Sari la conținut

Point and Figure Charting


Postări Recomandate

Edit

am creat astazi acest topic, si am facut split la discutia inceputa in topicul "kagi pt metatrader" la sugestia unui forumist interesat de subiect :)

.tradelover




Tradelover,ai putea posta aici pe forum din nou acel indicator pentru p&f trading,eventual si cu regulile de utilizare? Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Este la mine pe blog (link direct), si regulile de utilizare sunt inauntru (din pacate in engleza, sau mai bine zis in pirate-glish :)). Despre cum se tranzactioneaza charturile PF exista zeci de carti si metode pe web. Legat strict de indicator, tot ce ai de facut este sa ii setezi convenabil marimea boxului (iar marimea returului (daca vrei PF clasic) este de 2.5 pana la 3.5 ori mai mare ca marimea cutiei) in asa fel incat sa nu ai doar dreptunghiuri "necolorate", si nici sa ai doar dreptunghiuri "foarte" colorate. O setare buna este aceea in care ai cam 30% cutii colorate si mai putin de 5% "b-star"-uri, aceea ar fi cutia "ideala", cu care poti vâna breakout-urile cu sanse bune de reusita. Cauta pe web despre PF-charting, si cum se tranzactioneaza. Poate ca ar trebui deschis un topic nou, daca sunt mai multi interesati, si o sa dau eventuale explicatii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar acel indicator din arhiva este denumit DEMO,asa ca ma intreb daca il pot folosi in tradingul zilnic nu are vreo restrictie,sau de exemplu o data la care expira?Iar in ceea ce priveste point & figure charting/trading ,dupa cum sunt eu interesat de subiect sper ca mai sunt inca macar cativa traderi pe forum asa ca poti deschide un nou topic pentru aceasta metoda!

Editat de vladv
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

acel indicator este "demo" in sensul ca nu face unele chestii care ar necesita mai mult efort pentru implementare si oarecare "inteligenta" din partea traderului-programator inglobata in indicator, cum ar fi marcarea automata a b-flagurilor, trasarea automata a b-rayurilor, eventual calculul automat al marimii optime a "cutiilor". Toate astea sunt explicate in documentatia aferenta, si exista o versiune "comerciala" care le inglobeaza, si care costa bani.

 

De aceea versiunea free este intitulata "DEMO", dar ea nu are nici o restrictie ralativ la trading. Indicatorul nu face altceva decat sa picteze charturi PF, cu valorile care i le dai tu, adica e "prostut" din punctul asta de vedere.

 

Cum folosesti tu aceste informatii depinde de experienta ta in trading si de nivelul tau de cunoastere relativ la PF-charting. Cred ca esti de acord ca experienta mea personala in trading (de exemplu la calculul automat al marimii boxelor) nu este ceva de dat pe degeaba... Nu am zis nimic despre pret, pentru ca nu vreau sa se interpreteze ca incerc sa va vand ceva. Asa cum este, versiunea DEMO este mai mult decat suficienta pentru un trader perspicace si perseverent, nu ai nevoie sa cumperi nimic de la mine :)

 

Daca cursul te incurca si vrei sa vezi doar graficul PF, atunci poti seta din templatul chartului sa ai culori mai inchise (verde foarte inchis si rosu foarte inchis de exemplu) pentru candelele efective din chart, astfel incat ele sa apara undeva in background, still visible, dar sa nu te incurce daca vrei sa tranzactionezi NUMAI point&figure.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

tradelover si eu sunt interesat de acest aspect, ne poti explica din experienta ta cum intri in tranzactie, unde ? eventual cu chart-uri atasate. Ceva analize pe niste perechi de exe. cum ai intrat tu in tranzactie si de ce ?. Se pare ca s-a mai alaturat un cursant.

 

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

sunt foarte multe chestii de explicat, si puzderie de desene de facut, daca me apuc acum sa refac teoria. Nu prea am timp pentru asta, pe langa trading mai am si job, si familie, etc, iar in timpul "liber" (vorba vine) imi storc creierii cu MT5, ca vine acusi ATC2010, nici nu stii cand trece luna care a ramas pana la deschidere.

 

Problema este ca nu exista un tool cu care sa pot face usor desenele, daca ma apuc cu paintbrush imbatranesc toti nepotii pana fac x-uleţe si bulinuţe. Cel mai convenabil mi se pare corel draw, pe care il stiu bine si unde pot sa fac mici programele (macrouri) care sa picteze coloanele potrivite, iar eu doar sa le asez pe poza in concordanta cu paternurile pe care vreau sa le explic.

 

dar treaba asta ia ceva timp, asa ca nu va asteptati sa le vedeti azi-maine. In plus am o restanta la topicul cu calculul pipului, cineva imi zicea pe mess ca "m-am dat la fund" haha, nu m-am dat inca, sunt virgin, dar adevarul e ca am promis marea cu sarea si nu am avut timp nici de mare nici de sare, nici macar de apa dulce...

 

teoria PF-ului trebuie facuta, nu exista nimic in romaneste, iar cei mai multi habar nu au cu ce se mananca. Daca sar direct la poze cu M-PF din metatrader, cei mai multi nu vor intelege si nu voi reusi decat sa ii bag in ceatza. Adica, well... oricine poate tranzactiona PF, daca se simte confortabil cu investitiile pe termen mediu si lung (PF nu este pentru timeframurile mici) si e foarte simplu, sunt cateva reguli de baza, dar ca sa tranzactionezi BINE, lucrurile sunt foarte complicate, complexe, cu o gramada de calcule. Iar eu, fara falsa modestie, am acumulat destula informatie incat as putea scrie propria mea carte despre asta, iar cand vine vorba despre spus povesti pe vamist, sincer nu stiu de unde sa incep.

 

pana atunci ar fi bine daca cei interesati ar incerca intai sa se "aclimatizeze" cu teoria, iar pentru asta cartea de capatai este aici (este un link de pe RS, nu stiu cat va fi valabil, nu dau nume de autor si titlu ca sa nu bata la ochi, cred ca materialul are copyright si ma beleste Stefan).

 

Cartea se refera preponderent la stocks si este scrisa "buniceste", adica citind-o ai revelatia ca un bunic spune povesti nepoteilor, explicatiile sunt frumoase, cu pilde si cu povesti spuse cursiv si melodios, dar cand vine vorba de calcule si de pus "numere" printre x-urile si ouăle alea, grrrrr.... o sa vedeti exact ce vreau sa zic mai sus cand afirm ca "teoria e complexa si complicata".

 

Voi incerca pe masura timpului disponibil sa o fac mai simpla. Promit! :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc tradelover, in limita timpului tau. Dupa ce am citit postul tau este intradevar de munca si nu stiu daca ai dispozitia necesara sa pierzi timpul cu necunoscuti pe forum cu explicatii etc. Vezi tu Dumnezeu a inzestrat pe fiecare cu un talent sau mai multa minte. Eu recunosc ca nu sunt un matematician desavarsit, nici cu calculatorul nu-o duc prea bine etc, am ceva lipsuri care cu trecerea timpului as fi vrut sa nu le am. Stii aveam un coleg de facultate cu care mai aveam onoarea sa invat inainte de examene pentru sesiune. Omul acela era inzestrat de la Dumnezeu cu multa minte si de ce spun asta pt. ca se uita o singura data pe cursuri sa zicem de "matematici speciale" si retinea 80 % din materie, fata de mine care imi trebuia poate de trei, patru ori timpul pe care il folosea el ca sa retin si eu acelasi volum de materie. Iar eu cred ca eram un stres pt el pt. ca il intrebam foarte des " pai aici cum se face, aici cum vine, de ce nu mi-a dat la fel ca tine etc ". Despre aceasta zestre vorbesc eu si de aceea iti spun ca ar fi onorabil din partea mea sa invat ceva complicat de la cineva cu mintea mai buna decat a mea.

 

Numai bine,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.