Sari la conținut

Incepatorul ......incepatorilor


Postări Recomandate

edit by tradelover:

 

Man, sorry, ti-am omorît postul din greseala, din idiotenie, etc. sunt cam obosit, mii de scuze, am dat edit in loc de reply, si am vazut prea tarziu.

 

Am incercat sa refac, dar nu mai stiu cum, nici in cache nu il mai am. Am editat din nou si am separat postul meu, pe care l-am pus mai jos, pe care il scrisesem peste postul tau si se parea ca tu ai spus chestiile alea. Oricum nu spuneai mare lucru in plus, cam acelasi lucru spuneai si tu, si am retinut partea cu "intrebarile in dorul lelii" de la care omu daca vrea poate sa "inlocuiasca primele doua litere" hihi. Daca ai textul te rog sa il pui inapoi.

 

Este a treia oara cand mi se intampla asa ceva pe vamist, cred ca o sa imi fac un cont nou in care sa nu am dreptul de edit. grrrrr

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

De acord cu ce spune Sec. Daca vrei sa primesti raspunsuri interesante, atunci pune intrebari interesante. Pune-ti mintea la contributie, fă calcule. Toate chestiile astea le găsesti cu trei clickuri de mouse pe pagina brokerului tau, sau pe babypips.com, etc. Demonstreaza ca iti dai interesul, altfel treptat nu o sa iti mai rapsunda nimeni. Nu este nimeni dator sa iti faca tie temele pentru acasa.

 

Chiar si denumirea de "lot standard" are definitii diferite de la un broker la altul. Brokerii cu care tranzactioneaza cei mai multi dintre noi au lotul standard de 100 de mii de dolari. Dar nu e o regula. Brokerii cu adevărat mari, ori marii rechini care tranzactioneaza pe pietele interbancare au loturi de un milion, care se numeste "lot intreg", iar 100 de mii se numeste "turet". Pentru vreo câteva "balene" ca banci centrale, etc, chiar si milioanele constituie maruntis, si au loturi si mai mari, de până la un miliard (care se numeste yard, pentru a nu face confuzie cu loturile de un milion, pentru ca americanii spun la miliard "billion" si prin telefon se poate confunda usor cu million).

 

Deci lotul standard la noi este de 100 de mii, sau de 1 turet, cea mai mica suma posibila care se poate tranzactiona pe piata interbancara. Chiar si aceasta suma "mica" este pentru unii prea mare, de aceea brokerii, ca sa atraga clienti de astia mici ca tine si ca mine, le dă voie acestor clienti să depuna sume foarte mici de bani ca margine (garantie, depozit de buna credință) și să tranzactioneze "fracțiuni" de lot. De exemplu o zecime de lot, care se numeste "minilot", sau o sutime de lot, care se numeste "microlot".

 

Deci la un cont standard, minilot este 10 mii, iar microlot este 1000.

 

Pentru cei care vor sa faca experimente cu bani foarte putini, brokerii pun la dispozitie chiar si conturi "mai mici", nestandard, numite "miniconturi", "microconturi", sau "conturi in cenți".

 

Un minicont este de obicei un cont la care lotul este de 10 mii (vezi IBFX), dar nu este o regula. Brokerul poate permite beturi minime de o zecime de lot (o mie) sau de o sutime de lot (100 de dolari pe bet). Un microcont poate avea lot standard de 100 de mii, ca un cont standard, dar brokerul iti permite sa pui beturi mult mai mici, chiar si de o miime de lot, ori chiar si beturi de un dolar, ori poate avea marimea lotului standard mai mica, de exemplu 1000 de parai, in acest caz minilotul pe un astfel de microcont este de 100, iar microlotul de 10 dolari pe bet. Un caz special de microcont este contul in cenți (vezi LiteForex), care este un cont in care toate cifrele sunt "normale", adica lot de 100 de mii, minilot de 10 mii, etc, dar exprimate in cenți. Adică tu depui 150 de parai si iti apare in cont 15000.00, cu care te poti juca la fel cum te-ai juca cu un cont cu 15 mii de dolari, loturile sunt 100 de mii, poti pune 0.1 sau 0.01 loturi pe bet, etc. Doar cand vrei sa scoti bani, totul se imparte la 100. Daca duci contul de la 15000 la 25000, ii scoti si vei primi 250 de dolari. Avantajul este acela că te obisnuieste cu conturile standard, toate calculele absolut se fac ca la conturile standard. Dacă ulterior reusesti sa faci bani, ori mai aduci de acasa, si deschizi un cont standard cu 10 mii de parai, ori pe acolo, deja esti obisnuit cu cifrele mari, cu calculele, etc.

 

Intrebarea ta nu are sens atat timp cat noi nu stim ce fel de cont demo ai avut, ce fel de micro-cont real ai, cât era lotul standard pe contul demo, cât e pe micro, etc. Asta depinde de broker, cei mai multi ofera conturi demo atat micro, mini, in centi, standard, etc, si idem pt conturile reale. Pune situ mâna pe un creion si fă calculele. Dacă vrei să tranzactionezi in viitor ce vei face, vii aici si ne intrebi, pentru fiecare bet pe care il pui, "câte microloturi să pun ca să dublez contul?", fără să spui cât e un microlot, cât ai in cont, pe ce pereche pui bet (pt ca valoarea pipului e diferita), etc.

 

Eu stiu că voi astia noi vreti 3 clickuri si contul să se dubleze, dar veti descoperi pe pielea voastra că fără să vă puneți capul la contribuție nu se poate...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Offtopic
@tradelover, nu mai am ce am scris dar stai relax, nu e nici o problema, cine a apucat sa citeasca a inteles ideea, oricum nu era o noutate ... dar incercam sa ajutam fiecare cum poate; sa speram ca si nicc78 a prins spilu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.