Sari la conținut

Oanda te duce in SL cand are chef?


andrei_lint

Postări Recomandate

E a treia oara cand mi se intampla sa ies dintr-o tranzactie cu toate ca pretul nu a ajuns niciodata acolo. M-am uitat si pe yahoo finance unde graficul e similar. Iata ultimul exemplu:

 

post-1715-051077800 1279538702_thumb.jpg

 

Sunt constient ca perechea asta e cel putin exotica, dar pentru cei care stiu cum arata un grafic pe BVB pare minunata. Am luat trade-ul pentru swapul imens pe care-l ofera.

 

Dar ca ce chestie trade-ul a ajuns in SL?

 

Data trecuta am vorbit cu cei de la Oanda si spuneau ca graficele sunt "orientative". Iar daca asta era iritant, acum e si mai rau pentru ca stiu ca graficul e bun.

 

Astept ceva lamuriri, multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Eu cred ca diferenta este fluctuatia rapida a spread-ului. Nu stiu de ce te mira la asemenea perechi exotice. Daca nu te multumete explicatia adauga un sl cu cativa pips in plus si vezi daca se intampla la fel. Cheers.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Andrei_lint

 

Da, iti da in SL. Spread-ul este diferenta dintre vanzare si cumparare a unui instrument. Daca tu, sa zicem ca ai short eur/usd de la 1.3040 sa zicem si spreadul ti se mareste la 10 pips, si ai sl la 1.3050, practic ask-ul tau iti urca in sl din cauza spread-ului marit, adica a diferentei dintre bid si ask.

Offtopic
Daca nu cunoastem nici chestiile astea elementare mai putem avem pretentia sa facem si profit? Intrebare retorica.
Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

E corect ceea ce zice Andrei, cu adaugirea ca de obicei spreadul se largeste in ambele directii, dar asta depinde de broker, de exemplu la Varengold cotatiile de bid si ask se misca independent una de alta, adica e posibil ca bidul sa urce/coboare 1,2,3 pipsi, iar askul sa stea pe loc, ori invers, ori simultan in aceeasi directie ori directii diferite.

 

La cei mai multi brokeri, largirea de la 3 la 5 de exemplu, in timpul stirilor, se face luand un pip in ambele directii (bidul scade cu un pip si askul creste cu unu), apoi la 7 pipsi, la fel.

 

Daca cursul se misca repede in jos, de obicei se misca numai bidul, iar daca se misca repede in sus, se misca numai askul. In cazul al doilea, nu se vede pe grafic in MT4, care afiseaza bidul. Cam la toti brokerii (care nu au spread fix adica), daca cursul se misca in jos, intotdeauna se misca intai cotatia de bid (in jos), iar daca se misca cursul un sus, intotdeauna se misca intai cotatia de ask (in sus).

 

La Oanda mi se pare ca poti selecta daca sa afiseze cotatia de bid pe grafic, ori aia de ask, ori o cotatie "medie" intre bid si ask. Odata mai demult cand ma jucam la ei (pe la concursuri, nu am avut cont real) cotatia "medie" era default la platforma, si avea niste optiuni "show bid line, show ask line". Ar trebui sa le pui pe "on" si sa te mai uiti odata la graficele alea. Tu cand vinzi, vinzi la bid, dar ca sa inchizi (adica sa cumperi inapoi ca sa iesi din tranzactie) inchizi la ask.

 

Daca spreadul, adica diferenta dintre ask si bid, creste, este posibil sa ti se inchida orderul fara ca sa se "vada" pe grafic. Asta e si pe MT4, si pe orice platforma, nu numai pe Oanda.

 

Marimea spreadului este insa dependenta de broker.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.