Sari la conținut

FOREX, CFDs&Indices


admiral markets

Postări Recomandate

Tabloul macroeconomic dintre SUA și zona Euro s-a reechilibrat momentan dupa ce numarul de locuri de munca generat de economia americana in noiembrie a dezamagit crunt, doar 39.000 fata de asteptarile de aproape 150.000, in timp ce rata somajului a atins un nivel amenintator de 9.8%. Intr-un interviu recent, presedintele FED B.Bernanke a spus ca economia americana este aproape de punctul in care nu are nevoie de stimuli pentru o crestere sustenabila, fiind posibila extinderea programului quantitative easing de 600 miliarde USD anuntat luna trecuta. Totodata considera ca o crestere economica de 2.5% va stabiliza nivelul somajului, dar sunt necesari 4-5 ani pana cand va reveni la nivelul normal de 5-6%. Continuarea programului depinde de eficienta pe care o va dovedi, existand riscul de a crea presiuni inflationiste, nu de a reduce somajul. Oficialii economiilor emergente critica politica FED de depreciere a dolarului, ce duce la un bubble al preturilor si-l acuza pe Bernanke de manipulare a poporului american.

 

In zona Euro, planau speculatiile unui bailout al Portugaliei si chiar Spaniei, care au mai scazut in intensitate. Pare doar o chestiune de timp pana cand momentele de panica vor reveni in piata, dobanzile bondurile guvernamentale ale statelor europene au crescut si alte state vor necesita sprijin financiar. Poate fi linistea dinaintea furtunii.

Diminuarea sentimentului fata de risc la nivel global sustine dolarul, iar inlaturarea speculatiilor initiale extrem de negative din zona euro vor favoriza investitiile in activele cu risc si in pietele emergente.

 

EurUsd continua evolutia pe trendul intermediar descendent dupa o testarea si confirmarea schimbarii trendului ascendent din a doua jumatate a anului.

Daca pe celelalte doua trenduri minore (impulsuri descendente in directia trendului intermediar) obiectivele erau limitate de trendul primar, acum evolutia descendenta ar trebui sa aduca un nou minim, chiar daca 1.2900 este un suport puternic. Nivelul 1.25-1.26 reprezinta target-ul acestui impuls care de obicei dureaza intre 7 si 12 zile.

Impulsul acesta este de maxim interes in special pentru traderii pe termen scurt care maximizeaza profitul pe fiecare trend minor in directia celui intermediar, in timp ce traderii pe termen mediu pastreaza pozitiile sau acumuleaza si dupa corectiile minore de 2-4 zile. Acestia parasesc pozitia doar cand trendul intermediar este supus riscului.

 

Pe langa rezistenta (dinamica, istorica, fibbonaci) schimbarea trendului minor de cateva zile a confirmat evolutia, oferind si puncte de intrare. Principiile schimbarii de trend sunt strapungere-testare-confirmare, indicate pe graficul de 1h. Cel mai bun punct de intrare este 2, testarea, care deseori depaseste usor maximul precedent.

 

eurusddaily

eurusd1h

 

Cristian Cochintu

Analist Financiar

Admiral Markets

cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

 

Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

Admiral Markets nu îsi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor informatii.

Editat de admiral markets
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Prognoza tehnica si fundamentala a principalelor instrumente financiare in format pdf - 9 pg

 

Cum vor evolua valutele in 2011?

 

Cristian Cochintu

Analist Financiar

Admiral Markets

cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

 

Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

Editat de admiral markets
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Aflat într-un punct extrem faţă de majoritatea valutelor, dolarul american are nevoie de o schimbare rapidă a sentimentului investitorilor și această schimbare este aproape, chiar foarte aproape, sau cel puțin așa simt eu.

Favoritele mele pentru short sunt EurUsd, AudUsd, NzdUsd, aflate în punct cheie unde stop loss este minim, iar pentru protectie short AudCad, NzdCad si long EurNzd, EurAud, GbpNzd si GbpAud. Cel de-al doilea grup este favorizat de perspectivele de politica monetara, in cazul in care sentimentul fata de risc va continua sa se mentina la cote inalte si dolarul sa continue deprecierea. Aversiunea fata de risc este cheia, chiar daca putem spune ca in momentul de panica de la inceputul saptamanii trecute dolarul nu a reactionat ca safe heaven, ci doar yena si francul. Adevarat, ciudat, dar explicabil, cred, sau incerc sa cred. Momentul de panica a avut cauza politice, militare, iar dolarul reactioneaza mai bine la lipsa lichiditatii, in schimb conflictele determina inchiderea pozitiilor de carry trade. In al doilea rand, FED-ul a dat de inteles ca dobanda ramane minima tot anul, iar acum asteptarile sunt de maxim 0.25% majorare in urmatoarele 12 luni, si tind spre 0. Deci, sunt la nivel minim si ce mai poate afecta dolarul? QE3, dar este greu de crezut ca se va specula asa ceva. Daca employment-ul va da semne de revenire (deja somajul a scazut sub 9% in februarie), atunci perspectivele se vor imbunatati.

 

 

 

Mai jos avem Dollar Index, cu minim pe suportul triunghiului la 2 ani de la minimul burselor in martie 2009 si 3 ani de la minimul din martie 2008. Daca acum nu creste, atunci cand? Conditiile se modifica subit, fiind vizibile si pe paritatile cu usd, aflate de asemenea in puncte extreme.

 

http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/usdxaa.gif

 

Principala contraparte, Euro, se află într-o situație total diferită, una extrem de favorabilă, nefiind afectată nici măcar de momentul de panică de săptămâna trecută. Optimismul este dat de îmbunătățirea perspectivelor de politică monetară, investitorii așteptând o majorare a dobânzii de referință cu 1,25% în următoarele 12 luni, primind si confirmare din partea Bancii Centrale Europene la sedința de politică monetară de joi, piata fiind acum convinsa ca prima miscare va fi chiar in aprilie. Speculatorii se uita doar la randament, neglijand fundamentele: pe de o parte dobanda e benefica, dar pe de alta parte ar limita accesul la lichiditate al statelor problema, nu putine, si ar ingreuna revenirea economiilor respective.

Fără promisiunea unui randament superior, cumpărătorii vor fi dezamagiți și vor vinde euro, si cred ca spread-ul dintre euro si dolar in ceea ce priveste randamentul in urmatoarele 9-12 luni a ajuns la maxim si se va ingusta (corelatia dintre EurUsd si politica monetara ECB/FED pe 12 luni a fost aproape maxima in acest an). Oricum si daca asteptarile se vor mai reduce, Euro se va aprecia fata de aud sau nzd indiferent de cum va evolua apetitul fata de risc, dar mai ales Gbp-ul pentru ca BOE este mult mai indreptatita la o politica monetara mai agresiva decat ECB, desi acum piata nu crede asta.

 

 

 

EurUsd este intr-o zona optima de vanzare, o testare a trendului ascendent anterior la nivel maxim, dar si a celui descendent din ultimii ani. O inchidere saptamanala peste 1.4100 ar ameninta serios scenariul bearish.

 

 

http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/nzdusd_04m(1).gif

 

 

Aud-ul si Nzd-ul sunt cele mai expuse in acest moment, si cele mai bune short-uri in cazul in care aversiunea fata de risc preia controlul. Perspectivele nu sunt favorabile aud-ului, unde tonul bancii centrale s-a moderat fiind ingrijorata de aprecierea monedei nationale, asteptarile pietei au scazut, China stopeaza boom-ul, iar o mare amenintare pentru Australia este bubble-ul imobiliar. Cad-ul este intr-o situatie mai buna si se va aprecia fata de fratii sai aud si nzd, de la care piata nu mai asteapta randamente superioare, chiar daca volatilitatea va fi mai redusa.

In aceste conditii ma astept la un declin serios pe AudUsd si o tentativa de strapungere in sus risc sa fie falsa. Avem o testare a trendului la nivel maxim dupa strapungere, unde s-a format un triunghi ascendent. Suplimentar, divergenta bearish indica directia mai probabila, iar primul punct de vanzare in consolidare este la rezistenta in aticiparea strapungerii. Nivelul maxim in general dupa o tentativa esuata de breakout, dar intrarea poate fi sincronizata si prin analiza pe 1h a testarii rezistentei (double top cu suport la 1.0090 cu divergenta bearish). Strapungerea paritatii va confirma scenariul (intrare pe strapungere daca avem consolidare, altfel pe testare) si obiectivul este 0.9400, 38.2 retragere a ultimului val ascendent si ulterior un punct optim de long.

 

http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/audusd_3_3(2).gif

 

http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/audusd_waa.gif

 

Chiar daca aspectele tehnice si fundamentale sustin aceasta evolutie, trebuie sa monitorizam atent evolutia indicelui SP500 si a apetitului fata de risc. Suntem la exact 2 ani de bottom, iar acest ultim val ascendent arata o vibratie de 90 de zile. Pare un top de distributie si ma astept la inca o tentativa de crestere inainte de caderea decisiva sub 1300.

 

http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/sp500aa.gif

 

 

Cristian Cochintu

Analist Financiar

Admiral Markets

cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

 

Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Jumatatea lui Mai poate reprezenta un punct de inflexiune si inceputul unei corectii ample. Riscul unei capitulari este ridicat, dar tinand cont de evolutia recenta, preconizez un ultim val ascendent extins, ce poate duce la cresteri pe termen scurt.

 

SP500

Valul 5 nu s-a finalizat cu o trunchiere si mai probabil vor mai fi doua impulsuri ascendente, ultimul un exhaustion rally catre rezistenta 1430. Poate avea forma (timp si puncte) valurilor precedente evidentiate pe graficul Daily.

 

SP500 weekly

SP500 Daily

EurUsd

Depasirea pragului critic de rezistenta a fost confirmata si tinta devine 1.5000-1.5100 (US Dollar index la minimul istoric), undeva la jumatatea lui mai. Va fi urmat de o corectie cel putin pana la 1.4000.

 

EurUsd Weekly

EurUsd Daily

AudUsd

Rezistenta 1.0500 (proiectii Fibbo ale corectiilor anterioare) a fost doar temporara. 1.1000 este tinta si va fi urmata de o corectie cel putin pana la 1.0200.

 

AudUsd Weekly

AudUsd Daily

 

GbpUsd

Valul C corectiv nu este finalizat, oricum are cel mai ridicat potential de crestere dintre valutele majore raportate la dolar, pe baza imbunatatirii perspectivelor de politica monetara, ce pot chiar amortiza deprecierea sentimentului fata de risc. 1.7000 este tinta, apoi o corectie, dar are potential bullish pana la 1.8000.

 

GbpUsd Weekly

GbpUsd Daily

 

 

Cristian Cochintu

Analist Financiar

Admiral Markets

cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

 

Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

Editat de admiral markets
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Valul de panica de la inceputul lunii Mai (sell in May and go away?) a fost doar inceputul si avertiza ca un declin de proportii este foarte probabil. Atat aspectele tehnice cat si cele fundamentale indicau ca timming ideal jumatatea lunii mai respectiv inceputul lunii iunie, ce coincide cu finalizarea programului stimulativ Quantitative Easing 2. Cei ce au speculat costul ieftin al imprumuturilor in dolari fortat de masurile neconventionale adoptate isi vor marca profiturile. Aversiunea fata de risc a crescut in mod normal avand in vedere riscurile fundamentale ridicate, neglijate datorita goanei dupa randament superior, dar si datorita perspectivelor de risc/reward subunitar. Imaginati-va in locul unui mare investitor si puneti-va intrebarea urmatoare: Cu S&P aproape de maximul dinaintea crizei (la 10%) sunt sanse mai mari ca pretul sa creasca cu sa spunem 30% in viitor, sau sa scada cu aceeasi valoare? Al doilea scenariu este mai realist indiferent de lacomia arhi-prezenta pe finalul unui trend ascendent, iar marii investitori descarca, incet si sigur. Suntem doar in prima faza a unui trend bearish, cea de distributie (cand din piata ies asa numitii "smart money" si intra "dumb money"): urmeaza panica (atunci cand pretul depaseste un prag important de suport si toti se intrec sa iasa din piata) si ultima faza, de descurajare (cand toti cauta o piata lichida pentru activele lor indiferent de cotatii). Atunci revin in piata investitorii ce vand acum la preturi supra-evaluate, ce asteapta din nou preturi sub-evaluate si investitori disperati.

 

Logic, dolarul beneficiaza de vanzarea activelor de risc si de perspectivele negative pe care acestea le ofera. Situatia s-a schimbat acum dupa ce Rezerva Federala a confirmat expirarea programului stimulent (ce a tinut pietele sus artificial), totodata presiunile inflationiste cresc si probabil dolarul nu va mai fi cea mai ieftina valuta, sau cel putin diferenta se va reduce, iar in contextul in care aversiunea fata de risc va domina piata, va fi pretios.

 

Sa urmarim graficul Weekly al celui mai clar indicator al sentimentul global fata de risc, principalul factor de influenta al preturilor instrumentelor financiare. Criza din zona euro nu este neaparat un factor decisiv la nivel global, care sa afecteze serios clasa activelor de risc, indicii/actiunile si marfurile, ci la fel ca la inceputul lui 2010, doar Euro. Asadar, cheia directiei o detine adevaratul barometru al riscului, cel mai important indice bursier, SP500

 

SP500 weekly

Pattern-urile de distributie necesita timp indelungat pentru formare, fiind o cantitate imensa ce trebuie vanduta fara a crea panica. Daca acesta este un astfel de pattern, atunci va avea o forma similara celui din 2007, anterior marii recesiuni, un triplu top sau head&shoulders. Am mai vazut astfel de figuri esuand imediat dupa strapungerea suportului static si testarea celui dinamic. Caz clasic de figura esuata, cumparatorii pe termen lung urmarind acumularea si profitand de interesul sporit a celor pe termen scurt si mediu. Asadar, depasirea suportului 1300 si iesirea din trend va da startul la declin, violent, vertical, dureros (pentru adeptii strategiei "buy and hold").

 

US Dollar Index

Tinta indicata pentru revenire (nu a fost suportul) a fost atinsa. Aceasta este insa doar o corectie normala de grad 1 pentru graficul saptamanal, la fel cum este cea de 1-4 zile pentru cel Daily. Exemplu clasic de corectie normala, de la 1 la 4 saptamani si 38.2 Fibbo sau 3/8 Gann. In plus, este o zona de confluenta a nivelului static (minim anterior) cu cel dinamic (linie trend - rezistenta), asadar, un punct optim de vanzare din punct de vedere tehnic. Doar o depasire a acestui prag in timp si pret va extinde cresterea la 7-12 saptamani si va confirma o crestere de durata.

 

EurUsd Daily

EurUsd a inregistrat un declin sever dupa esuarea counter-trendului de 4 zile, la fel ca in noimebrie 2010, depasind minimul precedent. 1.4000 este un nivel de suport important, dar si psihologic, iar daca astazi ziua este neutra sau usor negativa, atunci va fi urmata de alte cateva zile negative spre 1.3600. Cum indicele dolarului este intr-o zona cheie, vom monitoriza in paralel evolutia, indicele fiind peste 50% format din eurusd. Euro este instabil si din punct de vedere fundamental, riscand o vanzare agresiva si in perioada urmatoare. Ne apropiem de finalizarea ciclului de 1 an de la minimul acestui trend ascendent si poate fi o vibratie importanta, fie minimul pe suportul trendului, fie un maxim descendent.

 

Cristian Cochintu

Analist Financiar

Admiral Markets

cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

 

Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 luni mai târziu...

Expunerea bancilor internationale pe active denominate in valute emergente este de 3.4 trilioane de dolari, din care doar expunerea celor europene este de 10% din PIB, in mare parte in tarile din Centrul si Estul continentului. Zona euro este principala cauza pentru care leul se depreciaza fata de euro si dolar.

 

Din luna mai a anului 2011, cand sentimentul fata de risc s-a deteriorat si indicii bursieri au inceput sa scada, euro s-a depreciat cu 7.5% fata de dolar. In acelasi timp, valutele emergente din regiune au inregistrat un amplu declin fata de euro si mai ales fata de dolar. Leul a fost cel mai putin afectat, depreciindu-se cu 7% fata de euro si cu 15% fata de dolar, zlotul polonez 12% fata de euro si 21% fata de dolar, in timp ce forintul a marcat un declin de 17% fata de euro si 26% fata de dolar, in doar jumatate de an.

 

Principala cauza o reprezinta criza deficitelor din zona Euro, iar acesta problema este departe de a fi rezolvata, generand o reducere a expunerii bancilor si investitorilor in economiile emergente de teama insolventei, mentinand in continuare tendinta de depreciere a valutelor.

 

Euro nu este o alternativa la Ron si nici invers. Ambele sunt valute de risc, apreciindu-se sau depreciindu-se fata de valutele ieftine, lichide si stabile, precum dolarul american, francul elvetian sau yenul japonez, asa numitele valute de refugiu.

 

Cand investitorii sunt optimisti, au apetit pentru risc , fiind atrasi de active ce ofera randament superior, precum actiuni, marfuri sau valute cu dobanda mare. Valutele ieftine sunt utilizate pentru a imprumuta capitalul investit pentru randamente superioare.

 

Cand investitorii sunt pesimisti, au aversiune fata de risc si isi retrag capitalul din aceste instrumente, preferand randamente minime, dar mai sigure. Cele mai afectate sunt cele care ofera un randament superior, din acest motiv valutele emergente sunt mai afectate decat euro, amplitudinea miscarilor fiind influentata si de factorii interni, o combinatie intre perspectivele de politica monetara si crestere economica.

 

Autoritatile europene incearca sa rezolve problema datoriilor cu mai multe datorii, care la un moment dat pot provoca un colaps al valutei europene si chiar al UE. Acestia actioneaza precum un investitor, care are o pierdere, acceptabila la un moment dat, pe care evita sa o incaseze si care creste incet dar sigur. Pe acest fond ei incearca sa redreseze situatia insa se complica si in final consecintele sunt devastatoare. Datoriile mici duc la datorii si mai mari, de necontrolat. Declinul inceput in luna mai a reprezentant doar faza de panica, urmeaza descurajarea, care in general este mai agresiva si mai dureroasa.

 

Cristian Cochintu

Analist Financiar

Admiral Markets

cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

 

Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare

Editat de admiral markets
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

foarte interesante analizele, ne puteti spune si ceva legat de Eliot ? gen cand se termina unda W1, W2.....etc., cand incepe unda W1, W2....etc. si cum intri in piata tinand cont de aceste unde ?

O zi buna

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 luni mai târziu...

foarte interesante analizele, ne puteti spune si ceva legat de Eliot ? gen cand se termina unda W1, W2.....etc., cand incepe unda W1, W2....etc. si cum intri in piata tinand cont de aceste unde ?

O zi buna

 

Ia si invata teoria valurilor Elliot din carti de profil, cum ar fi cartea lui Neely: Mastering Elliot Wave, nu astepta mura-n gura de la cineva. Daca nu o gasesti contacteaza-ma pe privat. Bafta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...

 

Zona euro este principala cauza pentru care leul se depreciaza fata de euro si dolar.

 

 

Aici, nu sunt deloc de acord. Nu zona euro in mod special este de vina pentru deprecierea leului ci mai degraba creditele in euro contractate de la FMI si instabilitatea politica. De ce credeti ca Merkel alaturi de alti oficiali au intervenit rapid cand a fost vorba de suspendarea lui Traian Basescu? Motivul: ultimul lucru de care au nevoie acum este inca un lucru in plus care sa raspandeasca ideea de instabilitate politica in zona euro, mai mult decat este, de fapt.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.