Sari la conținut

ghid investitii


ilona

Postări Recomandate

Pana la faza cu chibrituri am putea dezbate investitii familiale in timp de criza :)) ,...investitii cu riscuri,minusuri si plusuri.

Nu inteleg de ce sa lichidam tot,atunci "cand vedem ca e gata"eu atunci o sa-mi cumpar ochelari noi sa nu gresesc...Dar oricum"roata se invarte!"

Adica sa rezistam la greu cu lumanari si chibrituri si dupa aceea la "bine". :)) .. sa dam faliment ?

Oamenii isi pun bani deoparte pentru pensie (dupa parerea mea acest lucru este normal si obligatoriu),asa isi protejeaza familia.Trebuie sa-ti schimbi banii in bunuri din timp ca sa nu fi nevoit sa le dai foc(la o adica poti sa-i schimbi si in produse alimentare :)) in camara si in alta parte) Mai este timp pentru dezbateri ,investitii, dar nu e bine sa astepti pana vezi ca e gata (atunci e prea tarziu)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Kotoy

La exemplul tau as complecta cheltuielile :impozit pe venit,impozit pe cladire,cheltuieli accidentale,cheltuieli de intretinere.

Dupa mine o garsoniera intr-o zona comerciala este preferabil fata de o zona studenteasca in conditiile in care o inchiriezi,luind in considerare puterea de a plati chirie si cheltuieli mai putine cu intretinerea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, ai dreptate, dar cine inchiriaza in ziua de azi "legal". Nimeni nu face contracte, deci impozitul pe venit...0. Da, am dat un exemplu trivial, nu am spus ca este cea mai buna varianta.

Si daca vrei sa pastrezi niste bani (varianta mai lichida), totusi...aurul. Multi vor spune iarasi ca nu e o varianta buna, dar pe termen lung aurul isi pastreaza valoarea mult mai bine dacat orice valuta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in perioada asta toate investitiile mele sunt cum se spune,'postponed', pe termen nedeterminat.

si mai nou, nu ma mai intereseaza banii, asa ceva poti pierde intr o clipa, si atunci ramai si fara ei si cuc amara goala.

raman la deciziile mele.

 

@ilona, cate firme de asigurari din america au dat faliment, si cati pensionari au ramas fara agoniseala de o viata? tocmai tu ar trebui sa stii asta, si eu am cunostinte pe acolo si cunosc fb situatia.

imi pare rau ca te amagesti mai departe.

 

numai bine.

Editat de harif
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cand spui ca "cati pensionari au ramas fara agoniseala de o viata?",probabil te referi mai mult la speculatori.Din cate stiu eu pensiile sunt de stat si inca nu s-a privatizat,este adevarat ca unii au si o a doua pensie.Firmele de asigurari(sanatate) de exemplu au profit de 400% pe an.Bancile care au dat faliment au fost cumparate,clientii nu si-au pierdut economiile.

@Kotoy

Cred dar poate gresesc, ca la aur am pierdut momentul.

A investii in imobiliare cred ca este o idee mai buna,chiar daca preturile au sansa sa mai scada,atat in Ro cat si in state.In America cheltuielile pentru o casa sunt mult mai mari.

Sa inchiriezi o locinta in Ro fara contract este lotterie.

Ma gandesc ca totusi nu este un fenomen general.

Pot exista urmatoarele variante :

1)chirias : om de afaceri care doreste sa-si deconteze chiria platita prin firma la care lucreaza (in acest caz proprietarul ar fi bine sa negocieze plata impozitului pe venit,adica macar o parte din aceasta suma sa fie suportata de catre chirias)

2)chirias care din diferite motive doreste flotant in buletin (in acest caz probabil se va intocmi un contract presupun ca nu la valoarea reala a chiriei)

3)Un proprietar pensionar care nu stie el nimic de contracte,dar este de buna credinta si se duce la impozite sa declare ,acolo i se da un contract (probabil un contract in care drepturile de proprietar sunt stipulate cu lipsuri)

4)un contract intocmit de proprietar cu martori si dus la serviciul impozite

5)contract intocmit la notar public si dus la impozite

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, intr-adevar cu aurul exista risc mult mai mare. Pretul sau depinde de foarte multi factori.

Legat de chirie, majoritatea cunostintelor care locuiesc in Bucuresti cu chirie nu au contract. Practica generala este o rata a chiriei in avans, ca garantie (pentru siguranta celui care inchiriaza).

Sunt multe modalitati de a investi banii, depinde acum catre ce vrei sa te indrepti. Terenurile agricole acum 5-6 ani erau o investitie foarte buna. Preturile aproape ca s-au triplat + venitul anual adus. Acum nu mai stiu cum stau preturile. Te poti interesa si de acest lucru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 an mai târziu...

Buna, poti sa te documentezi despre cumpararea de obligatiuni de prin Europa sau de la noi, au ajuns la randamente destul de mari (6-7% Italia, Spania, cred ca si in Romania gasesti ceva care bate spre 8-9%, presupunand ca ai vreo incredere in lei.) De asemenea, daca iti ingropi banii in actiuni romanesti (gen 5-10-15 ani) ai putea sa te trezesti cu sume dragute la sfarsit, pe termene de genul asta cel putin mie imi pare o idee buna - dar asta e mai riscant.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru a-i proteja și concomitent a-i înmulți, în așa vremuri de instabilitate, nu prea s-ar primi. Ori privatizezi terenuri, imobile sau cumperi lingouri de aur investițional pentru a proteja, ori muncește, speculează la piețele financiare pentru a înmulți. Mai poți investi în utilaje de producție, cu toate că...în depresie economică nu știu cui le-ai vinde utilajele. Pîna la urma aurul fizic va reveni ca echivalent de schimb.

Editat de netinvestmen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.