, atunci trebuie sa modificati functia DrawObjects() acolo unde se calculeaza p1 si p2 sa considere numarul corect de bare. O alta "omisiune" (nu este eroare) este ca autorul a folosit functiile Highest si Lowest, care sunt obsolete inca din versiunea 3. Ele sunt prezente in versiunea 4 a lui MT, dar nu sunt documentate in help, daca va uitati in sursa nici macar nu sunt scrise colorat. Aceste functii sunt pastrate pentru compatibilitate, dar vor dispare in viitor, varianta corecta si recomandata de MQ este iHighest() si iLowest(), care au aceiasi parametrii.

 

O alta varianta este sa sa il folositi pe M30, unde oricum miscarea se vede cel mai bine, comparativ cu celelalte charturi intraday, si in acest caz sa dati ora de deschidere a sesiunii cu o jumatate de ora mai devreme, iar ora de inchidere cu o jumatate de ora mai tarziu. Daca faceti asa nu este nevoie sa modificati codul, dreptunghiurile sunt trase corect ca preţ, dar ele se vor intinde pe axa timpului cu o jumatate de candela in ambele directii (poate ca e mai bine asa, dreptunghiul include candelele sesiunii complet in interiorul lui).

 

Edit

 

pentru un broker cu GMT+3 (liteforex) am facut deja calculele incat dreptunghiurile sa arate bine, daca brokerul vostru are gmt+2 (dukas), scadeti o ora. Primele valori sunt pentru London, celelalte doua pentru NY.

Pentru brokeri US, calculati voi timpii corecti

 

 extern int    NumberOfDays = 50;        // etc
 extern string Begin_1      = "10:30";
 extern string End_1        = "18:00";
 extern color  Color_1      = DarkSlateGray;
 extern string Begin_2      = "15:30";
 extern string End_2        = "22:00";
 extern color  Color_2      = DarkSlateBlue;
 extern bool   HighRange    = True;
Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe mine indicatorul acesta mai mult m-a facut confuz. Eu de la Scrat intelesesem ca dreptunghiurile se deseneaza in felul urmator. De exemplu pe sesiunea londoneza: dreptunghiul care indica zona de rezistenta se traseaza pe o 'distanta' de 24 h de la inchiderea sesiunii la urmatoarea inchidere, iar amplitudinea zonei de rezistenta este data practic de valorile high si close a sesiunii precedente. La fel si pt zonele de suport: regiunea de suport e data de valorile low si close a sesiunii precedente.

Insa indicatorul i-ParamonWorkTime imi deseneaza un dreptunghi cuprins intre low si high a sesiunii londoneze curente. La fel si pt NY. Asta la ce ma ajuta?

Din cate am inteles de la Scrat, valorile high, low si close dupa inchiderea sesiunii de azi sunt batute in cuie si acestea reprezinta zone de suport si rezistenta pt ziua de maine. Iar aceste zone s-r sunt cu atat mai semnificative cu cat se suprapun mai mult cu alte zone s-r de la alte sesiuni (Tokio, NY). De asemenea, pt tranzactionare intraday ma uit la valorile open ale celor trei sesiuni pt a vedea incotro tinde sa mearga pretul insa tinand cont de suportii si rezistentele date de valorile high, low si close ale sesiunii/sesiuniilor precedente.

Pt modul acesta de intelegere acest indicator nu ma ajuta la nimic.

Daca insa am inteles gresit strategia, va rog sa ma ajutati.

Editat de adyp
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Indicatorul paramon-bla-bla deseneaza niste dreptunghiuri pe perioadele care i le spui tu, fie ele sesiuni ori perioade de dupa sesiuni. El nu are idee cand e sesiune, se bazeaza pur si simplu pe orele care i le dai tu, care trebuie sa fie ajustate in functie de ora brokerului tau si in functie de ora de vara (DST) pentru sesiunea londoneza si newyorkeza, etc. Exemplu meu e dat pe interiorul sesiunii, dar daca vrei perioada de dupa, atunci poti sa o schimbi din parametri.

 

Daca asta ajuta in vreun fel la strategie sau nu, well, habar n-am. Ceea ce ai explicat tu este foarte corect, ai inteles perfect, dar cred ca aici doar Scrat poate da detalii.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.