Sari la conținut

Patternuri


Postări Recomandate

  • Moderators

Si Tradelover zicea de acel ZUP AICI insa eu prefer sa le depistez si sa le masor singur.

 

Toata stima mea pt faptul ca muncesti singur si vrei sa inveti. Linkul insa este superflu, vad ca nimeni nu se sinchiseste sa caute treadul adevarat unde vorbeam despre zup, asa ca hai sa caut eu.

 

1. Topicul despre ZUP;

2. Postul meu in care ii faceam analiza (versiunii 4.x);

3. Tot in astea gasiti documentatie in engleza (google sa traiasca!) precum si ultimele versiuni de zup la vremea aia (7.x postate de Scrat) si indicatii si analize armonice postate de Mfx;

4. Paternuri postate de Flames in si de Scrat in topicul de strategie al lui Mfx unde se povesteste despre gartley si se dau si poze si indicatii cum se calculeaza (ar fi bine sa cititi tot topicul, 51 de pagini, de pe la pagina 4-5 incolo se vorbeste foarte mult despre gartleyuri si fluturasi, exista analize bune si explicatii, puse de Scrat, Mfx, Flames si Phaeton, linkul dat de mine duce undeva in pagina 24 si respectiv 26);

5. Analiza Fibo (made by tradelover!) si partial, planul meu de trading la vremea aia (majoritatea inca actuale!) (doua posturi lungi la rand, cititi de asemenea deschiderea topicului si continuarea, postata de Fata Morgana).

6, Cititi "Bollinger on Bollinger Bands", [later edit: STFW, ori GIYF, adica search the fucking web, ori mai politicos spus, google is your friend, link aici...], paternurile astea au fost discutate pentru prima data de catre Bollinger, unii traderi inca le numesc si la ora actuala "W-urile lui Bollinger" (Dublu Veurile lui Bollinger). Cartea contine o abordare foarte faina si cu totul diferita, in plus are toate aceste patternuri pe o singura pagina (dupa care urmeaza explicatii la fiecare), daca aveti careva cartea, printati pagina aia si puneti-v-o pe perete).

 

Offtopic

Stefan, it happens again! din topicul de la punctul 5 de mai sus au disparut 2 posturi, cele anterioare aceluia la care am dat link, sunt goale, iar in unul dintre ele a ramas doar o poza... era o gramada de text... iar a ramas discutia in aer

 

Probabil ca s-au dus cand am trecut la versiunea actuala de forum (linkurile din postul 17 au formatul versiunii vechi, de aia nu apar pozele in text, totusi pozele apar la sfarsitul postului, nu s-au pierdut), si probabil ca nu se mai poate face nimic, dar te rog sa ai grija sa nu se intample iar cand trecem la noua versiune de forum, ca sa mor eu daca mai pun vreo analiza ori vreun post lung... grrrr...

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incerc sa-mi aduc si eu aportul in privinta ZUP cu un pachet de indicatori si un template ceva mai complex care urmareste inclusiv undele formate si paternurile pe tf-urile superioare. Ex: daca sunt pe tf h4 pot vedea aici si undele formate pe daily, weekly si monthly.

Urmeaza cateva imaginii sugestive si pachetul de indicatorii absolut obligatorii pentru buna functionare a templateului.

 

post-1363-12756275246_thumb.png post-1363-12756275178_thumb.png

post-1363-12756275212_thumb.png

 

In arhiva atasata gasiti indicatorii si fisierul template.

1barzupdml.rar

Editat de oltciter
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Posibil sa se formeze un crab pe GBPUSD mai are pana sa ajunga la nivelul ideal, cluster fibo ce coincide cu un minim anterior 1.4440

 

post-2415-127566954684_thumb.gif

 

Mie nu imi place sa intru blind. Prefer sa astept sa dea semnale ca ar tinde sa o ia in directia urmarita. Chiar daca astfel intru mai tarziu, SL mai mare, profituri mai mici, consider ca pe termen lung pot sa maresc asa rata succesului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Posibil gartley pe GBPJPY H1.

 

Premise

-121.7 confluenta cu 78.6

-confluenta cu MA200, MA ce are potentialul de a actiona ca zona de rezistenta

 

Entry point

-132.75 nivel de sell limit

 

Management

-SL de 70 pips, putin deasupra punctului X al patternului gartley

-Nivel de BE 132.5 sau 132.2

-Posibil TP1 la 132

-Posibil TP2 la 131

 

Atentionari

-ultimul high sa format in jurul lui 132.5 Odata spart acest nivel e posibil ca pretul sa prinda ceva mai multa viteza si sa mearga in sus ceva mai mult. Un plus pentru nivelului nostru de entry insa il constituie faptul ca zona lui 132.75 a fost ultimul nivel de suport inainte de caderea relativ violenta de vreo 300 de pips din actualul punct X al patternului gartley. Astfel in zona lui 132.75 sunt sanse ca pretul sa reactioneze.(fost suport spart poate deveni acum rezistenta)

-fiind un tf mic, iar zona in care ne aflam destul de complicata, as zice ca un sell limit agresiv, cu aducere la be la 132.5 este cel mai recomadat. Daca asteptam ca pretul sa reactioneze pentru ca mai apoi sa intram s-ar putea ca deja sa fie prea tarziu, iar sl-ul ar fi deasemenea mai mare.

-mi-ar place sa vad o atingere a nivelului in urmatoarele 2-3 ore maxim. Daca pretul sovaie prea mult in zona in care se afla acum, s-ar putea ca 132.5 si 131.4 sa devina limite ale unui canal foarte ingust de range pe H1. Astfel se formeaza posibilitatea unei acumulari de tensiune ce ar putea sa erupa fie in sus, trecand si prin entry point si prin sl, fie in jos, caz in care patternul ar fi invalidat.

 

Am pus analiza aceasta ca o simpla idee. Personal nu am sa intru pe real pe acest nivel, intrucat nu urmaresc zonele de rezistenta formate de patternuri decat daca acestea din urma apar pe tf-uri mai mari. Plus ca sl-ul de 70 de pips nu imi convine din punct de vedere al money managementului. Am observat insa aceasta confluenta pe grafic si m-am decis sa o postez aici ca si exemplu in timp real pentru cei care studiaza patternurile armonice.

post-3657-127606706476_thumb.gif

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Da, a fost frumos patternul si a si functionat ok, dar nu l-am urmarit la vremea lui din pacate. Era o confluenta a lui 121.7 din primul val orientat in sus cu 261.9 din cel de-al doilea val, mai mic.

 

O mica corectie totusi, e vorba de un butterfly si nu un gartley. Patternul e ok, dar probabil ai incurcat denumirile.

 

Legat de ultimul pattern postat de mine, acel gartley, dupa parerea mea se poate renunta la ordinul sell limit. Zona aceea mentionata de mine, zona lui 132.75, care sa comportat ieri ca ultim suport inainte de breakul de vreo 300 de pips, a functionat azi ca si rezistenta, pretul reactionand la atingerea minimului format ieri pe acea zona la 132.65-132.66. Din pacate pretul nu a urcat insa destul de mult incat sa atinga nivelul de entry. Din punct de vedere tehnic patternul nu este neaaparat invalidat. ABCD-ul inca se poate termina in nivelul 132.75 urmand ca apoi sa inceapa coborarea, dar din punctul meu de vedere punctele de reper pe care le aveam initial s-au pierdut acum odata cu aceasta miscare down de vreo suta de pips plecata din apropiere de nivelul nostru stabilit initial.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

probabil le-am incurcat, nu zic nu.

stiu cum se numesc dar nu m au interesat asa ca nu fac asocierea.

le am studiat insa o vreme si pe alea, iar uneori sunt prea frumoase si vizibile.

dupa cum se vede eu l am trasat manual. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderators

Posibil Gartley pe GBPUSD Daily

 

Premise

-confluenta fibo 161.8 cu 61.8

-confluenta cu 1.5 nivel foarte important

 

Entry Point

-1.5025 nivel de sell limit

 

Management

-SL de 50 pips

-Posibil TP1, sau aducere la BE la 1.49

-Posibil TP2 la 1.4770 (punctul B al patternului)

 

Mentiuni

Desi patternul sa format pe un tf mare am ales un SL strans, intrucat zona prezinta un potential de respingere imens. Am ales astfel acest SL pentru a acoperi maximele precedente formate in zona lui 1.5 round number. Odata sparte aceste maxime putem sa renuntam la trade fara nici o problema.

O plasare a SL-ului ceva mai sus la 80-100 pips nu si-ar avea rostul incat acea zona(zona lui 1.5125, fost suport) consituie o posibila zona de rezistenta favorabila intrarii noastre. Rezonabil ar fi doar un SL mai sus de 1.5125, un Sl de vreo 150 pips poate, dar un stop loss atat de mare ar reduce foarte mult raportul Risk Reward reducand profitabilitatea trade-ului.

post-3657-039766600 1277280716_thumb.gif

Editat de Criodi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.