Sari la conținut

ce broker mi se potriveste ?


wallye

Postări Recomandate

  • Moderators

Pt. comparatie, un prieten a depus de pe card din EUR in USD la FXCM si i-au schimbat la pretul exact ( probabil sunt si altii, de asta stiu eu). Doar ca spreadul la ei e 2.5 pips ...

 

Daca zici ca te poti lipsi de MT, atunci FXCM este brokerul perfect. Parerea mea. Am tranzactionat cativa ani cu ei, si tot la ei am pierdut primele conturi reale. Daca te impaci cu platforma lor nativa, daca nu rulezi experti in MT care sa mute stopuri la fiecare tick, etc., adica intr-un cuvant tranzactionezi rar si mai mult manual, atunci se merita sa ii incerci. Nu vreau sa le fac reclama, nu am nimic de castigat din asta, nu mai tranzactionez cu ei de vreo 2 ani, pentru ca MT4 la ei este o porcarie mare. Dar platforma lor nativa merge bine, au spreaduri mai mici, cotatii de la vreo 10 banci (ECN), depth of market, etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Mie mi se pare ca acest topic bate foarte mult ideea despre marimea spread-ului intre firme.

 

Am deschis doar cateva firme mari si cunoscute si am vazut ca aceste firme nu sunt in topul firmelor cu comisione mici:

 

Oanda - in jur de 1 dar cu oscilatii mari la stiri - nu se prea risca -

Saxo - 2 pips

Ibfx - 2 pips

FCXM - 2 pips

GAIN - 2 pips

 

am luat doar eur/usd

 

Deci cei mari nu se lupta la superoferte - gen la noi e 1 sau 0.9 - pentru ca probabil ofera alte lucruri importante : o siguranta mai mare decat o firma nereglementata (nu de CNVM). Ce pareri aveti ? E spreadul cel mai importatnt ? oricum se misca 1 pips la secunda. Sau mai trebuie privite si alte lucruri. Nu ca spread-ul ar fi neimportant. Dar exista un dar. Si ma refer in special la a retrage bani de la acesti brokeri. Ca daca ii pierzi nu conteaza unde ii pierzi :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

spreadul real (nu cel afisat de broker) este problema cea mai importanta pentru cei cu conturi mici, ori poate e pe locul doi dupa viteza de executie. pentru cei cu conturi mai mari, spreadul, ca problema, cade undeva pe locul 7-8, cea mai importanta fiind reglemetarea, seriozitatea, capitalul brokerului. Eu nu as investi 10 mii de parai (ori 50, ori 100 de mii) la un broker nereglementat, ori la un broker cu capital mărunţel, chiar dacă e reglementat, riscul e foarte mare. chestia cu segregarea conturilor este mai mult poveste, citeste warningurile de la cftc ca sa te convingi (pusese andrei ceva de genul asta pe aici, parca de la ibfx).

 

pentru un cont mic, la care nu iti permiti sa stai pe risc de 2% pentru ca ar insemna sa imbatranesti pana faci cativa dolari, la care nu iti permiti sa pui stopuri lungi ca nu ai de unde, etc, un spread real de 3-5 pipsi pe euro inseamna ca tu trebuie sa faci profit brut (adica fără a socoti spreadul) de 100% sau 200% ca sa poti sa ramai cu 10-20% dupa ce platesti spreadul.

 

spreadul afisat de broker nu este cel real. exemple de spreaduri reale:

 

Oanda: 2.1 la 3.7 pipsi (1.8 average afisat la ei pe site pe history, 0.9 minim, avantajul este platforma nativa, care nu plateste spread celor de la metaquotes, dar practică in schimb flowing, povestea aia cu râul mic care curge in interiorul unui râu mai mare, am ma vb de ea)

 

Saxo: 3 la 6 pips (no joke! diferenta provine din slippage si executie intarziata cu pana la zeci de secunde a orderelor)

 

Ibfx: 2.5 la 4.2 pips (2.05 average, la ei pe site, dar au slippage de 1-2 pipsi la ordere puse manual, in plus daca va uitati pe graficele alea, exista spikeuri de spread care bat 6 sau chiar 8 pipsi, destul de dese)

 

FCXM: 2 la 4 pips (2.3 average la ei pe site, au chiar niste grafice foarte faine, asta se refera la platforma nativa; pentru MT4 adaugati cel putin jumatate de pip, plus flowing)

 

GAIN: nu stiu cine sunt astia

 

De exemplu uite o poveste interesanta:

 

LITEFOREX: spread FIX de 2 pipsi, cică. Well... dacă incepi sa intri pe profit nu mai ai nici o sansa sa executi un order instant. Absolut TOATE orderele sunt puse in asteptare timp de cateva secunde, si dacă in acest timp cursul se misca in favoarea ta - adica in jos daca vrei sa pui sell de exemplu - primesti requote cu noul pret. Daca cursul se misca in defavoarea ta 2-3 pipsi, esti executat la pretul cerut de tine si te trezesti ca in loc de -2 pipsi cat e spreadul lor FIX cu care se lauda tare, incepi cu -4 sau -5, am avut si -8 de cand am retras o parte din bani de la ei la mijlocul acestei luni. Eu sunt in curs de a-i schimba. Cat am mers in pierdere erau perfecti, instant execution, spread de 2 pipsi (am inceput cu ei in iulie, am mai scris povestea pe vamist), din octombrie cand am intrat la profit de peste 20%, curent am cam 30%, lucrurile au inceput sa meargă tot mai nasol. Miercurea trecuta dupa "New Home Sales" am incercat timp de 4 ore sa inchid un bet, si pana la urma am iesit cu profit de 12 parai, din profitul initial de vreo 48 pe care il aveam (contul este unul cu mărunţiş) cand am dat primul click pe close. Am incercat sa ii pun target si stop si imi spunea ca "off quotes", mesaj total ilogic pentru ceea ce voiam sa fac. De asemenea, daca ai un order deschis care e in profit, nu ai nici o sansa sa pui un pending order, indiferent de tip, si indiferent de pret, indiferent ca ii pui cu sau fara SL si/sau TP, intotdeauna primesti mesajul "off quotes", care de fapt nu ar trebui sa aiba nici o legatura cu pending orderele. Nu ma refer la situatia cand il pui prea aproape de market si primesti "invalid price" sau "invalid sl/tp", aia e clar o eroare a traderului. Dacă nu mă credeţi, fac un clip video sa vedeti si sa va minunati! Deci dupa parerea ta, care este spreadul real la pungaşii ăştia?

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Azi la cresterea mare pe eur-usd, Oanda m-a deconectat.Dupa 5 min reusesc sa ma conectez din nou si incerc sa mut SL. Imediat ma deconecteaza. Apoi vreo 10 min de fiecare data cand incercam sa pun deschid o noua pozitie sau sa modific una deja pusa ma deconectau. Voua vi se pare normal? Asa fac de obicei brokeri pe real, sau doar Oanda?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Ieri, vreo 40 min platforma de la Oanda a fost blocata. La voi a fost la fel? La cei care lucreaza cu alti brokeri cum e?

Tot ieri am incasat cateva SL-uri care nu au fost atinse pe USD-CAD ( 5000 ) si XAG-USD ( 100 ). Nici macar pe platforma lor ca in realitate pretu era departe. Le trimit mail si imi raspund:

Ticket Number: HD2931125

Short Description: A problem

Hello L,

 

Thank you for your interest in OANDA.

 

After investigating into your trades, we have credited your account. Please see the details below concerning your credits.

Credit request 1:

Account number: 962676

Amount: 0.08

Currency: EUR

Ticket: 712046050

 

Credit request 2:

 

Account number: 962676

Amount: 0.12

Currency: EUR

Ticket: 712058458

We apologize for any inconvenience this has caused you today.

OANDA fxTrade Team

Voi ce ziceti,astia fac misto de mn?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderators

Multi brokeri se lauda cu sute de mii de conturi. Un material interesant despre cate conturi au in realitate si care sunt brokerii la care se poate face profit. Comentariile la articol sunt de asemenea instructive. Era pe undeva un tread pe vamist pe care discutam exact despre chestia asta, dar nu il mai gasesc si nu am timp sa il caut acum. Daca brokerul ofera informatii reale, analize reale, stiri reale, cotatii bune, spread mic, tools-uri cat mai multe in platforma si pe pagina de web (la capitolul tools-uri pe web, Oanda bate cam tot) atunci clientii stau. Daca ii fraieresti si incerci sa le iei banii cu requote-uri, delay-uri in executie, spread ne-real (adica spui doi pipsi, dar il executi doar dupa ce cursul se mai misca 2, facând in realitate un spread real de 4, iar daca miscarea era pe diectia lui ii dai requote) atunci oamenii isi iau jucarelele si pleacă la alti brokeri. Bineinteles ca numarul de conturi in plus sau in minus nu e o lege în a judeca brokerii, conturi mai multe pot fi rezultatul unei publicitati agresive (vezi fxcm si ibfx care au platit amenzi la cftc pt publicitate agresiva, există documentatia pe pagina la cftc) iar conturi mai putine la un broker mare pot fi rezultatul puzderiei de brokeri rasariti in ultimii ani, lumea incearca sa diversifice. Deci nu e o lege, dar este totusi un semnal. In plus, asa cum se spune si in articol, unii brokeri si-au mutat conturile in afara, ca urmare a regularizării si cerintelor din ce in ce mai dure pe piata americana, altii au adus conturi din afară ca urmare a lichidarii filialelor din strainatate (vezi alpari, care a luat-o in barbă pe piata japoneză, fiind siliti sa dea bani inapoi unor investitori japonezi, drept urmare au inchis filiala, google dupa "alpari withdraw japan", de fapt asa am gasit eu linkul pe care l-am dat la inceputul acestui post).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.