Sari la conținut

hop si eu...... incepator


Postări Recomandate

Stiti ce am constatat ca lipseste si inconstient am tot cautat?

Un plan de studiu, o tematica daca vreti.

Studiul aleator e haotic. Incepi sa te axezi pe ceva si iti dai seama pe la mijlocul studiului ca de fapt trebuia sa inveti altceva inainte.

Nu poti vorbi despre EMA (de ex) daca nu stii ce e aia o linie de suport sau rezistenta, pe cand EMA devine cateodata una din ele.

Nu s-a axat nimeni pe construirea unei astfel de tematici, de sistematizari.

De asta babypips e o idee foarte buna si unica deocamdata.

Bibliografia o ia fiecare de unde poate, dar sa stii ce ai de invatat.....

Just a thought.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca s-a mai discutat, dar nu vreau sa scap o observatie in ceea ce priveste graficul bazat pe candlesticks versus graficul bazat pe bars. Pe bars gapul dintre inchiderea-deschiderea perioadei curente si cea viitoare e muuult mai mic, aproape inexistent. Pe mine personal ma ajuta sa vad "curgerea" mai bine.

In viitor va trebui sa le stiu bine pe amandoua, dar deocamdata am o problema vizuala cu lumanarile. Tot ce am facut pana acum pe demo a fost bazat pe lumanari, din spirit de turma, sau din ideea ca "daca asa fac cei mai multi dintre traderi, inseamna ca asa e cel mai bine", fara sa tin seama de faptul ca e mai bun e acel lucru care ma ajuta mai mult.

Pe de alta parte toata lumea foloseste lumanarile, poate exista un motiv intemeiat. Mai multe patternuri, mai bine conturate, D-zeu stie. De asta vin si intreb: oare e ceva ce pierd daca folosesc barele in locul candelelor?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si cand te gandesti ca unii folosesc Line Chart si alti doar nivel de pret fara chart bazat pe nivele istorice :P

Este inutil sa-ti pui asemena intrebari. Singura solutie este sa-ti cauti un mentor, sau un sistem, sau sa cauti ceva care merge cat de cat, indiferent de tipul de chart. Gap urile nu au relevanta in fata influentelor mari date de nivele de suport si rezistenta, a evenimentelor politice, economice, ai momentului din zi,si a cate si mai cate dude care misca pretul.

 

Bara si cu candela sunt identice,diferenta este doar ca cele din urma coloreaza in rosu cand trece de open in jos si verde peste open, asta e tot. si bara se coloreaza identic doar ca spatiul dintre open si close nu e umplut de pixeli colorati.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

DON’T WORRY

ABOUT NEWS.

IT’S HISTORY.

 

Asta e una din regulile lui Douglas Zalesky.

Acum nu ca as fi gigi contra. Dar nu vad cum ar putea fi afectata deja piata cand (spre ex) ar iesi Bernache pe post si ar anunta ca SUA nu-si pot achita datoria externa. Nu vad cum ar fi deja in grafic aceasta stire.

Voi cei care sunteti "mai in varsta", ati simtit ca graficul nu a reactionat pe masura la aparitia unei stiri mai importante? Ca graficul a stat si a molfait tutun in continuare netinand cont de ce tipa unii pe la microfoane?

Just curious.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiti ce am constatat ca lipseste si inconstient am tot cautat?

Un plan de studiu, o tematica daca vreti.

 

Vezi ca are Admiralu o carte "100% forex ..." sau cam asa ceva, este in romana, este buna pentru ce vrei tu.

Dar, acu sincer, cine vrei sa iti puna la dispozitie tematica si plan de studiu? Asa ceva exista la scoala, platita eventual, .. dar aici este un mediu informal, aici gasesti de toate pentru toti, puse si exprimate asa cum au sosit in gara, la rand si ...intre noi fie vorba, gasesti destule, aproape orice, numa sa scotocesti

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dilema. Ai un pattern pe un tf superior, sa zicem tf1. Pattern ce iti indica o intrare in short. Am plasat un ordin de vanzare la o anumita cota.

Pe un tf inferior (sa zicem tf2) exista un pattern ce indica aceeasi miscare, tot in short, dar ar impune plasarea ordinului de intrare ceva mai "sus". Tf2 in mod teoretic implica ceva mai multe riscuri.

Dumneavoastra cum ati proceda? Ati asculta de tf2 pentru a incerca maximizarea profitului (sa tot fie vreo 30-40 pipsi) sau ati sta cuminti pe tf1?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.