Sari la conținut

Trading pe nivele de suport si rezistenta


Postări Recomandate

Salut!

Acesta este primul meu post pe Vamist si am ales sa il pun aici pentru ca am gasit metoda ta apropiata de ceea ce vreau eu sa imi insusesc,o metoda bazata doar pe actiunea pretului,fara indicatori de genul MA sau Stoch...in fapt mi-am golit acum cateva luni charturile de toti indicatorii...si bine am facut.Ideea principala la care am subscris este aceea ca pretul are memorie.Metoda pe care vreau sa o aplic eu este cea a lui Michael J. Huddleston(InnerCircle Trader),scalping,bazata pe Key Support/Resistance,Fractali,Short Term Low/High(STL/STH),Intermediate Term Low/High(ITL/ITH),Long Term Low/High(LTL/LTH),Market Flow,Fib,Pivoti,Sesiuni de tranzactionare,scalare de pe Time Frame-uri mari(W1,D1,H4) pe TF-uri mici(M15,M5),introduc Fib in Fib pana pe M15,M5 pentru a gasi OTE(Optimal Trade Entry)momentul exact al intrarii pe piata,London Open,NY Open,London Close si nu in ultimul rand divergenta intre Fiber si Cable.Tin sa mentionez ca sunt un newbie,experienta mea in Forex incepe undeva in martie,acest an,sunt departe de a spune ca sunt rentabil long term:),dar am reusit,cu un oarecare profit, sa imi respect cu strictete cateva reguli de aur peste care nu voi trece nicodata:

1.Daca intr-o zi iau o pozitie si aceea e pierzatoare,atunci acea zi este inchisa.Citesc doar pe forum si cartea in curs,atat.

2.Daca cea de a 2-a pozitie consecutiv in aceeasi saptamana este tot o pierdere,atunci saptamana de tranzactionare s-a terminat!

3.Risc 0.5% ,raport R/R 1:3(depinde de urmatorul key S/R,pivot),pe LC(London Close) e bun si 1:1.

Voi urmari indeaproape topicul tau,am gasit si alte interventii ale tale extrem de folositoare,pentru care iti multumesc!

 

@vladv

 

stiu ca intrebarea e veche dar daca nu ai gasit intre timp,poti incerca asta.Se poate seta ora in functie de sesiuni(London,NY,Tokyo)

http://www.4shared.com/file/TGX3q35S/PivotDailyMacro.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 luni mai târziu...

După părerea mea e bună abordarea asta. Nivele de support și rezistență. Dar hai să ne mai adîncim puțin. Să ne punem întrebări adăugătoare. Ce se petrece acolo, de ex. la un nivel de rezistență? După ce criterii clasificăm acest nivel? Se vinde agresiv de acolo, sau poate sunt 2-3 ricoșări și 5 spargeri? Ce indică că avem vînzare agresivă? Ce avem cînd Volume Profile coincide cu un nivel R/S, e de bine sau mai bine nu e de băgat în "poză"?

 

PS Cred că abordarea DOAR a nivelelor e jumate de strategie. Ne mai trebuie să știm ce va face "publicu", ca să NU ne alăturăm lui.

Pace.

Editat de netinvestmen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

PS Cred că abordarea DOAR a nivelelor e jumate de strategie. Ne mai trebuie să știm ce va face "publicu", ca să NU ne alăturăm lui.

 

 

Exista metode eficiente de a afla ceea ce va face publicul; interpretarea patternurilor de lumanari/bare este una din aceste metode .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 luni mai târziu...
  • Moderators

Imi citeam cu nostalgie postarile acestea si m-am gandit sa mai reinviu topicul, poate ii inspira pe altii la discutie. Asta e strategia de la care a plecat totul pentru mine. Desi azi ce se petrece in capul meu in cazul fiecarei tranzactii e un haos total (un haos ordonat totusi) un amestec de fundamente, sentimente, analize tehnice etc, ideile de baza au ramas aceleasi. Buy si sell pe retracement in directia opusa miscarii recente (retracement-ului) dar in directia miscarii ample (trendului). Pentru cine gaseste topicul acesta interesant il incurajez sa se intereseze de nivele de s/r, nivele de supply/demand, price action etc si sa studieze cat de mult poate. Nu m-am imbogatit pana acum din metoda asta, dar banii care i-am pierdut nu au fost niciodata din cauza strategiei iar banii care i-am castigat au venit mereu datorita strategiei.

 

In fine, ca sa nu fie doar vorbaraie am si un chart pe EURUSD cu nivele importante si idei de trade pe baza strategiei. BONRET inseamna buy on retracement, SONRET inseamna sell on retracement. Adica astepti ca pretul sa sparga nivelul si apoi intri in directia spargerii cand pretul se intoarce la nivel. Daca se intoarce.

 

Dupa ce a crescut pe victoria lui Obama, EURUSD a fost respins din EMA 200 si s-a intors de unde a plecat. Eu am pus un bet long pe EURUSD strict pe ideea ca Obama va castiga. Nu am avut niciun fel de dovezi stiintifice care sa imi sprijine ideea dar pur si simplu nu am crezut ca Romney are stofa de presedinte. Am avut dreptate si am scos un trade frumos de 3:1. As fi vrut si un short pe acel EMA200, dar azi m-am trezit tarziu iar ieri si alaltaieri nu am avut impulsul de a pune un pending sell acolo. In fine. Mai departe nu prea am un scenariu fundamental foarte clar. Inca nu imi dau seama cat din QE este priced in si cam cum se va misca piata in functie de ce asteptari de QE avem. In fond, un fiscal cliff rezolvat e risk on si deci dollar slab, insa un fiscal cliff rezolvat e si un QE mai mic si deci un dollar puternic. Ramane de vazut in ce directie va inclina balanta in urmatoarele luni.

 

Mai ramane evident de vazut si care e situatia in europa. Daca Spania cere bailout la inceputul anului viitor si americanii rezolva fiscal clifful atunci s-ar putea sa fim risk on indiferent de ce anticipari de QE avem. Toate la timpul lor insa. Pana una alta chartul:

 

post-3657-0-78478100-1352291480_thumb.gif

 

Deci sell pe 1.275 daca pretul sparge nivelul in mod convingator si apoi se intoarce si buy pe 1.2875 daca pretul sparge in sus si apoi se intoarce. Targetul pentru buy e la 1.305 - 1.31 iar targetul pentru short e in zona lui 1.26.

 

PS: Draghi a dat din gura cat am scris eu postul asta si pretul a fost impins tare catre 1.275. Ideea de baza ramane aceeasi insa. Avem nevoie de un break solid si o stationare a pretului sub 1.275 macar cateva ore pentru a considera break-ul valid si nu doar un spike. Daca va tine instalatia puteti merge long la 1.275. E nivel de rezistenta bun iar speech-ul lui Draghi e posibil sa nu creeze decat un spike. E adevarat ca am avut si rezultate/forecasturi economice postate de EU commision care arata destul de rau dar nu cred ca acestea sa fi surprins cu adevarat pe cineva. Oricum, eu stau pe bara pana nu vad un break intr-o directie. Asta cu buy-ul pe ideea ca pretul merge prea tare in jos e gambling nu trading.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 luni mai târziu...

Ordinele limit sunt mult mai eficiente decat stop. Am inteles lucrul asta dupa cateva zile de studiu al suportului si-al rezistentei. Dar evident sunt mult mai riscante motiv pentru care este nevoie de analiza si confirmari solide. Insa rewardul nu se compara cu cel al stop-urilor intrucat, cel putin in ceea ce ma priveste, riscurile sunt reduse la minim daca se aplica un MM extrem de defensiv. Se obtine un Stoploss raportat la intrare foarte eficient pe cand cu pending stop trebuie sa iei in calcul si spreadul hai sa-l punem de 3 pips da-l drec, si inca un pip zvacnirea pretului.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...

 

 

Fost suport, momentan rezistenta

Un alt punct foarte important totodata il reprezinta conceptul de schimbare a polaritatii, adica transformarea fostelor nivele de rezistenta in nivele de suport si invers. Psihologia din spatele acestor nivele este lesne de inteles. Imaginati-va nivelul x ca fiind un nivel de suport major pe care marea majoritate a traderilor se incarca cu longuri. La un moment dat insa din diverse motive, greu de cuantificat, nivelul de suport cedeaza si pretul este impins sub acesta. Cei care au avut long pe acel nivel simt acum durerea cauzata de un trade negativ si asteapta ca piata sa le dea o a doua sansa pentru a isi putea inchide long-urile la break even si pentru a adauga eventual noi ordine short. Pe acelasi nivel vor astepta si cei care nu au prins break-ul zonei de suport si care vor si ei acum o a doua sansa de a se incarca cu shorturi in noua directie a pretului. Pe acelasi nivel asteapta totodata si speculatorii care evalueaza importanta acelui nivel si asteapta si ei retragerea pretului pentru a isi incarca shorturile speculand tocmai plasarea acelor ordine sell de catre traderii mai sus mentionati. E lesne de inteles cum fosta zona de suport se incarca acum cu shorturi determinand ca acest nivel sa se transforme din fost suport intr-o noua zona de rezistenta.Aveti un exemplu in Fig. 3.

 

attachicon.gifsr.gif

Fig. 3 – Fost suport devine acum rezistenta. Daca priviti graficul, acelasi fenomen are loc ceva mai jos intre 1.39 si 1.38

 

 

 

 

Situatia face ca de foarte multe ori ,si de cele mai multe ori asa se intampla intr-un trend hotarat,  miscarea de retragere sa nu urce pana la suportul devenit acum rezistenta. Si-atunci apare intrebarea, cum stii  ca retragerea s-a terminat ? Daca spui ca fibonacci, nu, sub nici o forma, fibonacci da rateuri de prea multe ori, cel putin pentru mine, sau cel putin punctul meu de vedere, anume acela ca daca am o spargere de suport ca in cazul de mai sus, eu vreau sa iau miscarea cat mai de la final. Acest lucru este vital pentru a reduce pierderile  enorm. Abia atunci putem sa spunem, in opinia mea, ca aplicam un management al banilor ca la carte cu risc infim si reward demn de luat in seama pe fiecare trade. Ori ca sa indeplinesc acest obiectiv, ar trebui sa studiez Elliot Wave , caci acolo vezi miscarea la D si intri la minut de indata ce s-a terminat.  Dar nu oricine e facut sa fie expert in Elliot, asa ca incercam sa o luam putin pe aratura, ca vorba, tot la Bucuresti ajungem si pe aratura si pe sosea.

 

Daca una din variantele de raspuns apare ca fiind "linie de trend pe corectie si la spargere dai sell" iarasi acest lucru nu e viabil. Repet : intrarea trebuie facuta exact de la ultimul swing consumat in sus, deci cel mult dupa spargerea  Low-ului al primului Lower High&Lower Low  care anunta o posibila inversare de trend.

 

post-3825-0-49584200-1363847080_thumb.jpg

 

post-3825-0-57981100-1363847293_thumb.jpg

 

 

 

De ce astfel? Pentru  ca tu ai nevoie sa te acoperi rapid, cu cat ramai mai mult timp descoperit cu atat cresc sansele sa prinzi un SL.

 

Deci ce alternative avem? :)

Editat de Apollo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nu numai ca pretul nu urca intotdeauna pana la ultima rezistenta devenita acum suport, dar uneori chiar si atunci cand urca, urca si trece prin ea ca prin branza. Asta nu-i vreo stiinta ce facem noi aici. Tine de tine sa utilizezi toate instrumentele care le ai la dispozitie pentru a trage o concluzie. Apoi pui trade si aia e. Nu exista nimic exact in trading. Mai ales cand singurele tale resurse sunt graficul si ustensilele tehnice.

 

Da, fibo da rateuri, nici mie nu imi place. Liniile de trend dau si ele rateuri. Nici elliot wave nu-i bun stai linistit. Dar cand ai un pin bar pe un fibo de 50% la confluenta cu round number, ema 200, si linie de trend pai pui trade indiferent unde e fosta rezistanta/suport si aia e. Mai mult de atat ce-ai vrea? Si daca elementele astea nu se intampla foarte des, pai nu pui trade foarte des. Sau te muti pe tf mai mic. Sau schimbi strategia. In plus, inainte de trade, te interesezi si de momentumul actual in piata. De ce a scazut/crescut moneda in ultimele ore? Au fost stiri acolo care au mutat piata? Mai sunt inca valabile acele stiri? Mai au vreo influenta? A fost numai un spike de cateva minute/ore? Care e trendul mare? De ce s-a format acest trend? Mai e inca trend?

 

Sunt foarte multe intrebari care trebuie sa ti le pui instinctiv atunci cand pui un trade. Daca era asa de simplu ca buy/sell la fost suport/rezistanta devenit acum rezistenta/suport era bine. Dar nu e. Marea majoritate pierd pentru ca reduc toata complexitatea chartului la o linie de trend, un nivel de suport, sau vreun oricare alt element unic. Nu asa se face treaba. Trebuie sa le pui pe toate cap la cap inainte de a iti face o parere. Altfel joci la noroc.

 

Strategia asta care am descris-o eu aici nu reprezinta decat un schelet. O fundatie pe care fiecare trader trebuie sa isi construiasca apoi o strategie completa adecvata personalitatii lui. Imagineaza-ti ca eu am deschis topicul asta acum vreo aproape 3 ani. Am construit mult peste fundatia care am pus-o aici si fiecare ar trebui sa faca la fel.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.