Sari la conținut

Undele Elliott - analiza si trade


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 990
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am depasit 1.4010, presupusul triunghi pare sa se fi terminat cu un val e mai "straniu", dar totul e conform regulilor.Totusi imi da batai de cap valul [c] al acestiu triunghi, care poate fi interpretat atat ca impuls, cat si zigzag. Un alt scenariu plauzibil ar fi corectia terminata ca un flat, iar in sus avem deja 2 structuri de tipul 1-2, sau dc nu chiar un wedge intr-un prim val in sus.

post-3824-099972200 1288703778_thumb.gif

Editat de deos
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am_kabibi salut, tu cum vezi cad-u la ora actuala? IMHO terminat un leading triangle, ce zici?

 

 

f interesant usd-cad, am pus mai jos toate varaiantele posibile care le-am crezut eu, si toate cred ca sunt valide, trendul e in jos nu in sus- chiar daca structura arata ca va duca in sus nu e singura data cand din analiza de tip ew iese ca ar schimba ceva biasu si se duce de fapt inevers- pentru un long confirmat ar fi bine sa vedem un higher high peste 1.03 si consolidare, altfel longul este doar o poiectie fara valoare de a specula profitabil pe el. a se face mare dif intre proiectia ewa si realitatea, actualul high pare insuficent si canadianu a mai facut in trecut segmente care aratau ca impuls is piata s-a consolidat sub ele. analizele de mai jos sunt dor proiectii eu recomand stand by pe canadian (cei care merg pe termene mai lungi).

post-1776-099019000 1288728330_thumb.png

post-1776-034709300 1288728334_thumb.png

post-1776-075626800 1288728337_thumb.png

post-1776-012927200 1288728344_thumb.png

Editat de flames
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

AUD-update ne apropiem de prima rezistenta weekly- pentru un val de tip 5 (impuls terminal) cu rezistenta la 1.00600, daca piata va face un val de tip 5 extins rezistenta e la 1.1360 (ratia fibonacci minima.) o trecere rapida prin 1.006 ar confirma un val 5 exitins (e un val cu limite fibonacci clare inca nu stim ce structura va face).

post-1776-095310900 1288734410_thumb.png

Editat de flames
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O intrebare vis-a-vis de link-ul pe care l-a postat flames cu analiza lui todd.

 

Cum se poate sa ai ca altarenative pentru o anumita unda.....B sau 1? Ma gandesc ca daca tot ti-a dat ca este de tip :5 nu vad de ce ai mai presupune ca este B. Desigur ar putea fi optiunea sa fie (a) of B , unde B este un zig-zag, dar din analiza lui nu prea reiese asta. Alte pareri??

 

post-3013-097239600 1288736089_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Koralu- norocu tau ca aveam materialul deja- sper sa ti fie de ajutor.

cat de todd gordon nu ii comentez analiza, omu e bun stie ce face.

 

 

Cum se confirma daca ai o numaratoare corecta.

 

Principille teoriei valurilor descrie 13 modele (patterns) de valuri-nu sunt mentionate modelele care fac combinatiile intre mai multe modele. Cu atat de multe modele de unde putem alege, -de unde stim ca numaratoarea este corecta ? De obicei, valul anterior intr-un model de dezvoltare ofera practicianului de valuri elliott o schita a ceea ce se asteapta (valul 4 urmat de valul 3, valul C urmat de vlul B)- dar numai dupa ce stim cu siguranta ce fel de pattern a fost dezvoltat. Ca pattern in dezvoltare, avem in fata o intrebare care suna cam asa: arata ca un avans de cinci valuri, dar asceasta miscare poate fi valul A, 1 sau 3!?, aici avem o miscare din trei valuri, dar poate fi valul A, B, sau X.

Cum putem vedea diferenta dintre o numaratoare corecta sau incorecta a valurilor? Raspunsul consta in miscarea preturilor care se vor avansa in directia la care ne asteptam. Un exemplu, intr-o miscare de 5 valuri, valul trei traverseaza intr-o perioda de timp mai scurta, dar stim ca uneori valul 1 sau 5 este valul extins (in special la comoditati), dar miscarea tipica a pretului este ca valul 3 sa parcurga distanta proiectata intr-o perioada de timp mai scurta. In alte cuvinte, personalitatea pretului confirma numaratoarea corecta a valurilor.

Fiecare val Elliott are o personalitate distincta –nici un val nu semana cu celalalt dar valurile respecta principiile generale Elliott, asa pot fie ele catalogate structurate si numarate –structura valurilor este foarte importanta pentru practicieniii elliott, aceasta poate spune despre valul –valurile respective daca sunt de natura impulsive sau corectiva –punerea in practica a principiilor lui Elliott necesita ani de experienta si munca asiduua. Un exemplu bun poate fi valul 2, care, adesea se incheie cu un volum scazut. Asadar, daca ai ai o situatie in care pretul s-a retras 0.382% din miscarea anterioara si volumul este mare, sansa este ca numaratorea corecta sa fie un val B dintr-un ABC de tip corectiv, decat un val 2 dintr-un impuls 1-2-3. De ce? Pentru ca ceea ce credem a fi un val 2 nu are personalitatea valului 2 de tip corectiv.

-Valurile de impuls. Intotdeauna se subdivid in cinci valuri distincte, si au o personalitate energetica pentru ca acopera mult teren intr-o perioda scurta de timp. Aceasta inseamna ca pretul traverseaza repede zonele respective si unghiul sau panta unui val este abrupt.

-Valurile corrective au o personalitate lenta in opozitie cu valurile de impuls. In acest timp pretul nu se schimba prea mult. De asemenea, tiparele corrective tind sa faca numeroare intrepatrunderi (overlap) si au un comportament de pret agitat.

 

Fig: nr. 4 Abordare in timp reala aupra personalitati valurilor.

Plotare din august -septembrie 2005 pe chartul zilnic la “grau”. Aceasta arata o abordare extreme de bearish, asteptandu-se o cadere masiva in valul 3 din 3. In mod normal acesta miscare laterala a pretului ar fi sustinuta de o numaratoare bearish, pentru ca este tipic unui val corectiv si are o tendinta mai mare in jos. Cu toate aceastea incadram o extindedere a numaratorii la 1-2 i-ii, la aceasta numaratoare ar fi trebuit sa vedem cu adevarat in actiunea pretului vanzari masive in valul 3 din 3.

 

Tocmai am observant ca personalitatea actiunii pretului nu a fost de accord cu numaratorea si am decis sa renumar valurile. Poti vedea rezultatul in figura 5, care difera de prognoza din figura 4. In fapt numaratoarea din figura 5 bottomul s-a format mai devreme si lowul (caderea) nu s-a materializat la nivelul asteptat.

De aceea am folosit diferite tipuri de personalitati ale valurilor pentru a-mi da seama care numaratoare este corecta. Daca urmaresti poza mai mare (big picture) a patternului de impuls (energic) si patternul corectiv (lent), te va ajuta sa asamblezi actiunea pretului cu cel mai apropiat val sau model de val.

post-1776-002021100 1288738130_thumb.png

post-1776-097000900 1288738138_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte interesant suportul teoretic flames. De apreciat si ai un mare + de la mine.

 

Insa dupa cum ai spus si tu, "structura valurilor este foarte importanta pentru practicieniii elliott, aceasta poate spune despre valul –valurile respective daca sunt de natura impulsive sau corectiva", la asta ma gandeam si eu cand am pus intrebarea.

 

Daca structura valului respectiv este de natura impulsiva el nu poate fi decat 1,3,5,a(zz)sau c...pai atunci de ce ai presupune ca poate fi un B? Ma rog nu vreau sa fac teoria chibritului acum, era o simpla observatie. Sunt sigur ca tipu este f bun pe elliot, dar mi-a sarit in ochi chestia asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.