Sari la conținut

Zen si Arta Tradingului


Postări Recomandate

Si cireasa de pe tort: despre alegeri / decizii

 

Primele studii de acest gen au fost sustinute prin 1970 de Benjamin Libet iar rezultatele au fost oarecum socante deoarece ele indicau faptul ca oamenii devin constienti de alegerile luate DUPA ce alegerile deja au fost facute.

 

Observarea detasata descrisa in clipul din postul anterior si aceste informatii despre liberul arbitru si procesul de luare a deciziilor vin sa sustina abordarea noncomformista a traderului intervievat.

 

http://www.youtube.com/watch?v=N6S9OidmNZM

 

http://www.youtube.com/watch?v=IQ4nwTTmcgs&feature=related

Editat de sian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 luni mai târziu...

Peste 400 de pipsi profit in cateva zile de trading zen. Ar fi prea bine daca s-ar continua tot asa dar ramane de vazut, totul este inca in faza de experiment. Primele tranzactii de pe acest cont au fost facute cu o combinatie intre AT si abordarea "zen", adica un sistem simplu de trend folowing cu medii mobile da semnale iar apoi decizia discretionara de a intra sau nu la semnal, este luata cu "abordarea zen". Ultimele au fost facute strict "zen" fara analiza graficului, sunt identice cu cele din postul precedent, doar ca aici exista si sl-ul.

 

post-2415-0-35039500-1302705521_thumb.jpg

 

Dupa cum se vede a fost folosit stop loss-ul, asta ca sa lamurim faptul ca e un experiment care eu personal il iau foarte in serios pentru ca daca o sa mai fac vreodata trading pe real doar asa o sa fac. Nu am postat doar ca sa ma aflu in treaba sau sa impresionez pe careva, caci inca e posibil sa fie doar noroc si sa nu aiba nici o legatura cu subconstientul si zen-ul. Este topicul meu preferat de pe forum si singura abordare care as mai incerca-o in trading.

Editat de Cityzen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu chiar cred ca e adevarata povestea traderului zen intervievat de Jack Schwager. Poate sunt naiv dar nu vad de ce ar fi inventat o astfel de poveste dupa ce avea deja doua carti de succes cu interviurile celor mai tari traderi de pe planeta de la vremea aceea...

Editat de Cityzen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dai inainte cu Zen, doar ca tranzactiile fara SL sunt ca si cum esti deja milionar si nu te intereseaza un cont de cateva mii acolo. Nu am auzit pe nimeni sa fie si profitabil si sa nu aiba SL. La concurs e cu totul altceva, corect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.