Sari la conținut

hop si eu...... incepator


Postări Recomandate

Am deschis acest topic cu ceva vreme in urma. Nu eram chiar incepator, desi nu stiam prea multe. Am mai postat, mai des sau mai rar, dar nu am incetat sa dedic timp si efort forexului. Atat prin grafice, cat si prin acumularea de noi cunostinte, prin studiu. Putine au fost serile in care am mers la nani fara sa stiu cotatiile, nu sunt timeframuri prin care sa nu fi trecut.

 

Am incercat sa simplific cat de mult am putut problema, la indemnul netului. Sau mai bine zis, ecuatia. Pentru ca pretul se formeaza datorita unei ecuatii cu q necunoscute. Cei de pe net tin sa ne convinga de faptul ca toate necunoscutele pe care trebuie sa le aflam se afla deja in grafic. Si ca e indeajuns analiza tehnica pentru rezolvarea ecuatiei.

 

Nu sunt convins de acest lucru. Ce vrea un broker? Si ei sunt in etapa pioneratului. It`s wild wild west. La noi nici macar nu e reglementata si legiferata activitatea. Brokerii destepti au nevoie de adepti acum. E lupta pentru acapararea clientului care aduce banul. Asa ca ce te astepti sa-ti spuna????? Ca e naspa? Ca multi nu reusesc? Ca poti pierde bani cu nemiluita pana iti dai seama ca nu ai cunostintele sau nu esti facut pentru asa ceva?

 

Nop, donatorule, it`s easy. Mirabela a facut ieri 3000 de euro. Tu de ce nu-ti schimbi viata? Uite, traseaza niste linii pe grafic si vezi ce clare sunt lucrurile, nu?

 

Ecuatia asta e mult mai complexa si mi-e frica ca implica prea mule cunostinte si prea mult timp doar pentru o persoana. Dap, e greu. Eu am identificat ca fiind minim necesare cunostinte din teoriile probabilitatii, un minim din capitolul entropie de la fizica, teorie economica cat cuprinde, graficul functiei si informatie stoarsa de pe net in timp real (care oricum veti fi la mana a saptea cu ea). Ce vreti sa studiati.... patternuri de grafice? Glumiti? Sunt programe care fac astea pentru voi. Mergeti pe site-ul celor de la Oanda si gasiti acolo in timp real patternurile. Cei care abordati schimbarea trendului e o mina de aur acolo. Si cred ca sunt si ceva EA-uri.

 

Scalping? Banuiesc ca bancile il fac cu succes fara laverage, adica fara risc, cu fonduri multe si cu target de jumatate de pip. Sau cel putin eu asa as face in locul lor. Concurati cu asa ceva? Ei sunt pe profit cand voi sunteti la BE.

 

Vrei sa ai succes si acum, si la anul, si peste 10 ani? Atunci intelege de ce intri in tranzactie si de ce iesi din ea. Nu ca s-a inverzit un indicator pe care probabil nici macar nu l-ai conceput. Sau ca esti la confluenta unor indicatori care vin si fac verde in grup (ca sa nu spun altceva). La ce naiba va asteptati? Indicatorii sunt doar niste formule matematice aplicate unor baze de date care au 80% media (in diferite forme) la baza si care e normal ca la un moment dat sa arate la fel. Pentru ca se aplica aceleiasi baze de date si pentru ca se calculeaza aproximativ la fel.

 

 

Eu nu sunt un trader profitabil. Nu am tranzactionat pe real, nici nu imi propun. Pana cand nu invat care este acceleratia si frana la o masina, nu-mi propun sa castig Monte Carlo. Veti tipa mult si sus ca pierd, ca pe real se invata bine, ca acolo sunt emotiile. Bulshit. Big fukin` bulshit. Singura pierdere este a brokerului care nu incaseaza niste comisioane. Sunt de acord cu Elder. Care este numarul de decese acceptabil pana cand un chirurg este bun? Tradus la noi.... care este suma acceptabila de pierdut pana intri pe profit? Va zic eu. ZERO.

 

Voi faceti ce vreti. Eu studiez fenomenul de 2-3 ani si pe fiecare zi ce trece ma consider tot mai prost. Daca voi sunteti profitabili dupa 2 luni de citit un forum si 3 carti....... aveti sincerele mele felicitari. Dar am niste dubii. Mai punea cineva mai sus problema..... cei care sunteti profitabili si mai sunteti inca pe forumul asta....... ridicati mana sus sau taceti pe vecie (ma rog.... pana deveniti profitabili).

 

Imi cer scuze de lungimea postului. Dar nu cred ca gresesc. Glumind, afirm ca am 2 mari calitati..... am intotdeauna dreptate si sunt si modest pe deasupra:)) .

 

Bafta maxima la pipsi tuturor.

Editat de d3cimus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bun material! Money managementul este dupa parerea mea esenta tradingului, toata smecheria e ca rewardul sa fie de 2-3 ori mai mare decat SL-ul!

Vorba aia: intrările sunt mai puţin importante decât ieşirile şi ambele sunt mult mai puţin importante decât gestionarea banilor (money management) şi dimensionarea pozitiei (position sizing).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

NU.E vorba de cu totul altceva. NU de SL. SL ul face parte din sistem, ce a spus foate clar omul ca este profitabil acel sistem. E vorba de faptul ca. Daca risti prea mult, chiar si un sistem profitabil 100% iti distruge contul. Mai uita-te odata te rog.


PS. La ora asta am multe sticle la bord, Scuze. Esenta ramane,

Editat de Barbones
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trebuie sa te detasezi de zgomotul din piata(declaratii, analize, stiri etc), oricum se vor regasi pe chart sub forma unei bare sau patern.

 

Read more: http://forum.vamist....0#ixzz1sW2TZcWv

Culmea e ca tocmai alea fac paternurile, Zgomotul ala face ca pretul sa formeze noi paternuri in viitor. Declaratiile si stirle apar ca vrei sau nu iar raportul intre valute se schimba tocmai datorita lor. Brusc dintr-o miscare inceata si fara vlaga sare pretul ori in sus ori in jos si ori iti ia SL sau TP ul. Sau vine cineva si misca de el ca asa vrea el?

Tocmai asta e ideea, sa nu te detasezi ci sa afli cat mai multe: De ce misca brusc, de ce misca lent, de ce nu misca, de ce da din urechi, de ce cade de nu se mai opreste si tot asa. Astea apar mereu dupa, nu inainte. Paternurile au fost create mereu in trecut si ar putea spune ceva despre viitor dar culmea e ca viitorul devenind prezent numai tine cont de paternul din trecut si te trezesti cu alt patern si alt patern si tot asa.

Numai cu linii pe chart, nu e destul. Problema e ca 100% dintre cei din industrie ii invata pe incepatori sa faca asa. De ce oare?

Unii fac bani cu target 6 luni, altii 12 luni, altii cand se nimereste, unii pe miscari de 2 lei, in range, dar marea majoritate pierde. De ce? Pentru ca ia de buna ce scrie pe net. In loc sa caute cine e acea persoana care scrie, ce e cu indicatorul ala minune, ce e cu cursurile alea care tre sa le platesti, cati au mai fost si cati au ramas dar mai ales ce caitate are acel curs de la nu stiu ce firma de brokeri, cine sunt aia, de unde au aparut, ce istoric au, cine ii gireaza.

Eu n-am auzit de vre-un curs de traderi adevarat, real, tinut de un alt tip de companie alta decat de o banca.

Adevarul e greu de perceput in imensitatea de "culori" banere" Tanti Maria" si printre tot felul de promisiuni fara fundament. E acelasi lucru cum ti-as spune eu acum ca-ti vand un EA super profiabil, nemaipomenit, bestial, unic, cu doar 200 de Euro, iar tu sa nu-ti pui intreabarea deloc dar, daca e atat de "tare" de il vand?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Hai ca a venit si timpul intrebarii asteia....

Apar la unii brokeri (Oanda in speta) candele in week-end. Sunt cumva pozitiile deschise de catre utilizatorii Oanda in aceasta perioada?

Alt raspuns nu vad....... nu cred ca Oanda are acces la piata in week-end.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.