Sari la conținut

Random entry


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Moderators

de ce iti trebuie 200 de linii de cod? exista functia mathrand() in mt4 =)) De asemenea poti citi timpul ultimei cotatii, timpul curent din computer, etc. Directia este int(mathrand()*2), timpul ceva de genul mathabs(minutes-mathrand()*60)<=xx (unde xx este frecventa orderelor, cat de des vrei sa le pui) etc. Eu cred ca o functie care sa plaseze (sau sa nu plaseze, cum vrea muschiul ei) un order pe o directie aleatoare, cu lot fix (sau aleator) ori de cate ori o apelezi, se poate scrie in 5 linii de cod.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de ce iti trebuie 200 de linii de cod? exista functia mathrand() in mt4 =)) De asemenea poti citi timpul ultimei cotatii, timpul curent din computer, etc. Directia este int(mathrand()*2), timpul ceva de genul mathabs(minutes-mathrand()*60)<=xx (unde xx este frecventa orderelor, cat de des vrei sa le pui) etc. Eu cred ca o functie care sa plaseze (sau sa nu plaseze, cum vrea muschiul ei) un order pe o directie aleatoare, cu lot fix (sau aleator) ori de cate ori o apelezi, se poate scrie in 5 linii de cod.

 

Probabil ca topica frazei nu a fost cea mai fericita. Ideea era sa NU aiba 200 linii.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hmm...Se pare ca intrebarea e grea. Sa formulez altfel, mai pe gustul matematicienilor :

Testez cateva sisteme de MM si gestionare a exiturilor . M-am gandit ca cel mai corect ar fi daca testez cele dinainte folosind un entry aleator . Am incercat diverse "motoare" de generate a nr aleatoare (inclusiv binare) combinate cu diverse corelatii intre nr generate si sensul/momentul intrarilor.Problema mea este ca :

- folosind acelasi TF , interval, exit conditions ,etc ,la fiecare rulare ( altfel spus cu fiecare nou set de nr aleatoare ) rezultatele sunt foarte diferite ( chiar daca lucrez cu intervale mari care genereaza 500-1500 de tranzactii , foarte simetrice buy/sell, etc)

Intrebarea este : e corect sa se intample asa ? ( sau ordinele de intrare nu sunt "suficient" de aleatoare ??)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Este normal ca rezultatele sa fie complet diferite, daca intrarile sunt complet diferite. Ceea ce trebuie sa faci este sa testezi de sute (sau mii) de ori si sa faci o medie, pentru fiecare metoda de MM la care lucrezi. Doar asa poti vorbi de o "statistica". Apoi vezi, statistic, care metoda de MM este cea mai buna. Daca doresti intrari aleatoare, dar fixate, adica sa ai intrari aleatoare, dar ele sa fie aceleasi ori de cate ori repeti testul, atunci trebuie sa generezi aceste intrari doar pe baza graficului, ori sa faci un tabel anterior cu "timpi" la care iei tranzactii şi "directii" ale acestor tranzactii. Tabelul il generezi odata la inceput, faci un expert care sa citeasca din tabel si sa tranzactioneze, apoi "lucrezi" pe acest tabel toate metodele de MM pe care le vrei. Cand te plictisesti de el, ori cand ai reusit sa iti faci o idee despre metodele in cauza, generezi alt tabel si o iei de la capat.

 

Offtopic

Eu asa lucrez. Prin anii '88-'95 am facut o serie de programe pentru testarile psihologice care se dadeau la scolile de soferi in România. Tipii aveau niste masini cu beculeţe care se aprindeau intr-o anumita ordine si tu trebuia sa apesi pe o pedala ori de cate ori beculetele aveau o anumita configuratie, ei iti masurau viteza de reactie. Masinile alea le faceau o gramada de probleme, se ardeau becurile, nu aveau piese de schimb, etc. Pe vremea in cauza, tipii reusisera sa puna mana pe un PC XT si s-au gandit sa mute beculeţele de pe perete - pe ecran. Cineva a facut un program in care beculetele se aprindeau intr-o succesiune stabilita anterior, dar programul a fost refuzat de forul superior, pentru ca era pretabil la "şpagă", examinatorul putea sa te invete dinnainte cand sa apesi pe pedale. Programul a fost modificat sa aprinda beculetele aleator, dar asta introducea doua probleme, prima era că nu toti subiectii testati aveau parte de acelasi numar de reactii (pozitive sau negative), unii trebuiau sa apese pedala de mai multe ori ca altii, deci testul era pretabil la subiectivism si noroc. A fost refuzat din nou. Compania (IJTL Iasi, intreprinderea de transport local, pe vremea aia) a angajat niste psihologi si un programator, eu fiind cel care a trebuit sa fac programul. Totul se baza pe numere aleatoare, deoarece bulinele de pe ecran se aprindeau aleator, atat ca pozitie cat si ca viteza, doar că nu erau numere perfect aleatoare, ele "păreau" aleatoare pentru subiectii testati, dar erau alese cu grijă dintr-o baza de date care avea mii de secvente posibile, si la care au muncit psihologii ăia o grămadă de timp. Fiecare secventa trebuia sa asigure aceleasi sanse fiecarui concurent (subiect), adica sa nu ii dea reactii pozitive prea dese sau prea rare, să ii lase timp sa se acomodeze, relaxeze, bla bla, să dea la toti acelasi numar de reactii, aceeasi dificultate, etc. Daca este vreun psiholog printre voi, stie sigur despre ce vorbesc, eu nu sunt specialist, dar ce spuneau oamenii ăia mi s-a părut de bun simţ. Am facut ceva bani atunci, era programare in assembler, ceva hardware, etc. Programul este omologat la OSIM, ca metoda de testare psihologică, dar nu programul in sine e interesant, ala nu era mare scofala, ci metoda, secventele pe care le-au făcut tipii. La ora actuala sunt toti plecati din Ro, in afara de unul care are incă un laborator de psihologie privat in Ro.

 

Cand m-am apucat de forex am incercat sa aplic aceeasi filozofie si la testari. Primul meu post pe vamist acum vreo 4 sau 5 ani a fost exact despre un astfel de test, se poate cauta in arhiva.

 

edit: cumva replica de pe treadul paralel se leaga de aceasta discutie, de asemenea. am pus si acolo un link inapoi.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.