Sari la conținut

Teapa sau "rara avis" ?


neutral

Postări Recomandate

Un amic care stie cu ce ma ocup mi-a cerut parerea intr-o problema serioasa.

Cica in "lumea buna" (cu multi bani) circula o oferta ciudata si tentanta de inmultire a banilor prin trading de derivate ,FARA NICI UN RISC (din partea investitorilor).

Reactia mea a fost prompta si dura : " pleaca de aici cu prostiile tale si cu nigerienii tai cu tot !!"

Stai asa! zice amicul ... Initiatorul (sa-i zicem Managerul) este cetatean roman, identificabil (nume ,adresa ,CNP, nevasta ,copii ) cel putin aparent onorabil , si are deja cativa clienti .

Te pricepi , sau doar te dai trader sa impresionezi damele si papagalii ? Vreau a recomandare profesionista si ARGUMENTATA. Vorbim de BANI ADEVARATI !

Jignit in amorul propriu si covins ca il voi umili cu precizia chirurgicala a analizei mele am acceptat sa disec oferta. Pentru a fi scurt, cu toate eforturile (uneori lipsite de obiectivitate) nu am reusit sa gasesc nimic incorect sau macar suspect.Avand in vedere ca suma minima pentru deschiderea unui cont este de 50.000 usd , si banuind ca nu sunt pe aici multi forumist care dispun de aceasta suma si nu stiu ce sa faca cu ea , indraznesc sa supun atentiei voastra subiectul , fara a fi acuzat de reclama sau de vreun interes ascuns .

Doar un excercitiu intelectual pentru voi si o mana de ajutor pentru mine ( trebuie sa dau un raspuns amicului...)

 

Pentru simplitate , voi numi cele doua parti Investitorul (I) si Managerul (M).

1. I deschide in nume propriu un cont la TS (Trade Station) in valoare de minim 50.000 usd. Dupa cum desigur stiti un asemenea cont nu poate fi alimentat / golit decat dintr-un/intr-un cont al titularului si nu poate fi folosit la nimic altceva decat pentru trading pentru clasa de instrumente aleasa.

2. M depune in contul I (din banii personali, evident) 10% din suma depusa de I.

3. I furnizeaza M datele de accesare a contului (user/pass), dar pastreaza permanent dreptul de acces si deplin control . ( poate deci vedea , in timp real daca se pricepe cat de cat, ce se intampla in contul lui; poziti deschise , balances, etc . Daca nu se pricepe sau nu vrea sa isi consume neuronii se multumeste cu extrasele zilnice pe care le primeste de la broker))

4. Prima parte a intelegerii ( aia cu pierderile ) prevede ca toate pierderile , pana la concurenta a 10% din val contului , SE SUPORTA DE CATRE M . Altfel spus : I , daca vede ca valoarea contului sau scade de la 110.000 (cat a fost initial; 100.000+10.000) pana la 100.000 , retrage dreptul de acces al M la cont , isi salveaza INTEGRAL investitia initiala , si PA ! M pierde 10.000 , dar asta e problema lui.

5. A doua parte a intelegerii (aia cu castigul) prevede ca dupa un an (minimum !... in mod normal contractul se face pe 2 ani) , M primeste banii pe care i-a depus initial (10.000 usd in ex de mai sus) + 67 % din castigul net . La punctul asta sunt mai multe variante de impartire a castigului, in functie de apetitul la risc a I, sumele avansate , durata contractului , etc dar nu mai intru in amanunte...).

6. Toata poveste se concretizeaza intr-un contract beton, care de fapt are mai mult rolul de a-l proteja pe M de abuzurile I , care pe langa faptul ca NU RISCA NIMIC , ar putea sa il tepuiasca pe M , avand in vedere ca toti banii sunt in contul lui !

 

Unde e capcana (daca e...) ???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai nu exista nimic gresit in ce ai expus. Daca ceva va fi gresit sau neprecizat, va fi in acel contract beton.

Din ce vad, probabil M e un fund manager la inceput de drum.

In primul rand ar trebui sa verifici experienta investitionala a lui M. Chiar daca prin contractul semnat te absolvi riscului de a pierde bani, poti sa pierzi un castig potential in caz ca ai face altceva cu banii timp de un an(ma gandesc ca daca M pierde 5k nu te va lasa sa retragi banii inainte de primul an fara a-ti asuma o parte din pierdere).

In alte ordine de idei, exact la abordarea asta m-as fi gandit si eu daca as incepe ceva de genul. In caz ca e pe bune, tipul are incredere in el.

Ce sa zic, tine-ne la curent.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@phaeton: Simplu ! I schimba userul/parola cand vrea muschii lui, si nu le mai spune lui M .

 

Eu nu am mai auzit ca vreun fund manager de pe lumea asta sa suporte vreo pierdere ! Niciodata FM nu implica banii LUI in trading . Mai mult decat atat : la calcului rezultatelor anuale ale fondului intai scade TOATE cheltuielile (inclusiv salariul lui , in general >> 500.000 usd/an .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@phaeton: Simplu ! I schimba userul/parola cand vrea muschii lui, si nu le mai spune lui M .

 

Eu nu am mai auzit ca vreun fund manager de pe lumea asta sa suporte vreo pierdere ! Niciodata FM nu implica banii LUI in trading . Mai mult decat atat : la calcului rezultatelor anuale ale fondului intai scade TOATE cheltuielile (inclusiv salariul lui , in general >> 500.000 usd/an .

 

eu intrebam, ce posibilitate de control, inainte de a schimba pass-ul, are I ca sa limiteze pierderile la 10k din 110k ? ce se intampla daca SL pus de M nu e executat, sau nu foloseste unul ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

printr-un cros cu house , pierzi contu ala intr-o zi

 

Nu stiu ce inseamna cross cu house. TS permite conturi de futures/forex/stocks . La un leverage de 1:5 inseamna sa implici in trading > 500.000 usd intr-o zi . Daca stii ca "joaca" asta te costa 10.000 usd din banii proprii , trebuie sa fii dobitoc sa faci asa ceva.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.