Sari la conținut

Analiza Ichimoku Kinko Hyo


Sunteti interesati de analize video saptamanale din perspectiva Ichimoku Kinko Hyo  

86 membri au votat

  1. 1. Sunteti interesati de analize video saptamanale din perspectiva Ichimoku Kinko Hyo?

    • da
      79
    • nu
      7


Postări Recomandate

Calculul probabilitatii este o abordare personala si nu are legatura cu indicatorul nu? Adica astfel de probabilitati le pot "inventa" cu orice indicatori sau orice tip de analiza. Aceste probabilitati sunt predispuse la subiectivism si fiecare le poate "vedea" altcumva. Poate unul zice 75% altul doar 60% si cazurile extreme si irealiste 100%. Nu cred ca exista 100% pe forex NICIODATA. Poate 99.99% dar niciodata 100% :)) Aici deja e de bun simt si modestie ca daca chiar am fi in masura in care sa facem astfel de previziuni cu acuratete, acum eram fie pe insula privata fie manageri de fonduri de investitii, in orice caz de la milionari in sus.

 

Apropo de probabilitati nu inteleg de ce esti bullish pe daily la gbpnzd cand Tenkan este sub Kijun iar pretul este sub banda superioara Senkou. Idem pentru 4h, nu inteleg de ce esti bearish cand Tenkan este deasupra lui Kijun iar pretul este deja deasupra Senkou. Sper sa ma lamuresti. Si daca chiar nu am inteles indicatorul sper sa nu te superi, promit sa recitesc topicul de cateva ori inainte sa mai pun intrebari.

Editat de Cityzen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Cityzen

 

Este o intrebare pertinenta. Probabilitatea ce favoarizeaza urcarea provine din sentimentul bullish, cat si din previziune (Future Kumo - Kumo-ul viitor), bullish si ea, in defavoarea probabilitatii de a cobora, exemplificata doar prin studiile momentum-ului, Tenkan-sen si Kijun-sen.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Aha, eu deci trebuie sa inteleg din analiza ta ichimoku ca pe weekly vom vedea o coborare, deoarece probabilitatea e down, dar asta numai dupa o urcare scurta, deoarece pe daily probabilitatea e up, iar urcarea aceasta scurta va fi fâsâită şi scremută, deoarece pe H4 probabilitatea e down. Hihi. Adica conform liniei albastre din desenul de mai jos, eventual cu una sau mai multe retestari ale suportului verde, inainte de coborarea mare.

 

post-1272-089273800 1284963516_thumb.png

 

Nu zic ca nu e posibil, ba chiar e foarte probabil, conform cu analiza mea personala, care nu e legata de ichimoku. Deci sageata albastra sa fie!

 

Parerea mea insa este ca vom vedea o spargere a liniei galbene de rezistenta in cateva saptamani. Spun asta deoarece ADX sta sub o linie de rezistenta el insusi, pe care se pregateste sa o sparga, poate chiar pe urmatoarea crestere a lui DI+, iar in trecut vedem un fail swing (pe liniile verzi, cursul se intoarce formand suporturi intraweek din ce in ce mai ridicate, pe daily este aproape un "Head-and-Shoulders" inversat).

 

De asemenea in trecut vedem o divergenta foarte mare (liniile rosii). Reamintesc, pentru cei ce se asteapta ca la divergente liniile sa aiba inclinatie diferita, adica pe curs in jos si pe indicator in sus, reamintesc deci ca ADX este un indicator care indica forta trendului, iar liniile lui subordinate indica respectiv forta ursilor (DI-) si a taurilor (DI+) luate separat. Deci daca ADX scade, asta inseamna ca forta trendului scade, dar cursul reuseste totusi sa faca un nou minim. Asta reprezinta o divergenta bullish majora pe ADX. Divergentele bearish pe ADX arata ca si la ceilalti indicatori, adica linia rosie pe curs creste (cursul reuseste sa faca noi maxime) in timp ce linia rosie pe indicator cade (forta trendului cade). Dar, precum explicam mai demult, divergantele bullish pe ADX sunt un pic mai speciale, in sensul ca ambele linii rosii scad. Daca am explicat eu aiurea si nu ati inteles de ce, ganditi-va singuri ce se intampla acolo.

 

Deci avem divergenta majora bullish pe ADX, atat pe main line (scade forta trendului) cat si pe DI- (scade puterea ursilor). (Forta trendului poate sa scada pt ca scade puterea ursilor, ori pt ca creste puterea taurilor, prima este semnal de reversal, a doua este semnal de continuare, daca ursii sunt destul de puternici, atunci ei vor mentine controlul trendului down, deci este doar un pull-back temporar). Avem deci un semnal de reversal, confirmat si de volumele uriase din ultimele septamani.

 

Forecastul care il dau eu este crestere (fâsâită sau mai zgomotoasă) pana la linia de rezistenta galbena, dupa care spargere in sus, conform sagetii verzi.

 

Scuze pt offtopic, dar tot voiai tu comentarii si critici, iar cum la ichimoku nu ma pricep... (incă...)

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Analiza curenta GBP/NZD, (weekly, daily, 4h):

 

 

post-2510-075525400 1284897963_thumb.png

 

Probabilitatea de pe 4h, cea de 75% de a merge in directia down, s-a concretizat pana acum cu un retrace de 50.0 Fibonacci, 78.6 nivel Fibonacci Fan si 88.6 Fibonacci Time din miscarea initiala up. Urmatoarele cateva candle sunt decisive pentru un rebound in sus, intrucat se afla o zona cluster foarte importanta, definita de Flat Bottom a Senkou Span B. Probabilitate miscare down actuala: 50%

 

post-2510-075261900 1285005794_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

GBP/NZD, daily:

 

Probabilitatea de 75% pentru o posibilia urcare nu s-a concretizat, ba din contra, pretul a coborat sustinut. Motivatia acestui fapt sta in alinierii a unei serii de indicii care s-au aliniat: zona de rezistenta Ichimoku (cluster Tenkan-sen-Kijun-sen si Banda de Kumo, faptul ca rezistenta Flat TOP a Senkou Span B era aproape nu trebuia neglijata nici ea), 50.0 % retrace si 61.8 Fibo Fan.

 

post-2510-097147300 1285079540_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe GBPJPY 4h sunt elemente "bullish". Tu ce parere ai?

 

Completarile care s-ar aduce ar fi ca Senkou Span A s-a comportat ca si suport pentru pret si ca "elementele bullish" sunt: sentiment bullish, momentum bullish, trend general bullish si previziune bullish, deci 100% probabilitate pentru miscare in directia UP.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.