Sari la conținut

TIMPUL bata-l vina


Postări Recomandate

Salutare

teoria este usoara, greu este sa o aplici.

Citind acu stiu cand sa cumpar si cand sa vand dar problema este ca piata se misca rapid iar de cate ori intru sa vad cum sta piata imi dau seama ca am pierdut semnalul de intrare pe piata.

Atunci incerc sa intru ca poate mai misca piata vreo 25 pips si poate mai intra si mie in cont ceva, apoi dupa ce mai verific inca o data imi dau seama ca am pierdut.

Recunosc nu am timp sa stau mult in fata calculatorului ci doar sa verific din cand in cand ( concluzia mea este ca ar trebui sa stau non stop la calculator ca sa castig ceva )

CONCLUZIE cam cat timp trebuie sa stai in fata calculatorului ca sa castigi ceva sau ce strategie sa folosesc ca sa nu trebuiasca sa stau non stop la calculator

TOATE CELE BUNE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

 

Parerea mea este ca cea mai buna strategie pentru tine ar fi tranzactionarea pe termen mediu si lung, sa zicem folosind un chart daily. In felul asta, dupa ce ai facut o intrare, e de ajuns sa verifici o data pe zi sau chiar o data la doua trei zile ce-ti mai face tranzactia. Trebuie sa folosesti stopuri lungi insa, si asta se traduce automat intr-un numar de loturi mai mic, ca sa pastrezi riscul la maxim 1-2% per tranzactie. Sper ca ti-am fost cu ceva de folos. Nu sunt prea coerent la ora asta :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trebuie sa ai timpul necesar de a prinde sfarsitul fiecarei bare. Nu trebuie sa stai langa calculator tot timpul cat se formeaza o bara de pret.

 

Depinde de programul tau la ce interval de timp poti sa arunci o privire pe chart. In felul asta iti alegi Time-Frame-ul CURENT. Pentru alegerea directiei de tranzactionare ( trendul PRINCIPAL/MAJOR) te uiti pe un TF mai mare de aprox. 5-10 ori, tu iti stabilesti regulile.

 

Daca poti sa te uiti pe grafic, de exemplu, la interval de 2-3 ore, mai bine iti alegi un interval mai maricel, sa zicem de 4 ore, deci TF curent = 4H.

 

Daca TF-urile din MT4 nu te satifac, gasesti pe net indicatorul "Period_Converter_Opt"

cu care iti generezi orice TF .

 

Cred ca asta s-ar numi "time management". :biggrin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Daca ai temele facute si ai realizat un backtesting riguros, pe fiecare time frame pe care il utilizezi, atunci este suficient sa intri la inchiderea fiecarei candele de pe time frame-ul respectiv. Sub daily, probabil ar fi fezabil punerea unui expert advisor la lucru, bazat pe calculele pe care le-ai intreprins. Caci, doar nu o sa stai dupa fiecare candela de 1min sa se finalizeze si sa ai pretentia sa nu iti faca cel putin un GAP serios macar de cateva ori pe zi ori sa nu iti dea requote ori ceva similar.

 

Cam asa vad eu lucrurile:

 

time-frame < daily -> expert

time-frame >=daily ->trading manual

 

Daca iti plac chestiile minutioase poti lucra pe sesiuni (doua sesiuni cel mult) urmate de un somn binevenit. Nu negligati odihna. E imperioasa.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.