Sari la conținut

Strategie pe termen lung


wallye

Postări Recomandate

Mi-a venit o idee foarte simpla. Sa luam eur-usd . Din 2003 sta intre 1,15 si 1,60. Presupunem ca e foarte putin probabil sa treaca peste limitele respective. Avem un cont cu 50000 $. Jucam 1:30. Cand ajunge la 1.25 buy 300k fara SL. Adica riscam 10k din aia 50k. Daca scade si pierdem cei 10k jucam imediat alti 10k, si tot asa .In total ca sa pierdem si ultimi 10k din cei 50, ar trebui sa ajunga la vreo 1,05 ceea ce zic eu sunt sanse sub 1% sa se intample.

Apoi la scos nust,ideea e ca tot ce e peste 1,25 ar fi profit. As zice sa nu ne lacomim insa la mai mult de 1000-1500 pipsi :) .

Voi ce ziceti,de ce nu merge? Aia cu multi bani de ce nu fac asta? ( mi-e greu sa cred ca nu s-a gandit nimeni inainte la asta :D )

Editat de wallye
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Offtopic
Am mancat niste varza calita cu carnati, ardei iute si paine de casa, apoi placinta (de casa) plus gogosi cu gem, pe langa toate ...2 beri (deocamdata)... dupa toate astea ... trebuia sa ma rad un pic (scuze)

... deci: daca ti se duce eur la 1.25 ...ai mari sanse sa il vezi la 1.05 mult mai repede decat te astepti; poate chiar la 0.85 ... concluzia: daca ai 50k nu ii baga in "strategia asta"

Voi ce ziceti,de ce nu merge? Aia cu multi bani de ce nu fac asta? ( mi-e greu sa cred ca nu s-a gandit nimeni inainte la asta :) )

P.S. eu nu m-am gandit la asta. brrrr ...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In ultimi 7 ani dupa ce a trecut de 1.25 nu s-a dus la 1.05 sau 0.85. S-a dus la 1.15 ,1.18 , sau mai mult dupa care a crescut. Tu de ce crezi ca de la 1.25 o sa se duca in 1.05?

Stai linistit ca nu bag 50k in "strategia" asta. :)

Editat de wallye
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1) stii la cat s-a decartat euro pe piata, initial, cand la fatat UE?

2) daca te duceai in Turcia prin 2002 , 2003, .. 1 eur=1 usd si toata lumea era fericita, chiar foarte fericita ...

3) oamenii au memorie este adevarat, dar atentie ...memoria recenta primeaza si ne influenteaza (grav), cu alte cuvinte, daca tot faci o analiza la eur poti sa o faci de la inceputuri

... ehh etc etc daca iti vine eur intr-un an la paritate cu usd ... in 2 luni o sa zici ca era acolo de cand lumea. parerea mea. Acu ...pareri si pareri, e bine sa discutam, dar strategia aia nu sta in picioare. De ce? Iti dau un singur argument: un nivel atins este un nivel cucerit. Pretul daca ajunge acolo, poate sa se intepeneasca acolo sau sa se duca mai departe "aproape oricat"

Editat de sec
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca topicul ar merge mutat la discutii generale. Nu de alta dar nu este o strategie concreta care poate fi aplicata oricand. Este mai degraba o idee, hai sa o numesc noncomformista, ce ia in considerare un anumit caz izolat.

 

Aia cu multi bani de ce nu fac asta? ( mi-e greu sa cred ca nu s-a gandit nimeni inainte la asta :) )

 

Pentru ca lumea care face bani in pietele financiare nu abordeaza domeniul ca si jocurile in casino. Cei care traiesc din trading il trateaza ca si orice alta profesie serioasa la care trebuie studiu, pregatire si exercitiu.

 

Exista si jucatori profesionisti de poker care traiesc din asta dae si ei il trateaza ca si orice alta profesie serioasa la care trebuie studiu, pregatire si exercitiu.

 

Ai auzit de martingale ? s-ar putea sa te atraga ideea. Daca nu ma insel exista si ea-uri concepute dupa astfel de idei.

Editat de Cityzen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Legat de maringale, ( nu stiam ca se numeste asa ) si de ruleta ,am incercat s-o aplic eu cu dublat suma jucand doar pe negru. Dupa cateva ore in care castigasem vreo suta de euro mi-au venit 8 rosii si am ajuns la limita de bet. M-am dus in cap vreo 2000. :)

Si ontopic, normal ca risti. Da daca dupa ce o faci deo suta de ori vezi ca tine ?

Problema e timpul, ca pana sa faci proba la suta aia de ori esti la -2 metrii demult.

In fine am zis-o ca o idee, n-o sa joc niciodata asa si nici altii nu cred ca vor s-o incerce :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

In primul rand o chestie de ordin tehnic. Tu spui "daca pierdem cei 10k, cumparam iar". Cum cumparam? Inchidem primul bet de 300k si deschidem altul? Ori ii punem stop, si cand da in stop cumparam iar? Pai inainte eram expusi cu 300k, dupa aia suntem expusi cu 300k, nu am facut decat sa platim brokerului 2 pipsi la 300k (spread) adica 60 de parai, pe degeaba. Noi suntem expusi tot cu atat pe piata. In cazul acesta, mai bine lasam cei 300k deschisi sa piarda incontinuare (ori sa recupereze daca cursul urca) si suntem mai castigati cu 60 de dolari decat daca am inchide si redeschide, oriunde s-ar duce piata dupa aia.

 

Deci revenind la intrebare, cum cumparam? Cu inchisu si redeschisu am vazut ca nu e bine. Cumparam fara sa inchidem? Adica averaging down? Pai in cazul asta vom fi expusi 600k, si daca piata continua sa cada, vom pierde cei 50k din cont mult mai repede.

 

In al doilea rand, o chestie de ordin matematic. Daca tu cumperi 300k, adica 3 loturi, ai 30 de parai pe pip, deci cei 10k alocati se vor "pierde" in 330 de pipsi. Daca ai cumparat la 1.2500, precum spui, atunci la 1.2500-0.0333=1.2167 deja am pierdut cei 10k, iar daca lasam tranzactia deschisa incontinuare (am vazut ca daca o inchidem si deschidem alta nu facem decat sa platin 60 de parai in plus) vom pierde cate 10k la fiecare 330 de pipsi, plus swapul. Cand cursul ajunge (daca ajunge) la limita de jos a intervalului, tocmai am pierdut cei 50k din cont. Daca ideea era sa piramidam, fara sa inchidem tranzactia (asta nu se intelege clar din "strategia" ta, tu spui "daca pierdem cei 10k", dar nu spui daca pierderea e in equity ori in balanta, adica inchizi sau nu tranzactia), deci daca piramidam, lucrurile stau si mai nasol, in sensul ca avem nevoie de 333+333/2+333/3+333/4+333/5 pipsi sa pierdem toti cei 50k. Asta face cam 760 de pipsi. Adica daca piata pica 760 de pipsi fara sa creasca 200 (cam in 200 intri la pozitiv si faci ceva profit, pe varianta cu piramidarea, depinde in ce etapa a piramidarii are loc cresterea), atunci am pierdut tot contul.

 

Tu ce crezi,este posibil ca piata sa cada 760 de pipsi fara sa creasca 200? Daca nu e foarte clar, uita-te nu mai departe de luna august anul curent.

 

(P.S. intr-adevar, topicul ar trebui mutat la sectuinea de discutii generale)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ceva asemanator testez de vreo luna pe un cont real. Deschid pozitii dupa fiecare 50-100pips pe minus de la ultima pozitie deschisa. Tranzactionez pe 3 perechi in sensul in care dobanda aduce castig (long, in cazul meu). Leverage-ul este la maxim, iar dobanda la pozitiile deschise aduce un castig de 1%/luna din contul existent. Pozitiile din varful piramidelor le-am deschis la valori mai mici decat celelalte fiind practic un reper (maxim local).

 

Pana acum sunt pe plus cu aceasta metoda, dar matematica arata ca o cadere de cateva sute de pips imi va duce contul la zero. Pare o varianta pierzatoare, dar ma bazez pe:

- dobanda la pozitiile deschise;

- pozitiile care ajung pe plus (pana acum am inchis in intervalul 5 ... 60 pips); Dupa inchiderea unei pozitii astept ca ultima ramasa sa coboare iar peste un anumit nivel pana deschid alta;

- alimentez continuu contul cu sume mici (cativa dolari, castigati usor din activitati de freelancer).

 

Este doar un hobby, sumele investite/tranzactionate fiind mici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea s-a inteles ce-am vrut sa zic. Mai simplu era sa zic sa deschizi pozitia cu cei 50k cu leverage 1:6.Ar treb sa ajunga pe la 1,05 ca sa pierzi tot. Si daca bagi cate 10k tot acolo ajungi,mai mult cativa pipsi de la spread . Am zis insa ca sa nu ti blocati 50k, avand in vedere ca vb de luni,poate chiar ani, ci doar 10k ( restu de 40k sunt liberi sa-i mai invarti de la o zi la alta ).Si apoi poate nici nu e nevoie sa joci urmatorii 10k.

Si cu pierdutu spreadului , eu unu prefer sa am cei 40k disponibili, cu siguranta imi vor produce mai mult decat aia 2/4/6 pipsi care ii pierd cand deschid alta pozitie de unde am ramas.

Ca idee de baza a mea a fost faptul ca nu s-a trecut in ultimii 7 ani de 1,15-1.60 Deci ricul sa treaca peste valorile astea ar trebui sa fie foarte mic.

Cat? Pai timpul cat tinem deschisa pozitia /7 ani %. Daca tinem deschisa 1 an ar insemna

14,28 % ( eu am mai luat inca 1000 pipsi marja de siguranta ). Mai trebuie calculat si in cat timp e probabil sa ajunga la 1.35. Vedeti si voi,eu zic ca in 1 an probabilitatea e peste 50%.

 

Probabil ca exista si alta pereche mai stabila.

Editat de wallye
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

... deschid alta pozitie de unde am ramas.

 

am inteles ideea, dau brokerului gratis 60 de parai... adica in loc sa las pozitia veche deschisa, o inchid si o deschid iar... aia 60 de parai nu conteaza, fac eu mai multi bani cu aceeeasi expunere pe care o am si daca lasam pozitiai sa mearga, fara sa ii fac nimic...

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.