Sari la conținut

Trading pe nivele de suport si rezistenta


Postări Recomandate

" Corelare de TF-uri " ai scris tu in profilul tau !.

Acolo e raspunsul . Indiferent ce ai pe grafic , linii de trend , MA , Fibo , oscilatori , toate acestea te pot ajuta la intrarea in piata.

- Problema cea mare e iesirea dintr-o tranzactie . Un TF mai mic decit  cel pe care ai facut intrarea , iti arata intotdeauna iesirea !.

- Din momentul in care reusesti sa stapinesti f. bine corelarea TF-urilor , nu mai ai nevoie de nici un indicator.

- Doar de un grafic. Gol. :>

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Problema la mine e tocmai invers. Stiu directia mare, stiu cand se apropie sa  termine  o miscare mai mare la un tf superior. Fara nici un indicator. Graficul gol. Dar nu stiu cand sa intru la finalul ei. Pentru ca de cele mai multe ori cand intru pe tf mai mic, nu s-a terminat miscarea la tf-ul mare. Pe asta mi-e necaz :) . Rau . Pentru ca imi baga cateva gauri intai si apoi pleaca pe directia de pe tf-ul mare. Si m-am gandit ca poate gasesc inspiratie in vreun raspuns al vreounui coleg de pe aici. Desi nici eu nu sunt adeptul indicatorilor deoarece au lag, am sa incerc sa vad daca cumva ma ajuta sa gasesc o intrare la tf-ul mic. Pentru ca, cu cat scazi TF-ul cu atat scade si lag-ul. Si sa incerc sa combin niste semnale la indicatori pentru a intra cat mai aproape de inceputul noii miscari la tf-ul mare.

Editat de Apollo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Fost suport, momentan rezistenta

Un alt punct foarte important totodata il reprezinta conceptul de schimbare a polaritatii, adica transformarea fostelor nivele de rezistenta in nivele de suport si invers. Psihologia din spatele acestor nivele este lesne de inteles. Imaginati-va nivelul x ca fiind un nivel de suport major pe care marea majoritate a traderilor se incarca cu longuri. La un moment dat insa din diverse motive, greu de cuantificat, nivelul de suport cedeaza si pretul este impins sub acesta. Cei care au avut long pe acel nivel simt acum durerea cauzata de un trade negativ si asteapta ca piata sa le dea o a doua sansa pentru a isi putea inchide long-urile la break even si pentru a adauga eventual noi ordine short. Pe acelasi nivel vor astepta si cei care nu au prins break-ul zonei de suport si care vor si ei acum o a doua sansa de a se incarca cu shorturi in noua directie a pretului. Pe acelasi nivel asteapta totodata si speculatorii care evalueaza importanta acelui nivel si asteapta si ei retragerea pretului pentru a isi incarca shorturile speculand tocmai plasarea acelor ordine sell de catre traderii mai sus mentionati. E lesne de inteles cum fosta zona de suport se incarca acum cu shorturi determinand ca acest nivel sa se transforme din fost suport intr-o noua zona de rezistenta.Aveti un exemplu in Fig. 3.

 

attachicon.gifsr.gif

Fig. 3 – Fost suport devine acum rezistenta. Daca priviti graficul, acelasi fenomen are loc ceva mai jos intre 1.39 si 1.38

 

 

 

 

Situatia face ca de foarte multe ori ,si de cele mai multe ori asa se intampla intr-un trend hotarat,  miscarea de retragere sa nu urce pana la suportul devenit acum rezistenta. Si-atunci apare intrebarea, cum stii  ca retragerea s-a terminat ? Daca spui ca fibonacci, nu, sub nici o forma, fibonacci da rateuri de prea multe ori, cel putin pentru mine, sau cel putin punctul meu de vedere, anume acela ca daca am o spargere de suport ca in cazul de mai sus, eu vreau sa iau miscarea cat mai de la final. Acest lucru este vital pentru a reduce pierderile  enorm. Abia atunci putem sa spunem, in opinia mea, ca aplicam un management al banilor ca la carte cu risc infim si reward demn de luat in seama pe fiecare trade. Ori ca sa indeplinesc acest obiectiv, ar trebui sa studiez Elliot Wave , caci acolo vezi miscarea la D si intri la minut de indata ce s-a terminat.  Dar nu oricine e facut sa fie expert in Elliot, asa ca incercam sa o luam putin pe aratura, ca vorba, tot la Bucuresti ajungem si pe aratura si pe sosea.

 

Daca una din variantele de raspuns apare ca fiind "linie de trend pe corectie si la spargere dai sell" iarasi acest lucru nu e viabil. Repet : intrarea trebuie facuta exact de la ultimul swing consumat in sus, deci cel mult dupa spargerea  Low-ului al primului Lower High&Lower Low  care anunta o posibila inversare de trend.

 

attachicon.gif1.jpg

 

attachicon.gif2.jpg

 

 

 

De ce astfel? Pentru  ca tu ai nevoie sa te acoperi rapid, cu cat ramai mai mult timp descoperit cu atat cresc sansele sa prinzi un SL.

 

Deci ce alternative avem? :)

 

O situatie de genul celei gasite de mine, prin tranzactia din imaginea de mai jos?

 

post-2510-0-58724000-1363893433_thumb.png

 

Noroc chior! Glumesc, desigur.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.