Sari la conținut

demo vs real


Postări Recomandate

Salutare,

 

Am o intrebarea cu privire la conturile demo vs real.

Am gasit foarte multe comentarii pe internet care spun ca pe un cont de demo au avut un raport de castig mare, de 50% si chiar 100% intr-un timp foarte scurt.

Nu inteleg de ce nu gasesc macar un comentariu al cuiva care sa spuna ca pe un cont real s-a intamplat asta?

 

Inteleg ca atunci cand te joci cu banii tai e altceva, transpiri, ai impresia ca stii ce faci, etc dar mi se pare prea mare diferenta intre opinii.

 

Multe opinii ale celor care spun ca au trecut pe un cont real, chiar si cu sume mici(deci teoretic nu ar fi vorba ca a avut emotii), spun ca au pierdut tot!

Nu am gasit un comentariu al cuiva care sa spuna ca a castigat, s-a oprit si a retras banii.

Mi se pare bizar ca multa lume are noroc pe demo si pe real pierde tot.

 

Imi iertati ignoranta daca cumva exista un alt topic in care se discuta asta dar eu nu am gasit.

Editat de andreiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe conturi demo sunt oameni care fac intre 50% si 70% in 15 minute. Era un site cu concursuri de cate 15 minute in topicul specific.

Poti sa faci castiguri mari atat pe demo, cat si pe real. Chestia e ca aduce mai mult a gambling. Si cum lumea cand castiga, in urma gamblingului si nu a unui proces cu probabilitati in favoarea lui, rareori pleaca cu banii.

Cum zicea Warren Buffet: nu conteaza ce return ai intr-un an sau altul. Poti sa ai 10 ani la rand randamente peste 100% dar daca undeva o sa ai o pierdere mare o sa ajungi de unde ai plecat(asta daca ai noroc).

Deci, ce e important este sa gasesti o abordare care sa iti aduca bani constant cu riscuri moderate. Prin moderat nu zic 5%, 10% sau 50%, ci un nivel de risc fata de care sa te simti ok si care sa iti ofere mai multe sanse decat numarul estimat de greseli pe care poti sa le faci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

demo- e ca un joc video in care ai posibiliatatea sa mori de mai multe ori si sa ti revii de fiecare data

 

si ori de cate ori "mori" nu spui la nimeni, taci ca godacu' in cucuruz, pe cand cand "nu mori" vii pe internet si te lauzi ce trader tare esti tu, care dublezi zilnic cate un cont. Uitati-va pe ATC-urile din anii trecuti, unii au facut profituri de 2000% (de 20 de ori contul) in trei luni, toti vorbesc despre ei admirativ, nimeni nu vorbeste despre gloata care in acelasi timp si-a pierdut conturile... Daca ati vazut statisticile lui Phy, totalul banilor castigati la ATC este de cateva sute de mii, pe cand totalul banilor pierduti este de cateva milioane.

 

Cine zice ca pe real nu se castiga de mii de ori contul? Uitati-va aici. Concursul a inceput de o saptamana si aia deja au de 30 de ori contul. Si aia sunt bani reali. Acuma ganditi-va ca toate conturile reale participa automat la concurs, nu trebuie sa te inscrii, si ca brokerul respectiv are vreo 30 de mii de conturi standard si vreo 50 de mii de conturi lite, faceti un grafic in mintea voastra cu profiturile si vedeti cam unde taie linia break-evenului (graficul ala ar trebui sa arate cam ca graficul functiei f(x)=1/x pentru x pozitiv, unde pe axa lui x este "Ranking"-ul iar pe axa lui y este "percent profit"-ul). Adica mii de alti traderi se zbat in jurul breakevenului, iar altii si-au distrus deja conturile. Cei pe care ii vedeti acolo in varful topului au deschis mai multe conturi si muta bani din unul in altul (culmea, este PERMIS de regulament, brokerul castiga spread gramada cu artificii de astea, am primit si eu o sumedenie de mailuri in MT4 care incearca sa ma convinga sa particip la concurs, dar am reusit sa ma abtin si sa nu cresc riscul pe care il am pe bet inca de cand am deschis acest cont!)

 

In plus, exista ratiuni obiective, in afara de chestiile legate de psihologie, care s-au discutat deja. De exemplu pe demo nu primesti requote-uri (la cei mai multi brokeri nu primesti deloc, iar la unii ele sunt simbolice, doar ca brokerul sa se dea mare că pe demo sunt aceleasi conditii ca pe real, adica de fapt sa va convinga pe voi ca pe real e la fel ca pe demo - odata ce si pe demo primesti cate un requote, o sa crezi ca si pe real sunt la fel de rare). Si multe alte motive, la fel de obiective. De aia am zis, stati pe demo cateva luni, pana prindeti spilul. Apoi daca vreti sa invatati sa tranzactionati, intrati pe real. Cu cat va permiteti, cu 100 de parai, cu 10 parai, nu conteaza. Dar nu cu mai mult! Pe demo nu veti invata niciodata sa tranzactionati.

 

Rezultatele alea bune care le vedeti la consursurile demo ascund in spate gambling chior, pentru ca daca pierzi un milion de parai virtuali nu te costa nimic, ei sunt virtuali. La astfel de competitii toti participantii risca la maxim, unii sunt norocosi si ii vedeti in top, dar pentru fiecare astfel de norocos exista alti 2, 3, 10, 20, 100, etc, care si-au pierdut conturile. Ca sa nu mai vorbim de unii care participa la mai multe competitii in acelasi timp, si tranzactioneaza conturile unul impotriva celuilalt, adica la un concurs au pierdut toti banii intr-o zi, la celalalt au dublat contul. Asa se iau premiile.

 

Doar ca brokerii s-au desteptat si ei acum si nu mai dau nici un ban, te obliga sa deschizi intai cont real, sa depui bani adevarati, munciti cu sudoare, iar ei iti adauga "premiul" ca "bonus" sau "credit", adica bani pe care tu nu poti sa ii scoti pana nu faci un anumit rulaj, de obicei 2 sau 5 sau 10 sau 20 de loturi tranzactionate pentr fiecare dolar de "bonus". Cifre imposibil de atins cu un MM adecvat, ori chiar daca le atingi cu ceva "gambling" si reusesti sa nu distrugi contul in timpul asta, brokerului ii convine, pentru ca tu i-ai adus de 10 ori bonusul, cu spreadul pe care ți l-a încasat...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 an mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.